TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Meksika'da Fransız Öpücüğü

Cengiz Bahadır Özdemir 7 Mart 2011 ,

Meksika Rallisi galibi Sebastien Loeb oldu. Sezonun ikinci yarışında, ilk galibiyetini alan Total Citroen pilotu en yakın rakibi Hirvonen'in 1,5 dakika önünde yarışı bitirdi. BP Ford'un Fin pilotu Mikko Hirvonen ikinci, aynı takımdan Jari-Matti Latvala ise üçüncü oldu. Böylece BP Ford, podyuma iki pilotunu sokmayı başardı. İsveç Rallisi'nden sonra bir kez daha bunu başarmaları, bu seneki çekişmenin çok çetin geçeceğinin göstergesi. Total Citroen'in bir başka Fransız'ı Sebastien Ogier ise son gün yarış dışı kaldı.
Meksika'daki sokak yarışını Peter Sollberg kazandı. Guanajuato'daki yarışta Norveçli pilot en hızlı isim oldu. Loeb ve Ogier ise Norveçli'nin arkasında kaldılar. Diğer etaplarda ise Ogier'in üstünlüğü vardı. Fransız pilot ilk gün, 7 etabın 4'ünü kazandı. Loeb ise 3 etap kazanarak günü ikinci sırada tamamladı. Bu performanslarını ikinci gün de sürdürdüler ve Ford pilotlarıyla aradaki farkı açtılar. Üçüncü gün ise şanssızlık Ogier'in peşindeydi. Üçüncü günün ilk etaplarında aksını kıran Fransız sürücü yarış dışı kaldı. Bu da Loeb'ün liderliğe oturması demekti. Loeb ve Latvala'nın üst üste etap kazanmalarından sonra, son yarışta ekstra puan getirecek olan Power Stage'i Hirvonen kazandı. Böylece sıralama da belli oldu.

Yarışın dördüncüsü Peter Sollberg oldu. İsveç Rallisi'nin sürpriz ismi Ostberg beşinci, tecrübeli pilot Henning Solberg ise altıncı sırada yer aldı. Stobart Ford pilotları Matthew Wilson ve yeni transfer Evgeny Novikov yarışı tamamlayamayan isimler oldular. Kimi Raikonen ise Meksika Rallisi'nde yarışmadı. Sıradaki yarış 24-27 Mart tarihleri arasında, Portekiz'de yapılacak. Yarış öncesi pilotlar sıralaması şu şekilde olacak:

1- Mikko Hirvonen    46
2- Sebastien Ogier   37
3- Jari-Matti Latvala  31
4- Mads Ostberg      28
5- Peter Sollberg     23
6- Sebastien Ogier   15

0 yorum

Yorum Gönder