TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Meksika Rallisi Öncesi

Cengiz Bahadır Özdemir 1 Mart 2011 ,

1979 yılında ilk olarak yapılan ve 2004'te WRC takvimine katılan Meksika Rallisi, bu sene 3-6 Mart tarihleri arasında yapılacak. Meksika Rallisi'nin toprak piste sahip olduğunu hatırlatmak gerek. Ancak ilk günde sokak yarışı yapılacak. Tarihi tünellerin altından geçecek olan pilotlar için heyecan verici bir bölüm olacak. Meksika'daki son 4 yarışı da kazanan Dünya Şampiyonu Sebastien Loeb yine iddialı.  Yani Citroen'lerin burada başarılı olacağını düşünebiliriz. Loeb iyi bir başlangıç yapamadı İsveç'te. Bu sene son senesi olabilir ve Meksika'daki başarısını sürdürmek isteyecektir. Ogier ise daha önde. Citroen'in harika çocuğu 2008'de junior kategorisinde burada birinci oldu. 2010'da ise üçüncü sırada yarışı bitirdi. Yeni araca daha çabuk alışmış gibi. Bir diğer Citroen kullanan Peter Solberg, İsveç Rallisi'nde beklenenin altında bir performans gösterdi. Burada daha önceden bir kez kazanan tecrübeli Norveçli yine başa savaşacaktır.
Gelelim Ford pilotlarına. Finlilerden hiçbiri 3. sıradan daha yüksek bir derece alamadılar. Mikko Hirvonen, İsveç Rallisi'ni kazanarak geleneği devam ettirdi. Meksika'da başarılı olacağını zannetmiyorum. Bu tip toprak yarışlarında sürekli hatalar yapan Hirvonen yarış öncesi nedense bana pek ümit vermiyor. Matti Latvala ise 2 hafta önce Portekiz'de test yarışlarında kaza geçirdi. Ford yetkilileri bu kazanın önemli olmadığını söylese de, Latvala'nın yeni araca alışması uzun sürecek gibi. Bir de not; İsveç Rallisi galibi Hirvonen de İsveç Rallisi öncesinde kaza geçirmişti. Belki bu kazalar Ford pilotlarının aklını başına getiriyordur.
İsveç Rallisi'nde sürpriz yaratan genç Ford pilotu Mads Ostberg ise burada ilk defa yarışacak. Yeni Fiesta'ya en çabuk adapte olan isim durumundaki Norveçli pilot burada sürpriz yaratma peşinde. Gerçekçi olmak gerekirse puan alması bile büyük başarı olur. Zaten ilk 5'te yarışı bitirirse, 2011 sezonunda yeni bir pilot kazanılmış olunur ve Ford'un ana takımına bir kişi daha eklenir. Al Qassimi, Wilson, Andersson, Block, Kuipers ve Henning Solberg diğer puan alma adayı pilotlar. Ve tabi Kimi Raikkonen. Her defasında "Ayrılacak mı acaba" diye sorulan Finli pilot inatla rallide yarışmaya devam ediyor. Burada geçen sene pek hoş anıları yoktu kendisinin. Yarışın ilk gününden aracını takla attırmış ve müsabakadan erkenden elenmişti. Yazının sonuna da bu pek hoş olmayan anıyı ekleyelim:

0 yorum

Yorum Gönder