TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Çeyrek Finale Giderken

Cengiz Bahadır Özdemir 23 Ocak 2011 ,

Avustralya Açık'ta çeyrek final eşleşmeleri artık belli oldu gibi. Önce kadınlara bakalım:

Çok zorlanacağı söylenen ve sezonun ilk iki turnuvasında yokları oynayan Wozniacki güle oynaya yoluna devam ediyor. Cibulkova'yı rahat bir şekilde geçtikten sonra Sevastova'ya karşı da iyi bir maç oynadı ve çeyrek finale adını yazdırdı. Henüz set vermedi Wozniacki. Hedefine odaklanmış durumda. Çeyrek finaldeki rakibi ise Schiavone olacak. İtalyan sporcu, dördüncü turda Kuznetsova karşısında 5 saate yakın bir maç ortaya koydu ve zor da olsa maçı 2-1 kazandı. Açıkçası bu yorgunlukla Wozniacki karşısında işi çok zor olacak. Geçen sene Roland Garros çeyrek finalinde karşılaşmışlar ve Schiavone 2-0 kazanmıştı maçı. Zaten o turnuvada şampiyon olmuştu İtalyan raket.
Bir başka çeyrek final eşleşmesi Petkovic-Li arasında oldu. Alman Petkovic, önce Venus Williams'ın sakatlığı ile bir üst tura çıktı. Ardından dördüncü turda Şarapova'yı iki set sonunda geçmeyi başardı. İzleyemediğime pişman olduğum maçlardan biriydi. Şarapova çok fazla basit hata yapmış ama Petkovic de servislerinden puan çıkarmakta zorlanmamış. Rakibi Li ise Belaruslu Azarenka'yı iki sette geçmeyi başardı. Bu senenin en formda isimlerinden. Petkovic, Grand Slamlerdeki en yüksek yere geldi. Li ise geçen sene burada yarı final oynamıştı. Çok zevkli bir maç bizleri bekliyor. Li'nin performansı bu maçta da devam edecektir.

Henüz oynanmamış maçlar var ama Radwanska-Clijsters çeyrek finalini göreceğimizi söylemek çok da yanlış olmaz. Zvonareva ise Pennetta-Kvitova galibiyle çeyrek finalde karşılaşacak. Sezona çok daha iyi başlayan ve turnuvada Stosur gibi bir raketi eleyen Kvitova bence bir adım önde.
Erkekler çeyrek finalinde Djokovic-Berdych eşleşmesi oluştu. 2010 Wimbledon yarı finalinden sonra bir kez daha karşı karşıya gelecekler. Djokovic, Almagro'yu rahat bir şekilde geçti. Zaten çok iyi durumda. Berdych de Verdasco gibi bir raketi geride bıraktı. Avustralya'da ilk defa finallere kalan Berdych'in bana göre şansı az.
Diğer eşleşme ise daha ilginç. İki İsviçreli, Wawrinka ve Federer, çeyrek finalde birbirlerinin rakipleri oldular. Roddick'e karşı müthiş bir oyun çıkaran Wawrinka, Federer'i de zorlayacak gibi. Gerçi Roddick gerçekten gününde değildi ama Wawrinka'nın 24 ace-67 winner.ını da sadece karşı tarafın formsuzluğuna bağlamamak gerek. Federer ise Robredo'ya karşı bir set vermiş olsa bile maçı 3-1 kazanarak buraya geldi. Vatandaşı ile oynamak değişik olacaktır. Daha önce Roland Garros'ta dördüncü turda karşılaşmışlar ve Federer o maçı 3-0 kazanmıştı. Birbirine benzer stildeki iki raketi izlemek keyifli olacak.

Diğer taraftan Nadal-Ferrer ve Murray-Soderling çeyrek finalleri de bizleri bekliyor gibi. Bir sürpriz çıkmazsa tabi ki. Ama erkeklerde çok fazla sürprize tanıklık edemedik. Neticede artık yolun sonuna geliyoruz. Yorulan, hata yapan, stresi kaldıramayan sporcular tek tek eleniyorlar. Tahminimdeki Djokovic-Nadal ve Wozniacki-Zvonareva finallerini izlemek dileğiyle yazıyı bitirelim.

0 yorum

Yorum Gönder