TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Tufan Tulpar l 23 Aralık 2010 0 Yorum

Ada


Lefkoşa'nın Tahtakale semti... 21 Aralık 1963 gecesi...
Sıradan olmayan günlerde sıradan bir kimlik kontrolü...
Bir araç durdurulur...
Kıbrıs Rum Polisi kimlik sorar sadece....
Neden olduğu anlaşılamadan çıkan çatışmada, iki kimlik öldü diye zabıtlara geçer: Zeki Halil - Cemaliye Emirali...
Sonrasında sıradışı bir çok olay. 30 köyün basılması, karşılıklı örügütlenmeler ve ölümler hiç "bir" olmamamış adayı iki "eş" parçaya böler.

21 Aralık 2010 gecesi, Nicosia Spor Salonu, Kuzeye geçmek, FIBA Eurochallenge Kupası G Grubu, Dışişleri Bakanlığı, 40 bin euro ceza, 82 - 80, Barış gücü, Karşıyaka, , maç sonu, Apoel,  , üç maç seyircisiz oynama... 

Birbiriyle alakasız bu kelimler kullanılarak yapılabilecek en anlamsız bütün ise: 
FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası G Grubu'nda Kıbrıs Rum Kesimi'nde oynanan Apoel-Pınar Karşıyaka maçının ardından olaylar çıktı. 82-80 evsahibi Apoel'in galibiyetiyle biten maçın ardından Apoelli taraftarlar sahaya inerek; taşlar, sopalar ve gaz bombalarıyla konuk takım oyuncularına saldırıda bulundu. BM Barış gücü askerleri kontrolünde oteline ulaşabilen kafile ancak ertesi gün  uçakla izmir'e dönebildi. Güney Kıbrıs’ta oynanan maçla ilgili olarak FIBA, Apoel’e üç maç seyircisiz oynama ve 40 bin euro para cezası  verdi.

21 Aralık 1963... 21 Aralık 2010... değişmeyen gün ve ay kadar aynı düşünceler. Onlar varsa biz yokuz biz varsak onlar öteye. Herkesin geçerli bir sebebi, anlaşılabilir bir nedeni var. Dört tarafı denizle çevrili olduğundan mıdır nedir terk etmedi bu menfi düşünceler bu adayı. mazeret bir spor oluyor; bir konser... Nasıl düzelir sorusu için ise; "Ayşe'nin Tatile Çıkmasına" izin olmadığı bir zaman da 1960 model bir ada yeline bırakılacak üç şeyle: "Kuruluş, İttifak ve Garanti"

Bu yarım yamalak yazıyı ancak tam bir adalı özetler diye düşünerek "Neşe Yaşın"la getirmeli sonunu: 
yurdunu sevmeliymis insan
öyle diyor babam
benim yurdum
ikiye bolunmus ortasından
hangi yarısını
sevmeli insan