TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

İş Ahlakı

Onur Saygın 18 Ekim 2010



13 Mayıs 2001 tarihi pek çok Galatasaraylı taraftarın içinde ukte olarak kalmıştır. Bir sürü saçma sapan iddia vardı maçlar ilgili ama tek bir gerçekte vardı iş ahlakı bozuk bir kaç futbolcunun sahada yaptıklarıydı. Yıllar sonra 17 Ekim 2010 tarihi de aynı şekilde hatırlanacak.

Bir takım kötü oynayabilir, bireysel performanslar kötü olabilir ama bu kadar isteksiz olamaz. Maç sonu açıklamak bile öyle bir hale geldi ki ortalık ben bu ortamda oynamam diyenlerden artık kredimiz bitti diyerek yönetime mesaj veren garip insanlardan geçilmez oldu. Taner Gülleri'nin kariyerine zirve yaptıran zihniyet ile dün sahada olan zihniyet arasında fark yoktu. O maçta da teknik direktörün başına geliceklerden haberdar olan ve bunun olmaması için çırpınan bir kaç futbolcu vardı dün de bunun farkında olup çırpınan tek isim Milan Baros'tu.

Kendisine sorulsa Avrupa'nın en önemli stoplerlerinden biri olduğunu iddia edicek kadar kendini dev aynasında gören isimler yıllarca uğraşsalar bile yanına yaklaşamayacakları kariyere sahip bir insana cephe alabildiler. Florya Yeniçeri Ocağı gene kurban istedi ve istediklerini alıcaklar. Ama unutmasınlar Galatasaray efsanesi olarak kabul edilen Okan Buruk sadece 13 Mayıs 2001 ile hatırlanacaksa alelade bir futbolcu olan bu arkadaşlar nasıl hatırlanacaktır biraz düşünsünler.

Galatasaray'ın son 2,5 yılını görüp insan düşünmeden edemiyor. Ya Volkan Demirel 27 Nisan'da o hatayı yapmasaydı neler olurdu? Şu an kadroda bulunan Servet, Hakan gibi oyunculardan kaç tanesi hala kadroda olurdu?

Biz 11 Türk şampiyon oluruz şeklinde düşünüp yabancıları dışlayanlar oyuncular, teknik direktör olmadan şampiyon oluruz şeklinde düşünen yöneticiler, futbolcuyu köle gibi gören ve kendi istedikleri gibi yaşamadığı için eleştiren taraftalar, umarım istedikleriniz gerçekleşmiştir. Efe Yılmaz bir yazı yazmıştı Elved Galatasaray şeklinde. O son kalan A harfini kalın çivilerle çaktınız teşekkürler.

0 yorum

Yorum Gönder