TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Toys for Big Boys*

Anıl Can Yıldırım 14 Kasım 2011


Guti'yle Beşiktaş'ın bağlarının koptuğunu varsayarsak, bu konuyla ilgili biraz duygusal biraz da özeleştirel bir iç dökme seansına girmek şart oldu benim için. Çok uzun yazmayı sevmem, çok uzun yazı okuyamam da zaten. Bu yüzden uzatmadan bir kaç kelam etmek istiyorum bu problemli, disiplinsiz, "profesyonel" kelimesine o son günlerde çok yapılan şakada olduğu gibi Reina'dan kadeh kaldıran adam hakkında.

10 yaşında girmiş Dünya Futbol Tarihi'nin gelmiş geçmiş en büyük kulübünden içeri. Çıktığında aradan geçen yıl sayısı, bu yazıyla bir yerlerde karşılaşabilecek insaların yarısının yaşından büyüktür muhtemelen. 24 yıl, Real Madrid'de. Tam anlatamadıysam bir kere de popüler spor medyasının deyimlerini aşındırarak deneyeyim, "Baktığınız zaman, Real Madrid'de 24 yıl". Madrid'de Reina olmamasının bunda etkisi büyüktür muhtemelen. 500'den fazla maç (Küsüratlı sayı versem kendimden tiksineceğim, böylesi daha iyi). 200 kadarında alkollü olabilir, kesin konuşamıyorum. Hele Beşiktaş'a gelmeden önceki sezon Deportivo maçında o topuk pasını verirken ayık olduğunu hiç sanmıyorum. Real Madrid'de ikinci kaptanlık, Raul'un arkasında, Casillas'la beraber. E tabii sorunlu futbolcuyu memnun etmek zor, ver kaptanlığı sussun. Avrupalı biliyor işi. Neyse. Amacım, Guti'yi biz oynatamadık, en verimli çağında harcadık, halbuki o tek başına alıp götürürdü bu takımı mesajları vermek değil. Ortada bir hayalkırıklığı var ve hayalkırıklıkları beklentileri karşılamayan performanslarla ortaya çıkar. 37 maç 11 gol 14 asist. Az önce televizyondaki o meşhur "mini etek"ten habersiz spiker arkadaş verdi küsüratları. Ben ilgilenmem istatistikle. Ben zihniyetle ilgilenirim. Cristiano Ronaldo'yu alışveriş merkezi açsın, Guti'yi futbol takımını uçursun diye getiren adamın zihniyetiyle... Taraftarı yeterdi, yetmezdi diye maymuna çevirmiş, takımı kendine borçlandırarak deyim yerindeyse bir Kaddafi diktası kurmuş, sıkılana (ya da kırana) kadar oyun hamuru gibi şekilden şekile sokup ne duruş ne de oturuş bıraktığı oyuncağını piç edenlerin zihniyetiyle...

*Büyük Çocuklar için Oyuncaklar

1 Yorum

  1. Güzel bir yazı olmakla beraber Guti'nin alkolik olduğunu cümle alem bildiği gerçeğini değiştirmiyor.
    Bundan 7-8 ay önce Madrid'de Türk olduğumuzu öğrenen taksi şöförü doğrudan Guti'nin alkol durumunu sorunca konudan emin olduk.Bir de 2-3 ay önce Pazar sabahı İstinye parkta biz kahvaltı yaparken arkadaş elinde bira bardağı dolu Votkadan 2 tane içince kesin emin olduk.
    Zira yeteneğinden kimsenin kuşku duymadığı fakat alkol sorununu çözemediğinden Real'den gönderilmisinin kesin olduğu bir adam bu adam.

     

Yorum Gönder