TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Hiddink'ten Özür Diliyorum!

Serhat Gürcan Gündüz 12 Ekim 2010



Almanya maçından sonra sol bekte "neden Sabri'yi oynattın?" demiştim. Haklı çıktı Hiddink. Bu sefer bir sol bek ile başladı ama, bunda da oyuncu tercihi yanlıştı. Şu Hakan Balta'nın performansını gördükten sonra özür diliyorum sayın Hiddink'ten. Şimdi bakıyorum milli takım kadrosuna, düzenli olarak oynamayan Özer, Hakan Balta, Semih Şentürk, Stoke City'de kadroya giremeyen Tuncay 11'de başlıyor.

Nuri son haftalarda Almanya'yı kasıp kavuruyor, sen etkisiz kalacağı Almanya maçında 11'de başlatıyorsun, en etkili olacağı maçta oynatmıyorsun. Mevlüt denen bir adam var Fransa'yı sallıyor, onun yerine pili bitmiş Nihat'ı oynatıyorsun. Özer Fenerbahçe'de kadroya girmekte zorluk çekiyor, Volkan Şen gibi bir adamı kadroya dahi almıyorsun. İbrahim Üzülmez ve İsmail gibi 2 oyuncu var kullanabileceğin sol bekte, sen önce Sabri'yi sonra Hakan Balta'yı kullanıyorsun o kanatta.

Hiddink gibi bir hoca bu oyuncuları nasıl kullanmaz hayretler içerisindeyim. Hadi Tuncay'ı aldın kadroya, çocuk bir şeyler yapmaya çalışıyor oyundan alıyorsun. Sercan, Nihat ve Halil'i alıyorsun oyuna. Selçuk İnan ve Tuncay çıkıyor oyundan. Yahu Hakan Balta'yı çıkarıp alsan oyuna Halil'i ne fark edecek? Özer çıkıyor yerine Nihat giriyor. Nuri'yi alsana oyuna. Kapanmış bir savunma var önünde, sen açmak için Nihat ve Sercan'ı alıyorsun. Tamam Sercan biraz daha anlaşılabilir bir değişiklik ama Nihat ne alaka yani?

Ondan sonra bizim insanlarımız Mesut'a kızıyor. Kızmayın arkadaşım. Adam sonuna kadar haklı Alman milli takımını seçmekte. Bir zamanlar Yıldıray'ı bu şekilde bitirdik, şimdi Nuri'ye yapıyoruz aynı şeyi. Emin olun Mesut'ta bizim kadromuzda olsa, bu maç yedek otururdu. Bu çocukların ne günahı var? Milli takımımızı seçmeyenlere kızıyoruz, Mesut'a, Gökhan İnler'e. Neden oynamak varken, yedek otursunlar ki? Bu saatten sonra kim seçer Türk Milli Takımını. Nuri istememiş midir sanıyorsunuz bu geceden sonra "Alman Milli Takımını" seçmiş olmayı.

Tuncay büyük bir yetenekti, halen öyle. Fakat Tuncay kadroya giremiyor. Özer'in geleceği çok parlak ama maç eksiği olduğu yüzünden okunuyor. Nihat'ın Çek Cumhuriyeti maçındaki performansı halen aklımda ama, yararlı olamıyor artık takıma.

Biz Nuri'yi, Mevlüt'ü, Yıldıray'ı oynatmıyorken bu takımda Gökhan, Mesut, Serdar Taşçı neden bizi seçsin? Avrupa'nın önemli takımlarında kaç tane oyuncu sayabilirsiniz kendi takımlarında yedek bekleyip milli takımda 11 başlayan?

Fatih Terim'in takıntısı var diyorlardı, peki dünyanın en önemli teknik adamlarından Hiddink'in de takıntısı mı var bu oyunculara karşı? Yada futboldan anlamayan Fransız ve Almanlar bu çocukları abartıyor da, biz gerçekleri mi görüyoruz? Şu işi bir çözün arkadaşım artık. Neden oynamıyor bu çocuklar? Biri anlatsın bana...

0 yorum

Yorum Gönder