TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Schuster'in Tercihleri

Atilla Nesipoğlu 19 Eylül 2010 ,


Ligimizin en önem verilen derbisi F.Bahçe-G.Saray olabilir ama futbol olarak en doyuranı kesinlikle Beşiktaş-F.Bahçe arasından oynanı. Hani iki takım birbirini tartıyor diyerek izlediğimiz dakikalar bile olmuyor bu maçlarda. Bugünde diğerlerinden farklı olmadı. F.Bahçe'nin Emre, Selçuk'la, Beşiktaş'ın Aurelio, Ernst'le tutmaya çalıştığı orta sahalar 90 dakika boyunca yol geçen hanı oldu.

Önce İsmail sonra Nobre ile pozisyonlar yakaladı Beşiktaş. Her ne kadar Schuster'in tercihleri hepimizi şaşırtmış olsa da Beşiktaş maçın hakimiyetini bir şekilde eline almayı başardı. Sonrasında yükselen tansiyon her derbi maçında olduğu F.Bahçe'ye yaradı. Rüzgar bir anda  F.Bahçe'ye döndü. Gökhan, Niang, Alex gol kaçırma yarışına girdikleri dakikaların ardından Niang karambol sonucu doğan pozisyonda doğru vuruşu yapınca F.Bahçe öne geçebildi.

Yükseldikçe yükselen tempoya sinirleri de erken gerdi. İki ceza sahası arasında gidip gelen hakem ya pozisyonlardan uzak kaldı ya da kondisyonu yetersiz kaldı. Bir türlü pozisyonları doğru süzemedi. Verdikleri ve vermedikleri oyuncular tarafından devamlı tartışıldı saha içinde. Açıkcası futbolcular da en ufak pozisyonda başına üşüşerek Cüneyt Çakır'a hiç yardımcı olmadılar. 

Sakatlıklardan dolayı mecburi olarak 2 oyuncu değişiklik hakkını da kullanınca Schuster hamle şanslarını da yitirdi. Sadece bir kez oyuna müdahale edebilecekti ve bunu Bobo ile kullandı. Yorulan Guti ve maç boyu yokları oynayan Nihat yerine Aurelio'yu kenara alarak her zamanki riskli anlayışına sadık kaldı. Diğer tarafta ise 3 oyuncu değişiklik hakkında verim alamayan Aykut Kocaman vardı. Rakibin savunmasını ve orta sahasını boşalttığı anlarda Alex-Selçuk değişikliği ile F.Bahçe'yi geriye yaslamaya tercih etti. Devre arasında Emre'nin yerine Özer'i almasının nedeni ise hala gizemini koruyor benim için. Kısacası derbiye yön veren tecihleri ile Schuster olurken, Aykut Kocaman seyirci olmaktan öteye geçemedi.

Kazandırdığı penaltı ile maçı çeviren adam Bobo olarak görülebilir ama 90 dakikanın genelinde Beşiktaş'ı kaleye götüren ve sarı-lacivertli savunmayı devamlı yıpratan isim Querasma oldu. Eğer maçı asist yapmadan tamaladıysa bu Nobre'nin bir türlü ona yardımcı olmamasından kaynaklandı. Sonuçta deplasmanda ve maç içinde yaşadığı şanssızlıklara rağmen bir puan almayı başaran Beşiktaş gecenin kazananı oldu.

1 Yorum

  1. ctrl+f'ye bastım. yanılmadığımı görünce üzüldüm. yazıda guti sadece bir kez geçmiş ve onda da yorulduğu söylenmiş. bugün beşiktaş 1 puan aldıysa, bunun birinci sebebi guti'dir.

     

Yorum Gönder