TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

BAM yok Futbol var

Onur Saygın 6 Şubat 2011 ,




Gaziantep yenilgisiyle devre arasının da sorunlarına ilaç olmadığı gözüken Galatasaray, Eskişehir Süper Lige tekrar çıktığından beri ilk iç saha galibiyetini 4-2 ile aldı. Cana, Stancu, Kewell ve Baros'un gollerine Eses Burhan ve Ümit Karan'la cevap verse de Cimbom bu sezon ilk kez 4 gole ulaşarak 3 puanı hanesine yazdırdı.

Maç öncesi kadrolar açıklandığında herkesin kafasında soru işaretleri oluşmuştu. Geçen hafta Bursaspor karşısında resmen dökülen Sabri orta sahaya çekilmiş, Lorik Cana stoperde Gaziantep karşısında pek de iyi olmayan oyununa rağmen gene stoperde kullanılması, Neill'ın ön libero hatta 3. stoper olarak orta sahada yer alması aslında pek de güven vermiyordu. Kadronun tek artısı Galatasaray'ın "muhteşem" orta sahası Barış-Ayhan-Mustafa'nın sahada yer almamasıydı.



Maçın başlama düdüğüyle soru işaretleri yerlerini ünlemlere bıraktı. Culio-Sabri orta sahası kanatlara çok rahat yayınlınca dar alanda oyunu sıkıştırıp şok presle top kapma felsefesini benimseyen Bülent Uygun'un bütün planları alt üst oldu. İlk gol de kenardan gelen ortanın ceza sahası yayına doğru sektirilmesiyle geldi. Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve 2-2 biten Galatasaray Fenerbahçe maçını hatırlatan pozisyonda Sabri'nin sert şutuna ofsayttan son anda kaçan Cana kafasıyla dokununca 2.05'lik boyuyla Ivesa ters ayağında kaldı ve topu fileden çıkartmak zorunda kaldı.



Acaba şans golü mü, takım gene duracak mı sorularını sormaya fırsat bulamadan gene bir kanat organizasyonunda Kazım, içeri çok güzel bir top çıkarttı. Golü her ne kadar Stancu atsa da, golde aslan payı stoperi ön direğe çekerek arkadan gelen ikinci forveti ceza sahasında bomboş bırakan Kewell'ındı.

2-0'dan sonra birazda aktif dinlenmeye geçen sarı-kırmızılılar ilk yarının son dakikasında herkesi şaşırtıp soldan bindirmeyi hatırlayan Hakan Balta'nın ortaya çıkardığı topta biraz da kalecinin hatasıyla Kewell'ın şert şutunun birleşmesi sonucu 3-0 öne geçti.

Her şey güzel giderken sahaya 16 numaralı biri girdi. Artık uğursuzluk mu yoksa hayalet presiyle takımını 10 kişi bırakması mı neden oldu bilinmez ama bu 16 numaralı arkadaşın oyuna girmesiyle Eskişehir'in 2 gol bulması 10 dakika içinde oldu.

Newcastle-Arsenal maçının anısı hala çok tazeyken tırnaklar yenmeye başlayacakken, sahaya 15 numaralı biri daha girdi. Dünya üzerinde bütün dillerde aynı olan tek şey matematikte 16>15 olabilir ama futbol sahasında o 16 numara etkisiz eleman olduğu için pek bir şey fark etmedi.

Baros her zaman olduğu gibi arka direkte kendini unutturdu ve Galatasaray'ın bu sezonki ilk 4 gollu maçına imza atmasını sağladı.

1 Yorum

  1. Hagi yine kumar oynadı, Neill - Sabri - Cana bu yerin adamları değiller, alışkanlık yapmaya başlayacak ve biraz kuvvetli bir takım bizi üzecek!

     

Yorum Gönder