TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Blackpool'da Peri Masalı

Mustafa Akkaya 10 Ağustos 2010 ,


1992'de kurulan Premier League tarihinde, Championship'i altıncı sırada bitirip küme yükselen ve ertesi sezon tekrar düşmeyen tek bir takım vardı. 2006 yılında bunu başaran West Ham'ın ardından bu sezon Blackpool'u izleyeceğiz Ada'da. Sadece 140.000 kişilik bir nüfusa sahip olan sahil kasabasının birinci lige yükselmesini bırakın, Championship'teki yerini korumasını bile beklemiyordu çoğu kişi. Ancak topun ne olursa olsun yuvarlak olduğunu tekrar tescillemiş oldu Blackpool.

Menajer Ian Holloway, yeni sezonda Premier League'de tutunabilmek için İspanya Milli Takımı'nı örnek alacaklarını açıkladı. Fakat görünen o ki, kümede kalabilmek adına taktikten de fazlasına ihtiyacı var Blackpool'un. İşte 'the Seasiders'ın önündeki ilginç ve bir o kadar zorlu engellerden sadece birkaçı:
  • Premier League'te bir takımın en az 25 oyuncuya sahip olması gerekirken, bu rakam Blackpool için şu anda 17. Ayrıca lig atladıktan sonra ayyuka çıkan prim sistemi tartışmaları, futbolcular ve yönetimin arasını açıyor.
  • Blackpool'un elindeki tek scout olan Billy Dearden'in tek yurtdışı ziyareti, geçen yıl Macaristan'da izlediği bir maç sonucu gerçekleşti.
  • Blackpool'un tarihinde bir oyuncu için ödediği en yüksek bonservis bedeli 500.000 Pound.
  • Menajer Holloway'in sadece 4 tane yardımcısı bulunuyor. Üstelik bu ekibe bir kondisyoner henüz yeni dahil oldu.
Bakalım Blackpool, futbol topunun yuvarlaklığını pekiştirerek mucizenin anlamını tekrar yazabilecek mi?

0 yorum

Yorum Gönder