TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Galatasaray'da Transfer Bitmez

Onur Saygın 14 Ağustos 2010 ,



Adnan Polat son 2 yıldır transfer dönemi boyunca kendisine yöneltilen mikrofonlara bu şekilde cevap veriyor. Nasıl bir amaçla bu cümleyi kullanıyo hiç bir fikrim yok. Yurt dışı kampına transferlerin yetiştiğini görmeden de ölücem sanırım. Sanırım artık Adnan Polat'a birilerinin transferin biten bi olgu olduğunu ve sezon öncesi hazırlıklara kadar biteninin makbul olduğunu anlatması gerekmekte. Bir önceki sezonu üçüncü tamamlamış bir takım sezon açılışında sadece 2 farklı futbolcuyla oynuyorsa ya teknik heyet kadrodan memnun ya da transfer yapmayı bilmiyoruz demektir. Rijkaard'ın açıklamalarından anladığımız kadarıyla memnun olmadığını biliyoruz. Geriye tek seçenek kalıyor o da transfer yapmayı bilmiyoruz.

2009-2010 sezonu tamamlandığından beri UEFA 2012 kriterleri konuşulup duruyor Galatasaray'da. Yönetim kurulunun onayladığı bütçeyi aşamayacaklarını, ekonomik külfet oluşturacak transferler gerçekleştiremeyeceklerini açıkladılar. 2005-2006 sezonundan beri Galatasaray'da aktif görev alan Adnan Polat bu kriterlerin hayata geçmesine 2 sene kala bunları hatırlaması, yeni stata geçilecek sezonda ''bütçeyi zorlayacak'' transfer yapmama kararı almasını anlamak mümkün değil. Beş senedir transferde dünyaları harcayarak iki sene kala ekonomik kriterlerin farkına varmak ne yazık ki sadece Türkiye'de gerçekleşebilecek olaylardan biri sanırım.

Sezonun ilk maçı olması nedeniyle çok umutsuz bakmak istemiyorum ama orta sahasından hücuma katkı sağlayacak tek futbolcu Mustafa Sarp olan bir takımın ilerisi için ümit verdiğini söylemek için polyannalığın sınırlarını zorlamak gerek.

0 yorum

Yorum Gönder