TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Bana Biraz Renk Ver

Cengiz Bahadır Özdemir 19 Eylül 2010 ,

Siyah-Beyaz renklere sahip bir takımı renklendirecek iki oyuncu var kadroda. Q7 ve Guti. Bu geceki maçta ise Q7'ye ekstra motive olan taraflar Guti'yi unuttular. Gerek maçın başında, gerek takımı yenik durumdayken, gerek en kritik pozisyonu gole çevirirken aynı yüz ifadesiyle sahadaydı. Ne yapacağını bilen ve aklı ayaklarına hükmeden bir adam vardı Beşiktaş'ta. My Name Is Earl'ü izleyenler bilirler; Randy'nin böyle bir sorunu vardı. Her işi, yanındaki Earl sayesinde yapıyordu. Bunu da ''Aklım, ayaklarıma söz geçiremiyor'' diye açıklarmıştı. İşte bu gece Guti, Beşiktaş'ın aklıydı ve takımının ayaklarını yere bastırıp ilerlemesini sağladı. Düşünün ki, adamın yorgun hali bu. Diri halinde neler yapabileceğini sezonun ilerleyen maçlarında göreceğiz.

Maçın içine girip de işleri bulandırmak istemem. Hakem kötüydü, teknik direktörlerin tercihleri kötüydü, kalecilerin çıkışları kötüydü... Fenerbahçe seyircisi, takımının oyununa dalıp uyudu. Beşiktaş seyircisi saygı duruşunda küfürler savurdu. Yani futbolcular dışındaki unsurlar (kaleciler dışında) derbiye hazır değillerdi. Oynayan futbolculardan ise daha istekli, daha saldırgan (futbol sınırları içinde), daha olumlu oynayan taraf kazandı. Evet, bu maçın aslında kazananı vardı. Volkan, Gökhan Gönül, Niang, Guti, Ernst, Zapo gibi oyuncular bugün kazandılar. Çünkü bizlere iyi futbol sergilediler. Bizlere hak ettiğimiz değeri biraz olsun gösterdiler. Diğerleri de ayak uydursa çok daha güzel olacaktı.

Korktuğum başıma geliyor. Beşiktaş gittikçe diğer iki İstanbul takımına benzemeye başladı. Beşiktaş'ın, diğer iki İstanbul takımıyla oynadığı maçlar her zaman farklı bir tat bırakmıştır. Bugünkü maçta ise Galatasaray-Fenerbahçe derbisi izler gibiydim. Eğer su şişeleri de atılmaya başlanırsa, İstanbul'da derbi izlemek anlamsız bir hale gelecek. Dilerim Guti gibi daha pek çok yıldız isim, bizlerin ağızlarında hoş bir tat bırakmaya devam eder. Rıdvan da, ağzından düşüremediği Xavi-Iniesta-Messi üçlüsünden birine benzeyen bir orta saha oyuncusunu canlı canlı izleyebiliyor. Bu bile güzel.

0 yorum

Yorum Gönder