TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Kocaman Bir Hata!

Serhat Gürcan Gündüz 19 Eylül 2010 ,



Derbi öncesi inanılmaz olaylar yaşandı. Taraftarlar birbirine girdi, emniyet inanılmaz bir hata yaparak Fenerbahçe'li taraftarlara engel olamadı. İlk yarısında inanılmaz gerilen maçı kontrol edemeyerek saçma kararlar alan Cüneyt Çakır'da hata yapanlar arasındaydı. Schuster'in de hataları vardı. Peki kim yaptı en büyük hatayı? Aykut Kocaman...

Fenerbahçe senelerdir derbiler de yaptığı gibi geride kabul etti maçı. Sert ve agresif oynayarak ilk 15 dakika oldukça etkili olan Beşiktaş'ı durdurmayı başardı. Şanssız bir şekilde sakatlanarak oyundan çıkan Hakan Arıkan'ın inanılmaz hatasıyla öne de geçti. Emre ve Selçuk orta sahayı Fenerbahçe'nin ele geçirmesini sağladı. Boşa çıkmak ve top almak için sürekli koşan Guti oldukça yoruldu ilk yarıda. İkinci yarıda etkisiz olmasının nedeni de buydu. Quaresma nerede top alırsa alsın iki oyuncu hemen üzerine gitti. Ekrem'de sakatlanıp yerine hiç alışık olmadığı bir mevkide oynamak zorunda kalan İbrahim Üzülmez oyuna girince, Fenerbahçe ipleri tamamen eline aldı. Niang, Dia ve Alex girdiği pozisyonları gol olarak değerlendiremeyince ilk yarı 1-0 Fenerbahçe lehine sonuçlandı.

İkinci yarıda henüz sarı kartı bile bulunmayan Emre'yi oyundan alarak ilk büyük hatayı yaptı Aykut Kocaman. Emre sakatlandı ve oyundan çıktıysa söylenecek pek bir şey yok tabi. Fakat kart görür diye çıkardıysa, biraz erken davrandı bence. Mehmet Topuz ve Selçuk ilk yarıda Fenerbahçe'nin elinde olan orta sahayı savaşmadan Beşiktaş'a devretti. Aykut Kocaman Quaresma'dan oldukça çekinmiş olacak ki, sadece Özer, Dia, Alex ve Niang ile ileride bir şeyler yapmaya çalıştı. Sağ bek İbrahim Üzülmez değilde, o mevkinin bir oyuncusu olsaydı beraberlik golü daha erken gelebilirdi. Fener'in belalısı Bobo oyuna girdiğinde çıkan oyuncu Aurelio oldu. Yaptığı hatadan dönmek isteyen Aykut hoca ise Christian Alex değişikliği ile orta sahanın hakimiyetini tekrar lehine döndürmek istedi. Bu dakikalarda Mehmet sağ kanada, Özer sol kanada, Dia ise Alex'in bölgesine geçti. İşte maçın en kritik hatasını burada yaptı Aykut Kocaman. Yorgun olan Dia ile Stoch'u değiştirse, karşısında defansa dönmekte zorluk yaşayan bir Beşiktaş bulacaktı genç oyuncu. Yorgunluğu yüzünden okunan Dia'yı oyunda tuttu. Beşiktaş'ta Bobo ceza sahasında Volkan tarafından düşürülünce Cüneyt Çakır penaltı noktasını işaret etti. Volkan Guti'nin kullandığı penaltıda köşeyi doğru tahmin edip topa dokunsa da, bu müdahale topu çıkarmaya yetmedi. Golün hemen arından Aykut Kocaman'ın Stoch'u alıp almayacağını merak ettim direk. Oyuncu değişikliği için İsmail Kartal'a döndü. Oyuna giren, Mehmet Topuz'un yerine Gökhan Ünal oldu.

Yani Fenerbahçe'de son 5 dakikada ileride Niang ve Gökhan Ünal'a topu getirecek 2 oyuncu vardı. Birisi pili bitmiş Dia, ötekisi ameliyattan sonra bir türlü kendini toplayamayan Özer. Şu maçın Quaresma ile birlikte anahtar oyuncusu Stoch ise kenarda kaldı.

Aykut Kocaman'a hep destek verilmesi gerektiğini savundum. Yaptığı işlerin aslında doğru olduğunu, transferlerin başarılı olduğunu söyledim. Fakat bugün yaptığı hatayı çözmek gerçekten çok zor. Kovulmalı yada istifa etmeli demiyorum. Fakat takımın dinamikleriyle oynamaktan vazgeçmeli. Bugün Stoch'un neden oyuna girmediğini bana kimse açıklayamaz. Aykut Kocaman bile gelip anlatsa, inanmam. Takımın en dinç, en hızlı oyuncusunu, rakip yorulmuş, geri koşmakta güçlük çekerken yanında oturtmasına anlam veremem. Sakat değil Stoch bildiğimiz kadarıyla. Tek bir izahı var Stoch'u kenarda oturtmasının. O da Stoch 11 başlamayınca sorun çıkartması, Aykut Kocaman'a bağırması, camı çerçeveyi indirmesi. Böyle bir şey yapan oyuncu kadro dışı kalır fakat Stoch kenarda oturdu.

Son olarak şunu belirtmem lazım. Perşembe günü maç yapan Beşiktaş'ı pazar günü Kadıköy deplasmanına yollayan TFF son derece hatalı bir karar almıştır. Neredeyse Beşiktaş'ın mağlubiyetine neden oluyorlardı. Hem mental olarak, hemde fiziksel olarak çok zorlu bir 90 dakika oynadı Beşiktaş perşembe günü. Zaten Beşiktaş'lı oyuncuların sinirli olmaları da ne kadar yorgun olduklarının kanıtı. Salı günü Valencia ile oynayan Bursa'nın maçının ise pazartesiye verilmesi oldukça düşündürücü. Federasyon yine ilginç kararlara imza atmaya başladı. Hadi hayırlısı...

0 yorum

Yorum Gönder