TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Nostaljik Buluşma

Cengiz Bahadır Özdemir 3 Şubat 2011 ,

Gece görünce bir garip oldum. Yabancı bir siteden araklayıp buraya koymak istedim. Sol tarafta Mini'nin eski versiyonu var. Yanında da efsane isimlerden Rauno Aaltonen ve Paddy Hopkirk. Sağ tarafta ise Mini'nin yeni versiyonu ve yeni sürücüleri Dani Sordo-Kris Meeke ikilisi bulunmakta. İki araç arasındaki fark çok bariz bir şekilde gözüküyor.

Fotoğraf Monte Carlo'da çekilmiş. Bir zamanların efsane rallisini 1967 yılında kazanan Aaltonen, eski yarışlara gönderme yapıp '67'deki zaferini ne kadar zor şartlar altında kazandığını anlatmış. Biraz "bizim zamanımızdayken" tadı mevcut yani. 1964 Monte Carlo şampiyonu Hopkirk ise şimdiki Mini'nin harika olduğunu ve yeni pilotlara güvendiğini söylemiş. Ama o da eklemeyi ihmal etmemiş: "Bizim zamanımızdayken yarış kazanmak sıradan bir olay değildi. Beatles'tan, başbakandan telgraflar alırdık"

Bu yaşlı tontonları bir kenara koyarsak, yeni pilotlar da aracın son halinden oldukça memnunlar. Üstelik birbirleri hakkında da güzel şeyler söylüyorlar. İkisi de iyi bir araç kullanacaklarını ve birbirleriyle uyumun son derece harika olduğunu ifade ediyorlar. Ne diyelim, biz de Mini'den bu sene ve önümüzdeki senelerde heyecan yaratacak yarışlar bekliyoruz.

0 yorum

Yorum Gönder