TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Şampiyon Kim

Cengiz Bahadır Özdemir 29 Ocak 2011 ,

2004'te vatandaşı Henin'e finalde kaybettikten sonra bir daha hiç final görememişti Avustralya'da. Üstelik bu seferki rakibi çok ciddiydi. Sydney finalinde 2-0 yenildiği Na Li ile karşılaşacaktı. Çinli rakibi finale çıkana kadar Azarenka-Wozniacki gibi kendinden üst sıralarda olan ve Petkovic-Zahlavova gibi yükselişte olan tenisçileri alt etmişti. Evet, Kim Clijsters'in işi çok zordu.
İlk seti 6-3 Li kazandığında da Clijsters'in maçı rahatlıkla alamayacağını net bir şekilde anlamıştık. Çinli raketin servislerdeki yüksek yüzdesi ve kortun tamamını iyi kullanması, ilk seti kazanmasını sağladı. İkinci setin 5. oyununa kadar garip şeyler oluyordu. İki sporcu da birbirlerinin servislerini kırarak devam ettiler. 5. oyunda Li servisinden puan çıkarsa da yeterli olmadı. Clijsters'in toparlanması, Li'nin çabuk sinirlenmesi ve oyundan kopması ikinci seti Belçikalı'ya kazandırdı. Son sette de üstünlük Clijsters'teydi. Bir ara Li toparlanır gibi olsa da Clijsters temposunu bozmadı ve son seti de alarak şampiyon oldu.
3-6, 6-3, 6-3'lük setlerle maçı 2-1 kazanan Clijsters, Avustralya'da kazanan ikinci anne oldu. Hem Sydney'in rövanşını aldı hem de faal tenisçiler arasında hala en iyisi olduğunu kanıtladı. Turnuva boyunca kocasını dilinden düşürmeyen Na Li, maçtan sonra da sevgisini dile getirmiş. Clijsters'in böyle bir açıklamasını görmedim ama her röportajında kocasına sevgisini ifade eder. "Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır"ın tersini gerçekleştirdikleri için en azından burada fotoğraflarını koymak farz oldu.

0 yorum

Yorum Gönder