TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Hazır Mısınız?

Cengiz Bahadır Özdemir 1 Şubat 2011 ,

Bugünden itibaren Formula 1'de ilk testler başlıyor. Valencia her zamanki gibi ilk testlere ev sahipliği yapıyor. Takımlar piste çıkmadan, araçlar da tanıtılmaya başlandı. Bazıları geniş bir basın ordusu eşliğinde tanıtımını yaparken, bazıları sadece fotoğraf yollamakla yetinmişler. Biz de tanıtımı yapılan araçlara bir bakış atalım:

Mercedes GP: WO2
Geçen seneki gri ağırlıklı araçtan sonra bu sefer Petronas ağırlığını koymuş. Açıkçası hiç hoş bir renk karışımı olmamış. Bunun dışında, aracın burnunun ne kadar yüksekte olduğunu ilk fotoğrafta görüyoruz. Arka taraftaki difüzörün değiştirildiği de not edilmeli.

Scuderia Ferrari: F150
2 senedir KERS ile ilgili çalışmalar yapan Ferrari, sonunda sistemi araçlarına monte ettiler. Aracın arkası daha yüksek ve kuyruk kısmının yapısı dikkat çekiyor. Yeni kurallar sonunda motor da yenilendi. 

Red Bull Racing: R7
Şampiyonluk unvanıyla piste çıkacak olan Red Bull'un yeni aracı da tanıtıldı. Tüm araçlar gibi, R7'de de aracın burun kısmı daha yüksek yapılmış. Ancak daha da önemlisi, arka kanadın çok farklı bir şekilde yapılmış olması. Dar ve daha kısa bir yapıya sahip.

Renault Lotus: R31
Lotus isminin ne olacağı belirsizliğini korurken, Renault da aracını tanıttı. Sarı-siyah renklere sahip olan araçta dikkat çeken şey kanadın diğer araçlarına göre daha geniş olması. Motorunu değiştirmeyen Renault, KERS'i seneye kullanacaklarını açıkladılar.

Williams F1: FW33
Lacivert renk ağırlıklı yeni Williams hakkında pek fazla bilgi bulunmasa da aracın KERS kullanacağı söylendi. Tüm araçlarda olduğu gibi yüksek burun FW33'te de mevcut. Aracın yan gövdesinde de değişiklikler yapılmış. Bunun dışında söylenen tek şey aracın daha agresif olduğu yönünde.

Team Lotus: T128
Gerçek Lotus, yine geleneksel yeşil renkleriyle karşımızda olacak. Renault ve Red Bull'la birlikte çalışan Lotus'ta dikkat çeken ilk şey değiştirilmiş ve yükseltilmiş ön kanat. KERS kullanmayacak olan Lotus, aerodinamiğe daha fazla önem vermiş. Orta sıralarda mücadele edebilecek bir araç ürettikleri söyleniyor.

Sauber F1 Team: C30
Geçtiğimiz sezon Kobayashi ile önemli işlere imza atan Sauber de yeni aracını tanıttı. KERS kullanacağı açıklanan araçta ilk önce istenen şey dayanaklılık. Ferrari motoru kullanacak olan C30, yüksek burnu ve daraltılmış arka kanadıyla dikkat çekiyor.

Toro Rosso: STR6
Formula 1'in vasatlarından Toro Rosso da yeni aracını tanıtanlardan. Ön kanat yenilenmiş. Bunun dışında artık yarışlarda daha mücadeleci bir araç ürettiklerini söylüyorlar. Nedense inanasım yok.

0 yorum

Yorum Gönder