TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Çirkef Mi, Çılgın Mı?

Cengiz Bahadır Özdemir 16 Şubat 2011 ,

Dün geceki Milan-Tottenham maçında, Gattuso'nun çılgınlıkları geceye damgasını vurdu. Özellikle ikinci yarıda, golü bir türlü bulamayan Milan'da sinirlerine hakim olamayan Gattuso maçı karıştırdı. Crouch ile sürekli didişen Gattuso, Tottenham'ın yardımcı antrenörü Joe Jordan'la hem maç sırasında hem maçtan sonra büyük bir kavgaya tutuştu. İki sezon Milan'da top koşturmuş olan Jordan maç sonrası açıklama yapmadı. Redknapp ise Gattuso'nun neden böyle bir işe girdiğini anlamadığını ve kendisini durduk yere kaybettiğini söyledi. Gattuso da maçtan sonra özür dileyerek UEFA'nın kararını beklediğini ifade etti.
Aynısını bir Türk futbolcusu yapsa acaba ne olurdu diye de düşünmeden edemiyor insan. Gattuso hırslıdır, savaşçıdır, gerekirse kavga eder. Bu yüzden Gattuso bu tip kavgaların içinde olduğu zaman şaşırmıyoruz. Karşı takımın yardımcı antrenörünün boğazını sıkıp, adama kafa atınca gülüp geçiyoruz. Peki bir Türk sporcusu bunu yapsa neler olurdu? Gazete manşetlerini bir kenara koyalım; sözlüklerde, bloglarda, gazete köşelerinde, televizyon ekranlarında neler neler yazılıp söylenirdi? Düşünmesi bile korkunç. İngiliz tabloid gazeteleri ağır başlıklar atarken diğerleri olayları basit bir "sinirli insan" davranışı içerisinde değerlendirmiş. İtalyanlarsa "Gattuso yine delirdi" tarzı haberler yapmışlar. Bakalım Gattuso'nun ipini çekecekler mi? Çünkü biliyorum ki, aynı olayları bir Türk futbolcusu yapsa sistematik bir kıyım gerçekleştirilirdi.

Gattuso'nun maçtan sonra özür dilemesi ise Türk futbolcusunun kolay kolay yapacağı bir şey değildir. Bu da, bizim futbolcuların yeteri kadar olgun olmamasıyla ilgili.

0 yorum

Yorum Gönder