TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Gary Hooper

Kadir Ar 23 Şubat 2011

Sezon başında Lyon'la oynadıkları hazırlık maçında ilk kez dikkatimi çekmişti Hooper. Takibe aldıktan sonra da Celtic'te lige 5 maçta 7 golle başlayınca kendisi için Cumhuriyetspor'da şu yazıyı yazmıştım. Sonrasında yaklaşık 1 aylık bir sakatlık yaşamasına rağmen, dönüşü hızlı oldu. An itibariyle 16 maçta 13 golü var. Old Firm'de attığı 2 gol sonrasında da 3,5 ay önce yazdığım yazıyı aynen bloga aktarıyorum...


"Celtic ve Rangers dışında yarışmacı bir takım çıkaramadığı için sık sık eleştirilse de İskoçya Ligi, Premier Lig takımlarına yolladığı oyuncular ve nadiren de olsa yetiştirdiği yıldızlarla Britanya futbolunda önemli bir yere sahiptir. Son yıllarda transfer stratejisini Premier Lig’de tutunamayan oyuncular ve İngiltere’nin alt liglerinde oynayan genç yetenekler üzerine şekillendiren Celtic’in bu sezon transfer ettiği Gary Hooper kısa sürede taraftarların sevgilisi oldu. Son olarak dün oynanan Aberdeen maçında 3 gol atarak yıldızlaşan Hooper şimdiden birçok Premier Lig takımının dikkatini çekmiş durumda.


Henüz 22 yaşında!

1988 doğumlu olan Hooper, Celtic’te de doğduğu yıla ithafen 88 numaralı formayı giyiyor. İlk kontratını henüz 15 yaşındayken, alt lig takımlarından Grays Athletic ile imzalayan Hooper, daha sonra Southend United’a transfer oldu. İlk sezonunda beklenen patlamayı yapamayınca iki sezon başka takımlara kiralık verilen Hooper, özellikle Hereford United’da sergilediği performansla League One ekiplerinden Scunthorpe United’ın dikkatini çekti ve 2008’de bu takımla 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Scunthorpe’da Bir Yıldız Doğuyor

Transfer olduğu ilk sezon takımıyla 45 maça çıkan Hooper 24 gole imza attı. Sezon sonu geldiğinde Scunthorpe onun gollerinin katkısıyla bir üst lige çıkmayı başardı. Premier Lig’in bir alt ligi olan Championhip’deki ilk sezonunda bir ara düşme potasına kadar gerileyen Scunthorpe’u kurtaran yine Hooper oldu. Sakatlığını atlatan oyuncu formasına kavuştuğu ilk maçta Bristol City karşısında 3 gole imza koydu. Hemen bir sonraki haftada da Doncaster filelerine iki gol bırakan Hooper takımı için önemini bir kez daha herkese gösteriyordu. Sezon sonu geldiğinde Scunthorpe ligi düşme hattının üzerinde tamamlarken, sakatlığı yüzünden 11 maç kaçıran Hooper ise 35 maçta attığı 19 golle gol krallığını 3. sırada tamamlıyordu.

7 Sezonda Amatör Lig’den Şampiyonlar Ligi’ne

2010-2011 sezonu başlarken, Celtic Hooper’ı 2.4 milyon sterlin karşılığında kadrosuna kattı. Celtic’in sezon öncesi katıldığı hazırlık turnuvası Emirates Cup’da Lyon’a attığı golle İskoçya kariyerine başlayan Hooper, ilk resmi golünü ise Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Braga’ya elendikleri maçta kaydetti. Sakatlık sebebiyle ilk lig maçına ancak 6. haftada çıkabilen Hooper, 11. haftası geride kalan İskoçya Ligi’nde sadece 5 maçta forma giyebildi. Buna rağmen attığı 7 golle gol krallığında 2. sırada. 2 hafta önce evlerinde ezeli rakipleri Glasgow Rangers’a 3-1 kaybettikleri maçta da takımının tek golünün altında onun imzası vardı.

Hızlı ve Bitirici

Gary Hooper özellikle rakip savunma arkasına sarkarak yarattığı tehlikeler ve bulduğu pozisyonları gole çevirebilme yüzdesiyle ön plana çıkıyor. 1.77’lik boyuna rağmen fiziğini iyi kullanıyor ve kafa toplarında da etkili oluyor. Braga ve Aberdeen maçlarında kaydettiği kafa golleri bu duruma verebileceğimiz en iyi örnekler. 22 yaşında ve hala gelişime çok açık.

Henüz büyüklerin radarına girmemiş olsa da, Blackburn, Aston Villa gibi takımların Hooper’ı takip ettikleri belirtiliyor. Sene sonuna kadar bu performansını sürdürebilirse, Premier Lig kulüpleri onu almak için sıraya girebilir. Larsson’dan beri Celtic'te hiçbir forvet oyuncusu bu kadar etkili bir başlangıç yapmamıştı. Belki de Celtic yeni Larsson’unu bulmuştur. Kimbilir?"

0 yorum

Yorum Gönder