TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

İlk Hesap Kesildi

Cengiz Bahadır Özdemir 8 Ağustos 2010 ,

Chelsea: 1  Manchester United: 3

Başlığa bakan biri, rengimizin ne olduğunu da anlamıştır herhalde. Ama taraflı tarafsız herkes, bu maçta Manchester'ın daha iyi oynadığını söyleyecektir. 100 yıllık bir geleneğe sahip olan Community Shield'i en fazla kazanan takımla, son kazanan takımın karşılaşmasını izledik. 2007'de Manchester United penaltılarla rakibini yenmişti. 2009'da ise Chelsea bu defa rakibini penaltılarla geçiyordu. Daha da geriye gidersek; 2000'de Chelsea rakibini 2-0'la geçmiş, 1997'de ise Manchester yine penaltılarla rakibini yenmişti. Community Shield'te durumlar 2-2'ydi.
Maç başladığında ilk 10 dakika Manchester United üstünlüğü vardı. Sonraki 10 dakikada ise Chelsea tehlikeli geliyordu. Genel olarak top Manchesterlı oyuncuların ayağındaydı. Rooney-Owen ikilisi orta sahaya geliyor, Park-Valencia ikilisi ise geriye yardım edip Chelseali bek oyuncularının etkisini kırıyorlardı. Ancak çok net bir şekilde O'Shea-Fabio ikilisinin aksadığı da görülüyordu. Chelsea ise uca Anelka'yı koymuş ve arkasına da Malouda-Kalou ikilisini yerleştirmişti. Orta sahayı kalabalık tutmak istiyorlardı. Ancak Manchester'da Valencia bugün çok iyi oynayınca planlar da tutmadı. 39. dakikada, o zamana kadar beş kez sağ kanattan gelmeyi deneyen Valencia golü atmıştı. Bu defa sağ kanada Rooney geçmiş ve şık bir pasla topu Valencia ile buluşturmuştu. Scholes'un savunma arkasına gönderdiği topu da unutmamak gerek. O da daha önce iki kez bu tip derin toplar atmıştı. Üçüncüsünde gol oldu.
İkinci yarıya üç değişiklikle başladı Manchester. Hernandez-Berbatov-Nani üçlüsü oyuna girerken Rooney-Owen-Park üçlüsü oyundan alınıyordu. Bunun iki sonucu olacaktı. Birincisi, ileride daha durarak oynayan Berbatov-Hernandez ikilisi, Chelsea savunmacılarını rahat bırakmayacaklardı. İkincisi ise bu iki forvet oyuncusunun geriye fazla dönüşleri olmayacaktı. Bu da Chelsea orta sahasının daha rahat top kullanması anlamına gelecekti. Olumlu-olumsuz bu iki etkenden ilki daha önce gerçekleşti. Topu sürekli ileri doğru şişiren Manchesterlı oyuncular, Berbatov ve Hernandez'i iyi kullandılar. Güzel bir kanat organizasyonunda, Valencia bu defa sağ kanattan içeri topu çevirdi. Garip bir vuruşla topu ağlara gönderen Hernandez oldu. Böylece ilk resmi maçında golünü atıyordu. Bu dakikadan sonra işler değişti. Chelsea daha baskılı oynamaya başladı. Drogba-Sturridge da oyuna girince maç Manchester yarı alanında oynandı. Ancak en önemli değişiklik Fabio-Smalling ve Anelka-Sturridge arasında olanlardı. Smalling oyuna girince, Evans sol beke geçti. Sturridge ile karşılaşmak durumunda kaldı. Sturridge, inanılmaz derecede ezdi o bölgede Evans'ı. Rakibinin ağırlığından yararlanan Sturridge üst üste iki pozisyon buldu. Üçüncüsünde ise çok sert bir şut çekti. Dönen topu Kalou tamamladı ve maç 1-2'ye geldi.
Bu golden sonra Chelsea iyice yüklendi. Nani'nin geriye gelmemesi, Manchester sol kanadında arızalara sebep oldu. Ancak fazla süre kalmamıştı. Oyunu yönlendirmesi gerekenler işlerini tam anlamıyla yapamayınca (Lampard-Essien-Benayoun) top kayıpları fazlalaşmaya başladı. Bir kontratak sonucunda Berbatov şık bir vuruşla durumu 1-3'e getirdiğinde ise her şey bitmişti. Geçen senenin rövanşını Ferguson almayı başarmıştı. Ancelotti cephesi ise üzgündü. Belki oyuncu değişikliklerini biraz daha erken yapsa durum farklı olabilirdi. Akıllarda güzel bir maç ve güzel goller kaldı. Ancak taraftarın, Ashley Cole-Rooney-Terry üçlüsünü sürekli ıslıklaması da kulaklarımızdan kaçmadı. Bakalım bu tehlikeli durum daha ne kadar sürecek?.. Community Shield'te işlem tamam. Sırada lig var. Onu da sezon sonu yazarız herhalde.

0 yorum

Yorum Gönder