TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Durdurulamaz

Cengiz Bahadır Özdemir 25 Ekim 2010 ,

Katalunya Rallisi'nde zafer yine Sebastien Loeb'ün oldu. Şampiyonluğu iki yarış önceden garantileyen Fransız pilot, ilk günden son güne kadar kusursuz bir yarış ortaya koydu ve burada altıncı kez kazandı. Kariyerindeki 61. ralli zaferine ulaşan Loeb, hiçbir baskı altında olmadan eğlenceli bir yarış geçirdiğini ifade etti. Katalunya Rallisi'nin shakedown bölümünde Kimi Raikkonen yaptığı kaza sonrası yarış dışı kaldı. Fin pilot böylece ilk günden, yarışa başlamadan mücadeleye veda etmiş oldu. Fransa'dan sonra burada da bitiş görememesi kendisi adına üzücü. Yarışı ikinci sırada bitiren Petter Solberg ise sonuçtan memnun. Özellikle ikinci günde daha agresif bir yarış ortaya koyan Norveçli, sezonu ikinci sırada kapamak için elinden geleni yapıyor.
Citroen'in bir başka Fransız'ı Sebastien Ogier ise yaptığı kazadan sonra yarışı 10. sırada tamamladı ve 1 puan alabildi. İkinci günde bariyerlere çarpan Ogier, buna rağmen yarışı bitirebildi. Bir ara 17. sıraya kadar gerileyen Fransız pilot, yapabileceğinin en iyisini yaptığını ve kazadan dolayı üzgün olduğunu belirtti. Citroen pilotlarından Dani Sordo ise ikinci güne kadar sessiz ve geride götürdüğü yarışın asfalt bölümlerinde kendini gösterdi ve yarışı üçüncü sırada tamamladı.
Ford'ta ise yüzler yine gülmedi. Latvala'nın dördüncü, Hirvonen'in beşinci bitirdiği yarışta Citroen'in çok gerisinde kaldılar. Latvala ilk bölümlerde iyi bir yarış sergilese de asfaltta zorlandı. Hirvonen ise aracının mekanik problemleri ile uğraşmak zorunda kaldı. Şu adama sağlam bir araç veremeyen Ford yönetimine de ne demeli, bilemiyorum. Diğer Ford pilotlarından Matthew Wilson altıncı, Al Qassimi yedinci oldular. ABD'li çılgın pilot Ken Block ise dokuzuncu olarak ilk puanlarını burada aldı.

Son yarış Britanya Rallisi olacak. 11 Kasım tarihinde yapılacak yarış öncesi soru şu: Şampiyon belli, ikinci kim?

0 yorum

Yorum Gönder