TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Erkeklerden İlk Altın

Cengiz Bahadır Özdemir 22 Eylül 2010

Dünya Halter Şampiyonası'nda beşinci günü geride bırakırken Erkek Milli Takımımız sonunda şanssızlığını kırdı ve altın madalya kazanmayı başardı. Dün yapılan 69 kg mücadelelerinde podyuma çıkan Mete Binay koparmada 160 kg kaldırarak tartı avantajıyla birinci oldu. Dünya rekoru olan 166 kg'ı son hakkında deneyen haltercimiz ağırlığı kaldıramadı. Silkmede ise 175 kg'ı kaldırdıktan sonra 181 kg ve 182 kg denemelerinde başarısız oldu ve 10. sırada kaldı. Toplamda kaldırmış olduğu 335 kg ise ona bronz madalya getirdi. Uzun zamandır yarışmayan Ekrem Celil ise B serisinde mücadele etti. Koparmada 135 kg, silkmede 175 kg ve toplamda 310 kg kaldıran sporcumuz 13. sırada müsabakayı tamamladı.
Bu kategoride iki dünya rekoru vardı. Çinli Hui Liao silkmede 198 kg kaldırarak yeni rekorun sahibi oldu. Toplamda 358 kg kaldırmış olan Çinli sporcu, burada da rekor kırmayı başardı. Koparmadaki 160 kg'ı ise kendisine gümüş madalya getirdi. Olimpiyat ve Dünya şampiyonu sporcu, kariyerine bir Dünya şampiyonluğu daha kazandırmış oldu. Toplamda ikinci olan Romen Ninel Miculescu ise son Avrupa şampiyonu olarak burada yarıştı. Koparmada 157 kg kaldırarak bronz madalya alan halterci, silkmede 180 kg kaldırarak beşinci oldu. Avrupa ve Olimpiyat ikincisi olarak buraya gelen Fransız Vencelas Dabaya ise koparmada ve silkmede sıfır çekerek hayalkırıklığı yarattı.
Bir önceki günse kadınlar 63 kg heyecanı vardı. Podyumdaki sporcumuz Sibel Şimşek'ti. Koparmada 108 kg kaldıran Sibel, ikinci hakkında 111 kg'ı kaldırırken kolundaki çekmeden dolayı barı bırakmak zorunda kaldı. Son hakkında ise aynı ağırlığı kaldırdı ve gümüş madalya kazandı. Silkmede ise daha büyük şanssızlık kendisini bekliyordu. 130 kg'ı kaldıran sporcu, ikinci hakkında 135 kg kaldırırken son anda sağ dirseğini kırıp barı bıraktı. Sağ dirseğindeki sorun son hakkında da devam etti ve 136 kg'ı kaldıramayan Sibel silkmede tartı dezavantajıyla dördüncü oldu. Toplamdaki 241 kg ise ikinciliği getirdi.
Dünya şampiyonu olarak buraya gelen Kazak Maiya Maneza ise unvanını korudu. Koparmada 104 kg kaldıran sporcu dördüncü oldu. Ancak asıl mahareti silkmedeydi. 143 kg'lık kaldırışı ile dünya rekorunu kıran Kazak sporcu, toplamda da 246 kg kaldırarak birinci oldu. Çinli Quyang Xiaofong koparmada 112 kg kaldırıp birinci oldu. Silkmedeki 129 kg'lık kaldırışı ise beşinciliği getirdi. Toplamda 241 kg kaldıran sporcu bronz madalya kazandı. Artık şampiyonanın yarısını tamamlamış bulunmaktayız. Sporcularımızın bu başarıları, 2012 Olimpiyatları için umut vermeye devam ediyor.

0 yorum

Yorum Gönder