TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Kemal Mardin l 1 Ocak 2011 0 Yorum

Doğru Tahmin Oranı: 17/31 (%55)

26.01.2011
Zalgiris - Olympiacos
Olympiacos ne yapıp ne edip bu maçı almak zorunda. Fenerbahçe mağlubiyetinin ihalesi mecbur Zalgiris'e kalacak. Bu maçı kazanmak için kırmızı kar yağdırmaları gerekse bunu bile yapabilirler.

Olympiacos -3,5

Partizan - Efes Pilsen
Seyircisinin desteğiyle evinde 10 kaplan gücüne sahip olan Partizan, deplasmanda şimdiye kadar sıfır çeken Efes Pilsen'i ağırlıyor. Başka söyleyeceğim bir şey yok sayın hakim.

Partizan -2,5

25.01.2011
Nets - Cavaliers
Takımın sahibi Prokhorov, Carmelo'nun peşini bıraktıklarını açıkladığından beri New Jersey Nets bariz bir kıpırdanma yaşadı. Üst üste Utah ve Detroit'i yendiler ve 2 gece önce de Dallas'a sadece bir sayıyla yenildiler. Cleveland Cavaliers'ın içler acısı hali ise malum. Son 27 maçlarının 26'sını kaybettiler. Daha da önemlisi Mo Williams'ın yokluğunu dolduran Ramon Sessions'ın da bu karşılaşmada oynayıp oynamayacağı maç saatinde belli olacak. Bunca sakatlığın üstüne, onlar adına daha kötü bir gelişme olamazdı.

Nets -8,5

Magic - Pistons
Dwight Howard doğuda haftanın oyuncusu seçildi. Stan Van Gundy ise Magic koçu olarak 200. galibiyetini almak üzere. Magic'le ilgili hemen hemen her haberde Hidayet'in kenarda, başında havlu, kahkaha atan pozu kullanılıyor. Kısacası Orlando Magic'te keyifler yerinde ve bu takım oynadığı oyundan zevk aldıkça daha da yükselen bir takım. Bu gece de NBA'in en kötü hücum eden ve aynı zamanda en kötü savunma yapan takımlarından biri olan Pistons'ı ezip geçerler.

Magic -12,5


23.01.2011
Fenerbahçe Ülker - Banvit
Banvit'in bu ligde herhangi bir takıma çift haneli skorla yenilmesi, oldukça düşük bir ihtimal. Avrupa'dan elenmelerinin de lig performanslarına olumlu bir katkısı oldu. Fenerbahçe Ülker'in bu maça Olympiacos deplasmanının da yorgunluğuyla çıkacağını düşünürsek Banvit'e açılan handikap oldukça cazip duruyor.

Banvit +11,5

Beşiktaş Cola Turka - Türk Telekom
Ligin tempo yapmaya belki de en çok bayılan iki takımı karşı karşıya geliyor. İkisinin de 80'nin üstüne çıkmasını bekliyorum.

Üst 161,5

22.01.2011
Magic - Raptors
Hidayet için duygusal bir maç olacak. Dibe vurduğu takıma karşı, 'evim' dediği takımın formasıyla oynayacak. Özel performanslarından birini sergileyecektir diye düşünüyorum. Raptors'ın Magic'e karşı koz olarak kullanabileceği tek şey Bargnani'nin dış atış tehdidi. Savunmada ise Magic'in pick&roll hücumlarına karşı yapabilecekleri fazla bir şey yok. Yarın akşam da Miami Heat ile oynayacakları Florida turunu tatilden fazlası olarak gördüklerini düşünmüyorum.

Magic -12,5

Hawks - Hornets
Son 10 maçta sekizer galibiyet alan iki takımın mücadelesinde Al Horford'ın sakatlığı çok kritik bir detay. Bu sezon Hawks için kimsenin pek farkında olmadığı gizli özne olan Horford'ın yokluğunda handikap aşılmayacaktır.

Hornets +5,5

Celtics - Jazz
Utah Jazz, özellikle son zamanlarda deplasmanda tatsız bir görüntü sergiliyor. Boston Celtics'in evinde ne kadar tehlikeli olduğu ise malum (20-3). Garnett'ın dönüşü de moralleri yükseltti. Batının iyi takımlarından birine karşı oynayacakları bu maçta 'mesajı' çok net vereceklerdir.

