TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Unutulmaz Anlar: İlhan Mansız "Altın Gol"

Serhat Gürcan Gündüz 9 Şubat 2011 , ,



Sene 2002. Güney Kore ve Japonya'nın ortaklaşa gerçekleştirdiği Dünya Kupasına katılma şansı yakalamıştık. Uefa Kupasını kazanmış Galatasaray'ın meyvelerini yiyordu halen Türk futbolu. Bütün ülkede maç saatleri geldiğinde hayat duruyordu. Misal, biz okul günleri, okuduğum lisenin kantinine "okul müdürünün" talimatıyla kurulan televizyondan izliyorduk maçları. Gol sevincinde okul müdürüne sarılarak zıplayan bir kuşak olduk Dünya Kupası sayesinde. Ailesinden izin alıp okula 32 ekran televizyon getirenler bile vardı.

İşte bu kenetlenme (!) duyguları içerisinde çeyrek finale kadar çıkmıştık. Rakip Senegal'di. Liverpool'un yıldız ismi El Hadji Diouf en çekindiğimiz oyuncusuydu rakibin. Attığı bir golü bizim çizgiden çıkartan (ofsayt verilmişti) takım arkadaşı sayesinde belkide uzatmalara kadar taşıdık maçı. Daha hemen başıydı uzatmaların. Net olarak hatırlamıyorum ama sanırım ilk atağımızdı. Oyuna sonradan dahil olan Arif yerde kalmış, hakem sağ kanattan bindirme yapan "Son Mohikan" Ümit Davala'ya topun gittiğini görünce avantaja bırakmıştı. Ümit sağdan içeriye doğru yolladı. Son mohikanın ortasını sağ ayak içiyle ağlara gönderen ise "Son Samuray" İlhan Mansız oldu. Sizi bilmem ama ben sevinemedim o gole. Mutluluktan daha ağır basan duygularım, şaşkınlıktı. "Ne yani, biz şimdi Senegal'i eledik ve yarı final mi oynayacağız?" diye düşünüyordum. Sonra "Amaaan boşver" diyerek sevinç gösterilerine katıldım. Anadolu Yakasında halk Bağdat Caddesine akın etmişti. Bandonun marşları, tezahüratlar birbirine karışmıştı. Bütün Türkiye sokaklara dökülmüştü Japonya'dan gelen gol haberiyle.

Final yolundaki son rakibimiz ise Brezilya olmuştu. Tıpkı grup maçlarındaki gibi yenilmiş ve üçüncülük maçı için şimdiki teknik direktörümüz Guus Hiddink'in çalıştırdığı Güney Kore karşısına çıkmıştık.

İlhan Mansız ise orada elde ettiği sevgi ile daha sonra kariyerini 3 maçlığına da olsa, Japonya'da devam ettirmişti. Şenol Güneş ise Güney Kore'de Fc Seoul takımında görev almıştı 2 sene boyunca.

NOT: Videoda Ömer Üründül'ün "Gooooeaeaaaallll" şeklindeki nidaları, geçici duyma problemlerine sebep olabilir. Sesi kısarak izlemenizi tavsiye ederiz.

0 yorum

Yorum Gönder