TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Pek "Müşerref" Olmak!...

Tufan Tulpar 5 Ekim 2010 ,

Pervez Müşerref, Pakistan devlet başkanıydı. İktidara gelişi de (darbe) iktidarı kaybedişi de olaylıydı.  Sonrasında çeşitli pazarlıklarla ülkeden ayrılmasına izin verildi. Kendisi ülkesinde askeri bir diktatör olarak anılır pek te güzel şeyler söylenmez arkasından (benevolent dictator). Şimdi İngiltere'de diplomatik olarak sürgünde ama ona göre ülke yönetimi için hazırlık sürecinde.

"Kara" bir sevda!
Öğrencilik  yıllarının bir döneminde yolu Türkiye'den geçer. Ve bir sevdaya tutulur hem de "kara" bir sevdaya. Sevda'nın ismi Kara Kartal'dır. Beşiktaş sevgisi onu kongre üyeliğine; diplomatik seyahatlerinde kulüp ziyaretlerine hatta beşiktaş'ın şampiyonluklarında resmi kutlama mesajlarına kadar götürür.

Durmak yok yola devam...
İki gün önce sürgündeki Müşerref'ten bir açıklama gelir yeni bir parti kurmuştur ve dönüş yolundadır. Yeni parti için düzenlediği basın toplantısında Türk Dışişleri Bakanlığı kadar Beşiktaşlılarında ilgisini çeker. Çünkü yeni partisi Tüm Pakistan Müslüman Birliği (The All Pakistan Muslim League)  için seçtiği amblem Beşiktaş'ın kartalına oldukça benzemektedir.
Sadece tesadüf mü yoksa bilinçaltının tatlı bir oyunu mu bilinmez ama; genel seçim sath-ı mahline girmek üzere olan ülkemizde kulüplerin "parti kurarsak tek başımıza iktidar bile oluruz!" söylemini uluslararası platforma taşıyacaktır.

0 yorum

Yorum Gönder