Celtics -5,5


20.01.2011
Barcelona - Maccabi
Maccabi'nin normal sezonu 9-1'le tamamlaması yanılsamaya yol açmamalı. Bana göre en kolay gruptaydılar ve  ucu ucuna kazandıkları birçok maç oldu. Tabii ki oldukça iyi bir kadroya sahipler ama Barcelona kalibresinde de değiller. Xavier Pascual'le sözleşme yenileyen ve Euroleague'de Saras'ın mucize yarattığı Rytas maçı hariç, son 5 maçının 4'ünü kazanan Barcelona ise epey iyi durumda. Gruptaki en ciddi rakiplerini yenerlerse ne kadar rahatlayacaklarının da farkındalar. İşi sıkı tutup handikabı aşarlar.

Barcelona -7,5

Olympiacos - Fenerbahçe
Olympiacos tempo yapmayı iyi başaran bir takım ama bu akşam karşılarında, buralara savunmasıyla gelen Fenerbahçe olacak. Spahija'nın şu an ısrarla, "Sabırlı ve sakin olmalıyız. Tempo yükselirse bu maçı alamayız" şeklinde uyarılar yaptığına eminim.

Alt 155,5

19.01.2011

Rytas - Panathinaikos
Rytas, Top 16'ya kalanlar arasında en çok kan kaybeden takımlardan birisi oldu. Saras, Johnson ve Milosevic takımdan ayrılırken aylardır basketboldan uzak olan Jasaitis ile DJ Strawberry de kadroya dahil olan yeni yüzler oldular. İmkansızın peşinden koşmayacakları ve bu saatten sonra Avrupa macerasını ikinci plana alacakları yaptıkları hamlelerden belli oluyor. Panathinaikos ise bildiğimiz gibi. Olympiacos karşısında yara alsalar da tam gaz devam. Mesaj maçı niteliği de taşıyan Top 16'nın ilk karşılaşmasında masaya yumruğu vurup farka koşarlar.

PAO -6,5

Valencia - Zalgiris
Pesic sonrası devrim yaşayan Valencia'nın ligdeki 9 galibiyetlik serisi son hafta Estudiantes'e karşı son buldu. Euroleague'de ise son 5 maçlarının 4'ünü kazandılar. Haddinden fazla formdalar diyebiliriz. Zalgiris ise takımın en önemli parçalarından Mirza Begic'i kaybederek ağır yara aldı. Zorlu gruptan çıkmak için en azından Zalgiris'i iki maçta da yenmesi gereken Valencia'da kurt antrenör Pesic, bu maçı kazandırmak için elinden gelen her şeyi yapacaktır.

Valencia -6,5



Heat - Hawks
Atlanta Hawks son 7 maçının 6'sını kazandı ancak, dün geceki Sacramento Kings maçı akıllarda epey bir soru işareti bıraktı. Kings gibi bir takımdan ilk yarıda 62 sayı yiyen Hawks, son periyota kadar savunma yapmaya tenezzül bile etmedi. Karşılarındaki takım Kings olunca son 12 dakikadaki gayretleri maçı almaya yetti ama bu gece Miami deplasmanına gidiyorlar. LeBron'un sakatlığının da etkisiyle son 3 maçını kaybeden Miami'nin 5 maçlık deplasman turnesinden sonra evinde oynayacağı bu ilk maçı ne kadar ciddiye aldığını hayal etmek güç değil. Üstelik Hawks'ın 4 oyuncusu, dün gece 40'ın üzerinde dakikalar alırken Miami Heat 2 günlük bir dinlenme fırsatı yakaladı. Chris Bosh'un büyük ihtimal oynamayacağı söylense de Miami Heat, bu maçı rahat bir şekilde kazanacaktır.

Heat -6,5

Bulls - Bobcats
İki takımın bundan bir hafta önceki karşılaşmasını Bobcats, evinde 96-91 kazanmayı başardı ama hem Bulls hem de Bobcats'in back-to-back'in ikinci ayağını oynayacağı bu maçta, ev sahibi Bulls açık favori. Onlar dün gece Grizzlies'i Boozer'ın yokluğuna rağmen, deplasmanda zorlanmadan yenerken Bobcats ise 76ers deplasmanında uzatmaya giden maçta oldukça moral bozucu bir mağlubiyete uğradı. Bu üst üste kaybettikleri 3. maç oldu ve doğal olarak akıllara, Paul Silas etkisi çabuk mu kayboldu acaba sorusu geliyor. Bobcats yenilgisinden sonra Heat maçı da dahil olmak üzere 3 maç üst üste kazanan Bulls'ta ise moraller oldukça yerinde. İç sahada yakaladıkları 18-3'lük harika grafiği bu maçta da sürdürmek için ellerinden geleni yapacaklardır. Buna rağmen açılan 8,5 sayılık handikabı riskli buluyorum. Bobcats'in yorgunluğun etkisiyle tempoyu düşüreceğini ve Bulls'un da buna fazla itiraz etmeyeceğini düşünerek alta yönelmeyi daha cazip görüyorum.

