TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

 Aslında bu maç kısaca BAM olmadan 'futbol' oynanacağının göstergesiydi. Sezon başından bu yana hemen hemen her maçta ilk 11'ler açıklandığında 4-5 itirazımız olurken, Eskişehirspor ve kaybedilmesine rağmen Gaziantepspor maçında en fazla 1 kişiye itirazımız oldu. O da yabancı sınırıyla açıklanabilir bir durum.

Galatasaray maça hızlı başladı. Sahada farklı bir görünüm sergileyen sarı kırmızılılar, yaptıkları presle rakibi adeta kendi yarı sahasına hapsetti. Nitekim bu başlangıç golü de erken getirdi. Galatasaray, Sabri Sarıoğlu'nun şutu Cana'nın kafasına temas edince rakip takımın devasa kalecisini avladı. Bu gol aynı zamanda tarihi açıdan da önem taşıyordu. Arnavut futbolcu kaydettiği golle ASYTT Arena'da gol atan ilk yabancı oyuncu olarak olarak adını Galatasaray tarihine yazdırdı. Ben transferini hâla eleştirsem de Kazım Kazım gösterdiği inanılmaz performansla gözlerin pasını siliyor. Ne kadar karakterini yadırgasak bile yaptığı hareketler oyuna renk ve hareket katıyor. İkinci gol milli futbolcunun sağ kanattan kestiği topla geldi. Taraftarın sevgilisi Harry Kewell'ın ön direğe koşusunda topla baş başa kalan Bogdan Stancu topu ağlara gönderirken, rakip kaleci Ivesa'yı da soyunma odasına gönderdi. İlk yarının sonunda Asya Kupası'ndan dönen Harry Kewell taraftarını karşısına ve ASYTT Arena'ya çıktığı ilk maçta fileleri sarstı ve sarı kırmızılıları bu sezon hiç de alışık olunmadığı üzere 3 farklı öne geçirdi.

İlk yarının sonunda Arena, "Koyduk mu?" nidâları ile inlerken, sarı kırmızılı taraftarlar rahat bir maç izlemenin zevkini yaşıyordu ki dakika 70'e geldiğinde oyuna BAM'ın 3 numaralı solisti Mustafa Sarp girdi. Teknik adam becerilerinin yeterliliği sürekli tartışma konusu olan Gheorghe Hagi, kendi bölgesinde oynamamasına rağmen gösterdiği performansla alkış alan Lucas Neill'i oyundan alıp, Sarp'ı dahil etmesiyle görüntü bir anda karıncalanmaya başladı. Maç başından beri ileri topu taşımakta sıkıntı çekmeyen Galatasaray, Mustafa'nın geri ve yan paslarıyla dejavu yaşattı. Bunun akabinde kırmızı siyahlı ekip önce Burhan Eşer'le golü buldu. Bu gol aynı zamanda ASYTT Arena'da atılan ilk rakip golü olarak tarihe geçti. Ardından Serkan Kurtuluş ile hava topuna çıkan Batuhan Karadeniz bir kez daha şov dünyasına göz kırptı. Zapata'nın barajı kuramamasıyle birlikte gelen Ümit Karan'ın frikik golü Seyrantepe'deki havayı daha da soğuttu. Özellikle bu haftasonu Avrupa'da yaşana geri dönüşler de (Newcastle-Arsenal, Köln-Bayern Münih, Wolverhampton-Manchester United...vs.) akıllara gelince, herkes içinden "Acaba" demiştir. Geceye noktayı ise Türkiye'nin tartışmasız en iyi golcüsü Milan Baros koydu. Kornerden gelen topta arka direkte kendini unutturan Çek yıldız, Kazım'ın aşırdığı topu kafayla dürterek skoru belirledi.

Sonuç olarak Hagi hâla yeterli bir teknik adam görüntüsü vermese de sahada sergilenen ve sergilenmek istenen futbolun ışığını bu maçta görmüş olduk. Pres ile rakibi sahasına hapsetme ve sürekli atağı düşünen bir oyun anlayışının yanında kadroya yapılacak birkaç akıllı adam takviyesiyle önümüzdeki sezon son birkaç yıla nazaran daha iyi ve izlemesi keyifli bir takım haline gelir.

0 yorum

Yorum Gönder