TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Doha'da Yarı Finale Yükselenler

Cengiz Bahadır Özdemir 29 Ekim 2010

İlk üç gün sona erdi ve gruplarda yarı finale yükselen isimler belli oldu. Kestane Grubu'nda Stosur birinci, Wozniacki ise ikinci oldu. İkinci gün Wozniacki-Stosur maçı sürpriz bir şekilde Stosur üstünlüğü ile bitti. Daha iyi servis kullanan Wozniacki, servislerinden sayı çıkaramadı ve file önündeki basit hatalarıyla maçı çevirecek fırsatları değerlendiremedi. Stosur daha fazla basit hata yapsa da çizgi gerisindeki etkili vuruşlarıyla maçı 6-4 ve 6-3'lük setlerle kazanmayı başardı.
Üçüncü gün ise Wozniacki-Schiavone ile nefes kesen bir maç oynadı. İlk seti 6-3 kazanan Schiavone idi. Ancak ikinci setten itibaren Wozniacki servislerinde belirgin bir yükselişe geçti. Schiavone'nin çizgi gerisindeki savunması ise yeterli olmadı. İkinci setteki uzun süreli itirazı da konsantrasyonunu bozdu ve bu seti 6-1 kaybetti. Üçüncü sette, oyun 2-1'ken müthiş iki ralli izledik. Birincisini Schiavone, ikincisini ise Wozniacki kazandı. Sonuçta sette daha fazla yorulan Schiavone, maçta 34 basit hata yaparak bu seti 6-1, maçı da 2-1 kaybederek son dörde kalamadı.
İkinci gün oynanan Zvonareva-Azarenka maçının ilk setini izleyebildim. Servislerde daha iyi olan Azarenka ilk seti alacak durumdayken Zvonareva'nın müthiş çabası yüzünden seti kaybetti. Sonrasında Zvonareva maçı bırakmamış ve ikinci seti 6-4 kazanarak maçı 2-0 almış. Dün ise Azarenka, Clijsters ile oynadı. Maçı izleyemedim ancak 6-4, 5-7, 6-1'lik skorları görünce şaşırmadım desem yalan olur. Azarenka'nın ikinci setteki istatistikleri ve muhtemel çabası ona set kazandırmış ancak üçüncü seti çıkarmasına yetmemiş. Clijsters de ikinci gün Jankovic'i 6-2 ve 6-3'lük iki setle rahat geçtikten sonra ilk kez böylesine ciddi bir sınavı başarıyla vermiş oldu. Ayağındaki sakatlıktan etkilendiğini söylemek zor.

Bugün Zvonareva-Clijsters maçı olacak ve Beyaz Grup'un birincisini belli edecek. Kazanan Stosur'la, kaybeden Wozniacki ile karşılaşacak.

0 yorum

Yorum Gönder