Alt 185,5

18.01.2011
8'de başlayacak maçlar için fazla vakit yok. O yüzden kısa geçiyorum. ABD saatiyle 13'te başlayacak bu maçlarda normal ritimlerinin dışında bir duruma maruz kalan oyuncular genellikle maça konsantre olmakta zorlanır ve özellikle savunmalar düşer. O yüzden alt/üst tercihlerinde üste, galibiyet tercihinde ise mental olarak daha güçlü, winner özelliğine daha çok sahip olan takımlara yanaşmak lazım. Buna bağlı olarak tercihlerim şunlar oldu:

Bulls +4,5
Kincks-Suns 222,5 üst
Jazz -4,5


17.01.2011
Spurs - Nuggets
Son 4 maçını evinde oynayan Nuggets, felaket durumdaki Suns ve Cavs ile LeBron'suz oynayan Heat'i büyük farklarla geçmeyi başardı. Biraz diş gösteren Hornets'a karşı ise varlık gösteremediler. Bu gece de back-to-back'in ikinci ayağında Spurs deplasmanına gidiyorlar. İki takım arasında bu sezon oynanan iki mücadeleyi de kazanan Spurs, deplasman özürlü Nuggets karşısında fazla zorlanmayacaktır.

Spurs -7,5


16.01.2011
Clippers - Lakers
Savunmayı pek sevmeyen ve hücumda da tempolu oyunu tercih eden Clippers, Andrew Bynum'a geri kavuşan Lakers'la karşılaşıyor. Deplasmanda gözükse de bugün Staples Center'da çok daha fazla seyircisi olacak Lakers'ın favori olduğu maç, erken saatte olmasının da etkisiyle üste gidecektir.

Üst 195,5


T-wolves - Magic
İki takımın 4 Kasım'daki karşılaşmasını, Magic 42 sayı farkla kazanmıştı.Aradan geçen zamanda T-wolves biraz oturdu ama Magic de kıyaslanamayacak kadar güçlendi. Ev sahibi ekip, Kevin Love'ın sınırlarını zorlayan performansıyla bir şeyler yapmaya çalışıyor ama bu gece Dwight Howard ve Brandon Bass ikilisi ona göz açtırmayacaktır. Öte yandan sakatlığı süren Michael Beasley büyük ihtimal bu maçı da kaçıracak. Üst üste 2 maç kaybeden Magic, 3. mağlubiyeti engellemek için işi sıkı tutacaktır.

Magic -7,5

Pistons - Kings
100 sayının üstüne çıktığında kendini şanslı sayması gereken iki takımın mücadelesinde açılan sayı limiti cazip görünüyor.

Alt 198,5

Bobcats - Hornets
Kötü şöhretleri sebebiyle Bobcats maçlarına hala düşük limitler açılıyor ama aksine onlar, giderek oyunlarını hızlandırmak istiyorlar. Şimdilik 80'li sayılardan 90'lara çıkmış durumdalar. Hornets da bir sürpriz olmadıkça 90-100 arasında skor üretiyor. Yakın geçmesi muhtemel bu maçta, iki takımın da 90'ın üstüne çıkacağını düşünüyorum.

Üst 183,5


15.01.2011
Edirne Olin - Efes Pilsen
Geçtiğimiz hafta deplasmanda Galatasaray Medical Park'ı yenen ve bu sezon evinde sadece bir kez kaybeden Olin Edirne'ye bu hafta da şans tanımak lazım. Gökhan Taştimur, lige yükseldiklerinden beri, "Edirneliler, bu sezon Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker gibi takımları izleyebilecekler" sözünü sık sık tekrarladı. Yani böylesi maçlara özel önem veriyorlar. Hafta içinde Siena'yla karşılaşacak olan Efes Pilsen, bu maçı kazansa bile handikapı aşamaz.

