TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Cengiz Bahadır Özdemir l 1 Kasım 2010 0 Yorum

Doha'da yapılan şampiyonayı Kim Clijsters kazandı. 1 numaralı rakibi Caroline Wozniacki'yi 6-3, 5-7 ve 6-3'lük setlerle geçen Belçikalı raket, bu turnuvayı üçüncü kez kazanmış oldu. Maçın ikinci setinden itibaren izlemeye başladığım için, ilk setle ilgili bir şey söyleyemeyeceğim. İkinci setin başında Wozniacki'nin 25 basit hatası vardı. İkinci sette 4-1 yenik durumda olan Wozniacki, bir anda seti 5-4'e getirdi. Daha iyi servisler kullanan ve daha atak bir oyun ortaya koyan Wozniacki, bu seti 7-5 almayı bildi. İkinci set bittiğinde basit hatalarda 30-30'luk denge vardı.
Son sete iyi başlayan Wozniacki, Clijsters'i epey zorladı. Ancak Belçikalı raket oyuna ağırlığını koydu ve Wozniacki'yi zorlayacak çapraz toplar atmaya başladı. İkinci sette yorgun gözüken Clijsters, üçüncü sette Wozniacki'yi epey yordu. Oyundan kopmaya başlayan Wozniacki, son oyunda da zorlama vuruşlar ve kötü karşılama vuruşları yaptı. Son sete ağırlığını koyan Clijsters maçı kazanıp şampiyon olmayı bildi.
Wozniacki için bu sene ilginç oldu. 1 numaraya yükseldi ama elinde Grand Slam yok. Son büyük turnuvayı da şampiyon olamadan kapattı. Belki 2011 yılında daha iyi şeyler yapar ama seneye Williams Kardeşler korta dönecekler. Bu sene onlar olmadan en azından bir Grand Slam kazanmalıydı. Clijsters için söylenecek fazla bir şey yok. Geri dönüşünden bu yana müthiş bir form tuttu. İki kez Amerika Açık şampiyonu oldu. Şimdi de bu kupayı aldı. Kesinlikle büyük bir yıldız. 2010 senesinde bunu bir kez daha kanıtladı.