TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Doha'da İlk Gün Sonrası

Cengiz Bahadır Özdemir 27 Ekim 2010

WTA Championship 2010, dünkü maçlarla başladı. Son iki yılda olduğu gibi, bu yıl da Doha'da düzenlenen turnuvada Zvonareva, Wozniacki ve Stosur galip gelen isimler oldular. İlk maçı izleyemediğim için yorum yapamayacağım. Ancak Zvonareva-Jankovic maçını favori olan tarafın kazandığını söylemek yanlış olmaz. Büyük düşüş içinde olan Jankovic'in, büyük bir çıkış içinde olan Zvonareva karşısında etkisiz kalacağını düşünüyordum. 6-3'lük iki set sonunda Zvonareva maçı kazanmayı başardı.

Günün ikinci maçında Wozniacki ile Dementieva karşı karşıya geldiler. Wozniacki çok rahat oynadığı oyunu 6-1'lik iki setle kazandı. Servislerde iki raketin farkı ortaya çıkmıştı. Dementieva maçta 5 çift hata yaparken, Wozniacki hiç çift hata yapmadı. Dementieva'nın 34 basit hatası da dikkat çekici bir istatistik. Zaten bu basit hataları yüzünden maçtan çabuk koptu. Dementieva'nın hiç servis kırma şansı yakalayamaması da sonuca göre normal, ama Dementieva'ya göre anormal bir şeydi.
Günün son maçı ise, gecenin en zevkli mücadelesiydi. Mağlup olanın gruptan çıkmasının zor olacağı maçta, Stosur ile Schiavone karşı karşıya geldiler. Schaivone çok agresif başladığı maçta, özellikle file önünde kazandığı sayılarla ilk sette 4-0 öne geçti. Ancak ne olduysa bu oyundan sonra oldu. Stosur bir anda bambaşka bir kimliğe büründü ve geriden gelip seti 6-4 almayı başardı. İkinci set daha çekişmeli ve kimsenin kopmadığı bir şekilde geçse de Stosur rakibinin son servisini kırmayı başardı ve bu seti de 6-4 alarak büyük bir avantaj elde etti.

Doha'daki turnuvanın formatından bahsetmek gerekirse; iki gruba ayrılmış toplam sekiz tenisçi var. Beyaz grupta yer alan sporcular Zvonareva-Clisjters-Jankovic-Azarenka. Kestane grubunda yer alanlar ise Wozniacki-Dementieva-Stosur-Schiavone. Gruplarında ilk iki sırayı alan sporcular yarı finale yükselecekler. Hatırlatalım, Doha'da üç senedir düzenlenen turnuva, 2011-2013 yıllarında İstanbul'da yapılacak. Düşüncesi bile heyecan verici.
Doha'da turnuva öncesinde WTA'nın yeni logosu tanıtıldı. Daha yumuşak çizgilere sahip bu logonun tanıtımında sekiz tenisçi kamera karşısına geçtiler. Güzel görüntüler var. Dileyen buraya girip bakabilir.

0 yorum

Yorum Gönder