Olin Edirne +8,5

Medical Park Trabzonspor - Pınar Karşıyaka
Karadeniz ekibi son 2 maçını kazandı ve çıkışını sürdürmek istiyor ancak karşılarında ligin en formda takımlarından Pınar Karşıyaka var. Son 7 maçından genç takımla çıktığı Beşiktaş Cola Turka maçı hariç 6'sını kazanan Pınar Karşıyaka, bu mücadeleyi de kayıpsız geçip ilk yarıyı 5. sırada tamamlamak isteyecektir.

Pınar Karşıyaka -1,5

Oyak Renault - Banvit
Bu sezon oynadığı basketbolla saç baş yolduran Oyak Renault, lig ikincisi Banvit'i ağırlıyor. Bu saatten sonra ev sahibinin hedefi, direkt rakiplerini mağlup etmek olacaktır. Böylesi maçlarda ise güçlü takımlar masaya yumruklarını vurdukları anda buyur abi deyip maçı altın tepside sunacaklardır. 14 maçında 12 kez mağlup olan bir takımın Banvit ile psikolojik olarak mücadele etmesi çok zor.

Banvit -10,5
-------------------------


14.01.2011

Pacers - Bulls
Bu sezon Chicago Bulls’un ‘contender’ olup olamayacağı tartışıladursun, Boğalar, United Center’dan ırak kaldıklarında, basketboldan da ırak kalıyorlar. Bu geceki Pacers maçına da 3 maçlık bir deplasman mağlubiyeti serisiyle (Nets, 76ers, Bobcats) geliyorlar. Bu takımlardan herhangi birinin Pacers’tan daha iyi olduğunu söylemek güç. Bulls’ta kafaların ister istemez, bir gece sonraki Miami Heat maçına gideceğini de düşünürsek Pacers’ın galibiyete yakın taraf olduğunu söyleyebiliriz. Bir diğer tercih de alt olabilir.

Indiana Pacers +1,5
Alt 191,5

Rockets - Hornets
Houston Rockets, hücum gücü yüksek ama savunmada da beş para etmez bir takım. Maçlarındaki toplam sayı ortalaması 213. New Orleans ise her ne kadar sakin sakin işini yapan bir takım olsa da tempoyu yükseltmeyi seven ev sahibinin dezavantajını kullanmayı ihmal etmeyeceklerdir.

Üst 196,5

Celtics - Bobcats
Kevin Garnett’tan yoksun oynayan Boston Celtics, Paul Silas’la çıkışa geçen ve son 4 maçını da kazanan Charlotte Bobcats karşısında handikapı aşamaz.

Bobcats +9,5

Knicks - Kings
Ligin en kötü iki takımından biri olan Sacramento Kings, Tyreke Evans’ın da yokluğunda, New York Knicks deplasmanından ağır mağlubiyetle döner.

New York Knicks -8,5

Kadir Ar l 27 Aralık 2010 0 Yorum


Futbolda ara transfer dönemi hızla yaklaşırken, Spor Toto Süper Lig’deki takımların yapacağı transferler de merakla bekleniyor. Beşiktaş dışında henüz hiçbir takım yabancı transfer konusunda somut bir adım atmazken, ortaya her gün yeni bir isim atılıyor.

Beşiktaş Almeida ve Simao’yu sözleşmelerinin altı ay sonra bitecek olmasından faydalanarak, değerlerinin çok altında rakamlara transfer etti. Ancak Avrupa futbol piyasası sadece bu iki oyuncudan ibaret değil. Biz de sizler için sezon sonu kontratı bitecek oyunculardan oluşan bir liste hazırladık. Üç büyüklerin yabancılara ödediği rakamları düşünürsek, aşağıdaki oyunculardan bazılarını Türkiye’ye getirmek hiç de zor değil…

Andrea Barzagli (29 – Wolfsburg)

İtalyan oyuncu savunmanın ortasında görev yapıyor. 2006’da Dünya Kupası’nı kazanan İtalya’nın kadrosundaydı. Son yıllarda milli takıma seçilemiyor ancak Wolfsburg’un değişmezi. İtalya’ya dönmek istemesine rağmen ülkesinde Wolfsburg’dan kazandığı 2,5 milyon avroyu karşılayacak bir talibi bulunmuyor. 5 sezondur ne İtalya’da ne de Almanya’da neredeyse hiç maç kaçırmadı. Savunma problemi yaşayan büyüklere ilaç olur…


Ivan Rakitic (22 – Schalke 04)

