TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Fin Hakimiyeti

Cengiz Bahadır Özdemir 14 Şubat 2011 ,

Yıllardır devam eden hakimiyet bu sene de sürdü ve İsveç Rallisi'ni Fin pilotlardan biri kazandı. Geçen senenin galibi (tek galibiyeti burada almıştı) Mikko Hirvonen, bu seneye de hızlı başladı. Ford Abu Dhabi pilotu Hirvonen, kazandığı 13. yarışla takımın en başarılı pilotu oldu. İkinciliği ise sürpriz bir şekilde Norveçli Mads Ostberg aldı. Özellikle ilk günde müthiş bir iş çıkarıp pek çok etabı birinci bitirdi. 24 yaşındaki pilot, geçen sene Stobart Ford takımına geçmişti. Kariyerindeki en iyi derecesini de burada almış oldu. Üçüncülüğü Ford Abu Dhabi'nin diğer Finli'si Latvala aldı. Son gün performansıyla podyumdaki son yeri kapan Fin pilot Ford'a önemli puanlar kazandırdı.
Citroen'ler ise büyük hayalkırıklığı yaşadılar. Dünya Şampiyonu Loeb, ikinci günde büyük bir kazayı kıl payı atlattı. Sagen Etabı'nda, Patrik Sandell'le çarpışmasını seyircilerin erken uyarısı önledi. Loeb'ün açıklamasına göre, viraj öncesinde seyirciler işaretlerle Loeb'ün yavaşlamasını söylemişler ve Loeb de yavaşlamış. Viraj çıkışında ise Sandell'in arabasının yanından kazasız bir şekilde geçmiş. Böylece büyük bir kaza atlatılmış oldu. Ancak Loeb'ün 22 etaplık rallide sadece 3 etabı kazanabilmiş olmasını bu durum açıklayamaz. Kötü bir yarış geçirdiğini kendisi de söyledi. Loeb yarışı 6. sırada bitirdi.
2. kez İsveç'te yarışan Ogier ise Total Citroen'in en iyisiydi. Genç yarışçı son gün arabasını kontrol etmekte zorlandı ve kar bankete çarparak epey zaman kaybetti. 4. sırada yarışı bitiren Ogier'i, tecrübeli pilot Petter Solberg takip etti. Özellikle ilk günkü performansıyla dikkat çeken Norveçli P.G.Andersson ise 7. sırada yarışı tamamladı. Kendi aracını kullanan Andersson İsveç'teki en iyi derecesini yaptı. Geçtiğimiz aylarda bütün motorsporlarına girebileceği söylenen (!) Kimi Raikonen'se 8. oldu. Yeni takımıyla birlikte iyi bir derece elde ettiğini görüyoruz. Matthew Wilson 9., Khalid Al Qassimi ise 10. sırada yarışı tamamladı.

İsveç Rallisi beklenildiği gibi sona erdi. Ford'un üstünlüğü kendini çok net bir şekilde gösterdi. Ancak Ostberg ve Andersson gibi rallicilerin buradaki performansları heyecan yarattı. Dilerim bu iyi performansları sadece İsveç'le sınırla kalmaz. Çünkü toprak yollarda Citroen gerçeği ortaya çıkacak. Son olarak Ken "Manyak Herif" Block'un güzel bir hareketi ile yazıyı sonlandıralım. 

0 yorum

Yorum Gönder