TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Eksik Parça Tamamlandı

Cengiz Bahadır Özdemir 19 Eylül 2010

Dünya Halter Şampiyonası'nda ilk iki gün tamamlandı. Sporcularımızın aldıkları madalyalar ve kırdıkları rekorlar bizleri epey mutlu etti. İlk gün podyuma çıkan iki sporcumuzdan Nurcan Taylan 48 kg mücadelelerinde, koparmada 93 kg, silkmede 121 kg ve toplamda 214 kg kaldırarak üç altın madalya birden kazandı. Sporcumuzun silkmedeki 121 kg'ı dünya rekoru olarak tarihe geçti. Avrupa ve Olimpiyat şampiyonluğu yaşamış Nurcan'ın, böylece eksik kalan Dünya şampiyonu unvanı da tamamlanmış oldu. Aynı kategoride yarışan sporcumuz Sibel Özkan ise koparmada 90 kg ve toplamda 205 kg kaldırıp iki gümüş kazandı. Silkmede ikinci hakkında 115 kg kaldıran sporcumuz, son hakkındaki 119 kg'ı kaldıramayınca bu alanda bronz madalya ile yetindi. Henüz 17 yaşındaki Tian Yuan ise silkmede gümüş, koparmada ve toplamda bronz madalya alarak müsabakayı tamamladı. Geçtiğimiz yaz gençlik oyunlarında altın madalya kazanan sporcunun çıkışı devam ediyor.
Bugün yapılan kadınlar 53 kg mücadelelerinde Aylin Daşdelen ve Ayşegül Çoban ülkemizi temsil ettiler. Avrupa şampiyonu unvanı ile buraya gelen Aylin, Çinli Chen Xiaoting ile müthiş bir mücadeleye girdi. Koparmada 90 kg kaldıran sporcumuz bu alanda bronz madalya ile yetindi. Ardından yapılan silkme müsabakasında, son hakkında 121 kg kaldırdı. Ancak Çinli rakibi 122 kg kaldırınca Aylin bu alanda gümüş madalya aldı. Toplamda da 211 kg kaldırmış oldu ve bir gümüş madalya daha kazandı. Dünya üçüncüsü unvanı olan Dominikli Yudelquis Maridalin koparmada 93 kg kaldırarak gümüş madalya aldı. Toplamdaki 206 kg'lık derecesi ise bronz madalya almasını sağladı. Japon Hiromi Miyake ise silkmede 113 kg kaldırdı ve kilo avantajı ile bronz madalya aldı. Ayşegül Çoban ise B serisinde yarıştı ve toplamda kaldırdığı 163 kg ile 20. sırada mücadeleleri tamamladı.
Akşam seansında ise erkekler mücadelesi başladı. Ülkemizi B serisinde temsil eden Gökhan Kılıç toplamda 246 kg kaldırarak 19. sırada kendine yer buldu. Bu bölümde de müthiş bir mücadele vardı. 2009 yılındaki çekişmeyi bu sene bir kez daha izleme fırsatı bulduk. 56 kg'da yarışan iki Çinli sporcu Wu Jingbiao ve Long Qingquan rekabetini bu sene Jingbiao kazandı. Koparmada 132 kg, toplamda 292 kg ile iki altın madalya alan sporcu, silkmede ise 160 kg kaldırıp gümüş madalya ile yetindi. Long ise koparmada 127 kg kaldırıp üçüncü oldu. Silkmedeki 161 kg ise ona altın madalya kazandırdı. Toplamda 288 kg kaldırarak bir de gümüş madalya kazandı. İkilinin geçen seneki durumlarına bakarsak, Wu'nun kendini biraz daha geliştirdiğini söyleyebiliriz. 2007'nin şampiyonu Kuzey Koreli Cha Kum Chol koparmada 130 kg kaldırıp gümüş madalya alırken, toplamda da 280 kg kaldırarak Dünya üçüncüsü oldu. Silkmedeki bronz madalya ise sürpriz bir isme gitti. B serisinde mücadele eden Kolombiyalı Carlos Berna silkmede 152 kg kaldırdı. Bu yaz yapılan Pan-Amerikan Oyunları'nda iki bronz alan sporcunun bu başarısı herkesi şaşırttı.

0 yorum

Yorum Gönder