TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Kadro Seçimi Yanlış Olunca!

Serhat Gürcan Gündüz 9 Ekim 2010 ,



Sağ bek Sabri, kenarda İsmail olmasına rağmen sol bek olarak oynadı. Almanya'da sağ kanat oynayan Hamit sol açık olarak oynadı. Fenerbahçe'de başarılı olduğu dönemlerde sol açık olarak oynayan Özer ise sağ açıktaydı. Bu sezonun en formda isimlerinden Volkan Şen kadroya bile alınmadı. Doğal olarak Hiddink böyle bir kadro kurmak zorunda kaldı. Aurelio sakatlandı, oyuna Stoke City'de kadroya giremeyen Tuncay alındı, Trabzon'un formda oyuncusu Selçuk İnan'ın yerine. Bir ara Selçuk hazırlandı, formasını bile giydi. Son anda karar Tuncay oldu...

Sağ kanattan kaç kere geldi Almanya ilk yarı hiç saydınız mı? Gökhan ve Özer ileri çıkmadığı için denemediler bile. Fakat iki ters ayaklı, üstelik hayatlarında en fazla üç kere solda oynamış oyuncuları görünce maden gibi işlediler orayı. İlk golü de bu şekilde yemedik mi? Tuncay oyuna girince mecburen sistem değiştirdik. Daha fazla boş alan verdik Almanya'ya. Peki Selçuk girseydi oyuna bu boşlukları verir miydik? Yahu anlamakta güçlük çekiyorum şu dizilişi. Özer inanılmaz derecede formda olan bir oyuncu değil ki. Madem sol açıkta oynatacak adamın yok, koy Tuncay'ı sola, Hamit yerinde oynasın. Yahu Sercan bile daha etkili olurdu sol kanatta. Hamit yine kalitesi sayesinde idare etti orada ama neden en etkili olduğu bölgede oynamasın ki?

Nuri Şahin'e bakıyorum, alışık olmadığı bir bölgede (savunmaya en yakın isim olarak oynadı bugün) elinden geldiğince çabalıyor. Emre ileri bile çıkamıyor, Sabri'ye yardım edeceğim diye sola kayınca Almanlar göbekten onun boşalttığı yeri kullanıyor. Aurelio yerine oyuna giren Tuncay ise ortada bir sağa bir sola koşarak çırpınıyor. Selçuk İnan'ı oyuna almadın tamam, peki Ceyhun Gürselam'ı neden yanında oturttun. Madem önce durdurup sonra vurmayı planladık neden savunma yönü kuvvetli Ceyhun'u alıp, Emre ve Nuri'yi biraz daha ofansif kullanmadık.

O kadar çok yanlış var ki, saymakla bitmez. Bir oyuncu var Valencia gibi bir takımda oynuyor, üstelik çok formda. Hemde Türk bir oyuncu. Milli takımda da oynamış biri. Mehmet Topal'dan bahsediyorum tabi ki. Mehmet alınmadıktan sonra Volkan Şen nasıl alınsın ki kadroya. Arda sakatlık yüzünden 2 haftadır antrenmana bile çıkmıyor, biz onu tutup milli takıma çağırıyoruz. Yahu Volkan tam bu maçın adamı, al işte kadroya. Hızlı bir forvet istiyorsun, koy Sercan'ı olmadı Mevlüt'ü. Biz önde çoğalamıyoruz, oyuna giren Semih oluyor. Tamam Semih önde şişirilen topları tutuyor Fenerbahçe'de, ama karşındaki takımın sağ beki bile bizim 4-5 oyuncumuzdan uzun. Şişirdikçe top bize geri geldi. Ne Emre oyuna katkıda bulunabildi, ne de Nuri.

Şimdi 18 kişilik kadroya bakıyorum, Hakan Balta kenarda. Yahu adam formsuz falan ama, Sabri'den 100 kat daha iyi oynardı orada. Bu kadar yanlış üst üste gelince galibiyet çıkarmamız mümkün mü Almanya'dan. Hiddink çok iyi bir hoca, bunu tartışmaya bile açmam. Fakat standart bir teknik adamın bile yapmayacağı hataları yaptı bu akşam. Yılmaz Vural bundan kötü bir kadro kurar mıydı? Bülent Uygun, Abdullah Avcı daha ne kadar kötü bir kadro çıkartabilirdi?

Neyse bir mağlubiyet dünyanın sonu değil. Son olarak Mesut'tan bahsetmek lazım. Attığı golden sonra sevinemedi bile adam. Kendi kanından, kendi canından insanların ıslığına maruz kaldı 90 dakika boyunca. Islıklayanlar da haklı. Sonuçta böyle bir yeteneğin kendi milli formaları altında oynamasını istiyorlar. Fakat bu maçtan sonra kendisine hak verdim. O da Nuri ve Hamit'e bakıp neden diye soruyordur mutlaka. Biz daha kendi ligimizdeki değerlerimizden faydalanamazken, Mesut'tan ne kadar faydalanabilirdik? Hepsini geçtim, Mesut Alman milli takımında o performansı göstermese Real Madrid onu alır mıydı sizce? Bu maçtan sonra eminim kimse kızmaz Mesut'a.

Şimdi önümüzde bir Azerbaycan maçı var. Mutlaka kazanacaktır bizim milli takım bu maçı. Almanya maçını kötü sonuçlanmış bir deney olarak düşünelim. Hiddink yaptığı hatalardan dönecektir mutlaka.

1 Yorum

  1. Hiddink in getirilmesinin tek sebebi Oğuz Çetindir. Yoksa Yılmaz Vural, Bülent Uygun yada Abdullah Avcının yanında Oğuz un esamesi okunmaz.

    Oğuz rahat rahat kadro kursun diye Hiddink getirilmiş, adam zaten arada ugruyor. Sırf Oğuz kadro seçsin diye federasyon yılda kaç milyon euro harcıyor, federasyonun katlandıgı lükse bak sırf Oğuz için.

    Oysa getir Yılmaz Vural, Bülent Uygun yada Abdullah Avcıyı hem takım çok daha iyi oynardı adam gibi bir kadroyla, hemde git Hiddink e verdiğin euro larla ülkede altyapıyı geliştir.

     

Yorum Gönder