TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Double Dragon

Cengiz Bahadır Özdemir 11 Ekim 2010 ,

Japonya GP'sini Sebastian Vettel kazandı. Alman pilot, birinci sırada başladığı yarışı önde götürdü ve çizgiyi ilk geçen isim oldu. Takım arkadaşı Mark Webber ikinci olurken, Alonso üçüncü sırayı aldı. Button'ın dördüncü, Hamilton'ın beşinci olduğu yarışta; BMW-Sauber takımı ilk 10'a iki pilotunu da sokmayı başardı. Red Bull'un bu ikilemesi Japonya'da olunca, aklıma ünlü dövüş oyunu ''Double Dragon'' geldi. İki pilot rakipleriyle olduğu kadar, birbirleriyle de mücadele ediyor.
Aslında yarış çok iyi başlamıştı. Daha ilk metrelerde Petrov'un müthiş çıkışı, kendisi için hazin bir şekilde sona erdi. Hulkenberg'in önüne geçmek isterken rakibine çarpan Rus pilot, pist dışına çıkarak yarışa veda etti. İsmi sallantıda olan ve ''acemiliklerinden'' dolayı eleştirilen Petrov'un bu hatası, önümüzdeki sezon takımdaki durumunu kritik hale getirdi. Tam bu kazayı atlattık derken ilk virajda Massa'nın yol dışına çıktığını gördük. Kötü bir sezon geçiren Brezilyalı pilot, Liuzzi ile çarpışmıştı. Yarışa başlamayan Di Grassi'yi de sayarsak, daha ilk tur bitmeden beş araç yarıştan elenmişti.
Güvenlik aracının piste girdiği sırada Renault için ikinci şok yaşandı. Bu senenin kuşkusuz en iyi çıkışını yakalayan Kubica, mekanik problemler yüzünden yarış dışı kalmıştı. Yarışın ilk turlarında bu aksilikler ortaya çıkınca, biz de daha heyecanlı ve çekişmeli bir mücadele bekliyorduk. Ancak ilerleyen turlarda bu beklentilerimiz suya düşmeye başladı. Ta ki Kobayashi'nin 12. sıradan pitten dönüşüne kadar.
Japon pilot, bir anda yukarılara doğru tırmanmaya başladı. Seyircisi önünde en azından puan almasını bekleyenler, daha fazlasıyla karşılaşmıştı. Alguersuari'yi geçişi, bana vatandaşı Takuma Sato'yu hatırlattı. 2007 Montrael'de Alonso'yu geçişi olay olmuştu Sato'nun. Kobayashi, Sato kadar çılgın ve ondan daha becerikli olunca bu geçişleri üst üste yaptı ve yedinci sıraya kadar yükseldi. BMW-Sauber için Kobayashi'nin bu performansı mutluluk verici oldu. Zaten yarıştan sonra da şampiyonluk mücadelesi kadar, Kobayashi'nin yarışa getirdiği zevk konuşuldu.
Geriye üç yarış kaldı. Red Bull pilotları arasında çekişme epey kızıştı. Alonso son şanslarını kullanıyor. Hamilton, bu yarışta da vites kutusu arızası yaşadı. Böylece üst üste iki yarış bitiremedikten sonra üçüncü yarışı da sorunlu oldu. Button'ın şansı az ama takımda en çok puan almak isteyen sürücü olma peşinde. Renault'un boş geçtiği bu yarışta, Mercedes GP sadece Schumi ile puan alabildi. Pilotlar ve markalar sıralaması şöyle:

Sürücüler:
1- Mark Webber 220 puan
2- Sebastian Vettel 206 puan
3- Fernando Alonso 206 puan
4- Lewis Hamilton 192 puan
5- Jenson Button 189 puan

Takımlar:
1- Red Bull Racing 426 puan
2- McLaren Mercedes 381 puan
3- Ferrari 334 puan
4- Mercedes GP 176 puan
5- Renault 133 puan

0 yorum

Yorum Gönder