TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Dominus illuminatio Mea*

Tufan Tulpar 26 Ekim 2010


Memleketimizde türlü yöntemlerle çalınan sınav sorularının haberleri durmak bilmeden artarken; Oxford Üniversitesi'nden bizi zahmetinden kurtaran bir açıklama geldi. Öğrenci seçme sürecinin bir parçası olan ve üzerinde çok çeşitli gizemler oluşturulan mülakat soruları kamuya açıklandı.

Bence bu sorulardan ilgi çekici olanı; ilahiyat fakültesine girmek isteyen lise mezunu öğrencilere, ''Aşırı riskli spor faaliyetlerine ilgi duyan, bu faaliyetlerde kendinin (ve başkalarının) hayatını tehlikeye sokan kişi bir kahraman mıdır, yoksa ahmak mı?'' diye sorulması olmuştur kuşkusuz.

Sorunun "Aşırı risk" - "spor faliyeti" - "tehlikeye atılan hayat" - "kendi ve başkaları" - "kahraman ya da ahmak olmak" gibi alt başlıklarla değerlendirilmesinin yanında; bu sorunun İlahiyat fakültesine kabul mülakatında yer alması asıl üzerinde kafa yorulması gereken durum gibi geliyor.

Saf sportif eyleme odaklanan  bu soru belki de derin analizlerin ve maç sonunda anlamlı "üç'lülerin" yapıldığı bu zamana uygun düşmesede ufuk açıcı olacağı kesindir.

Oxford Üniversitesi yetkileri bu açıklamaya ek olarak, bu soruların düşünce üretmeyi kamçılayan sorular olduğu ve hiçbirinin doğru tek bir cevabı olmadığının altını çizmişlerdir.

Bu gibi açık uçlu soruların, "Türk Spor Kamuoyu"nda yapacağı tahrifat için ise bir açıklamada bulunmamışlardır.

*Lord benim ışığım (davut'un 27.mezmuru)

0 yorum

Yorum Gönder