Lincoln’ü Galtasaray’a satan Schalke, boşluğunu Rakitic’le doldurmaya çalıştı. Hırvat oyuncu zaman zaman müthiş performanslar gösterse de beklenen patlamayı tam olarak gerçekleştiremedi. Forvet arkasında görev yapan Rakitic’in en büyük avantajı henüz 22 yaşında ve gelişmeye açık olması. Belki de beklenen patlamayı bu topraklarda gerçekleştirir…

Piotr Trochowski (26 – Hamburg)

2008 Avrupa Şampiyonası ve 2010 Dünya Kupası’nda Almanya Milli Takım kadrosunda yer alan Trochowski Bundesliga’nın en iyi kanat oyuncularından birisi olarak gösteriliyor. Her iki kanatta da başarıyla görev yapabilen oyuncunun adı Manchester United ve Genoa’yla da anılıyor. Hamburg’dan brüt 2.2 milyon avro kazanan Trochowski’yi elini çabuk tutan kulüp devre arasında transfer edebilir…

Jose Bosingwa (28 – Chelsea)

Chelsea’ye 16.3 milyon sterline transfer olduğu ilk sezon takımın değişmeziydi. Ancak geçen sezon yaşadığı sakatlıklar sonrası formayı Ivanovic’e kaptırdı ve geri alacak gibi de gözükmüyor. Ancelotti 2 sezondur sadece 16 lig maçında ona görev verdi. Liverpool dahil birçok Premier Lig kulübü peşinde ancak tüm takımlar onu sezon sonu için bedelsiz olarak kadrosuna katmak istiyor. Biraz hızlı davranıp paraya da kıyılabilirse devre arasında bonservisiyle transfer edilebilir.


Matthew Upson (31 – West Ham United)

Sert oyunuyla tanınan savunma oyuncusu, kariyerinin en olgun dönemini yaşıyor. Capello’nun Güney Afrika kadrosunda güvendiği isimlerden birisiydi. Almanya’ya 4-1 kaybederek elenen İngilizler’in tek golünü o kaydetti. Özellikle hava toplarında geçit vermeyen Upson, Premier Lig’in dibinde yer alan West Ham’dan Ocak ayında makul bir bedele transfer edilebilir. 2007’de 6 milyon sterline transfer ettikleri oyuncuyu bedavaya kaptırmak istemeyen West Ham da devre arasında göndermeye sıcak bakıyor…

Mahamadou Diarra (29 – Real Madrid)

Senelerdir her transfer döneminde haberlerini okuduğumuz Diarra transferi bu sefer gerçekleşebilir. Jose Mourinho’nun devre arasında ilk göndereceği isimler arasında yer alan Malili oyuncu için Juventus, Liverpool, Tottenham gibi takımlar da sırada bekliyor. Defansif orta saha olarak görev yapan oyuncuyu almak isteyen bir kulübümüz olursa kesenin ağzını biraz açması gerekecek.


Juan Angel Ablin (24 – Getafe)

Getafe Laudrup önderliğinde Uefa Kupası’nda fırtına gibi eserken takımın en önemli yıldızlarından birisiydi. İyi bir pasör ve uzaktan etkili şutlar çekebiliyor. Hem forvet arkasında hem de sol kanatta oynayabilen Uruguaylı oyuncu, şu anki teknik direktör Michel’in göreve gelmesinden bu yana forma bulmakta zorlanıyor. Özellikle bu sezon sadece 1 maçta ilk 11’de yer alabilen Albin, sezon sonu bitecek kontratını beklemeden devre arasında da transfer edilebilir…

Cesar Delgado (29 – Lyon)

Hem forvette, hem de forvet arkası kanatlarda başarıyla görev yapabilen Delgado, 4 sezondur Lyon için önemli bir alternatif oluşturuyor. Ancak bu sezon sadece 164 dakika forma giyen Delgado, 29 yaşına gelmiş olmanın etkisiyle, son bir iyi kontrat yapmak isteyebilir. Bu konuda da referansları oldukça iyi olan ülkemiz Arjantinli için uygun bir seçenek gibi gözüküyor…

Not: Kontratı bitecek oyuncular arasında bu listedekilerden çok daha kaliteli isimler de var elbette. Klose, Van Bommel, Hargreaves, Owen, Eboue, Woodgate, Stankovic, Srna gibi. Ancak bu oyuncuları talep edecekleri uçuk rakamlar, kulüplerinin bırakmaması ya da takımlarımızdan daha iyi imkanlar sunabilecek kulüplerin talip olması gibi sebeplerle liste dışında bıraktık… 

Not: Bu yazı 25.12.2010 tarihinde cumhuriyetspor.com.tr için yazılmıştır...