TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

İstifa İstifa Adnan Polat İstifa

Efe Yılmaz 16 Ocak 2011


Çok vaktim yok yazmak için, çalışmam gereken 17 sınav var, cümlelerle özet geçiyorum derdimi.

-Devlet ve Başbakan Galatasaray'a stat hediye etmemiştir. Ali Sami Yen arazisi için Toki Başkanı çok değil yaklaşık bir sene evvel "Cumhuriyet tarihinin en değerli arsa ihalesi olacak" benzeri bir cümle kurmuştur.
-Galatasaray yeni stadyum için önce Eren Talu'nun şirketi, sonra da Toki ile sözleşme imzalamıştır. Normal bir hukuk devletinde sözleşmeler Başbakan'ın güvencesine ihtiyaç duymaz.
-Galatasaray başkanı sayın Adnan Polat, insani ilişkiler gereği pek tabii Başbakan'a teşekkür edebilir ve fakat kendisi özellikle son iki aydır her cümlesine "Başbakanımız" diye başlıyor.
-Eğer ki bu stadyumun inşa sürecinde Galatasaray Kulübü, Başbakan'a muhtaç kaldıysa bu taraftarın değil yönetimin acizliğindendir ve bu yüzden taraftarın Başbakan'a minnet duyması beklenemez.
-26 yaşındayım bu ülkede bir kere bile "Bu protestonun yeri tam burası" dendiğini görmedim. Ya ülkenin birlik ve beraberliğe çok ihtiyacı vardır ve protestocular bölücüdür, yahut üniversite, stadyum, sokak, park, meydan protesto yeri değildir. Umarım önümüzdeki yıllarda birileri başkabirilerinin oyununa gelmeden bir protesto yapabilir. En azından mesela Engin Ardıç'ın onaylayacağı bir protesto kültürümüz oluşur!!
-Başbakan, ülkenin sahibi değildir, vatandaşın üzerinde de değildir, normal ülkelerde devlet başkanları halka hizmet için vardır.
-Ülkemizde spor kulüplerinin kağıt üzerinde sahipleri yoktur.
-Spor kulüpleri ticarethaneden önce sivil toplum kuruluşudur. Onları böyle büyük yapan ise taraftarlarıdır.
-Adnan Polat, Galatasaray camiasına ve taraftarına hizmet etmek için oradadır.
-Bir stadyumda birisini protesto etmenin cezası o stadyuma alınmamak olamaz. Bunun kanunlarda bir karşılığı yok.
-Adnan Polat "Ailelerin geleceği bir stadyuma, başbakanı protesto eden o insanların girmesine izin veremeyiz" demiş. Sonuçta dün orda yapılan normal bir protesto idi.
-Tuttuğum takımın Ultra Arslan diye bir taraftar oluşumu olduğu için yıllardır kendimden utanıyorum ama onlar utanmadan varlıklarını sürdürüyor ve yönetime yalakalık yapmaya devam ediyor.
-Şimdi asıl mesele şu, yine böyle biz taraftar patlayıp esip gürleyip, "klavye delikanlısı" olarak mı kalacağız, yoksa bu sefer bir adım ileriye gidecek miyiz?
-O stadı Adnan Polat yönetimine cehennem yapabilecek miyiz?
-Adnan Polat gidene kadar, maç bileti almak ve kombine dışında kulübün kasasına para girmesini engelleyebilecek miyiz? Çünkü maça takımı desteklemek için gitmek gerekiyor. Ama en basitinden, storelardan alışveriş kesilmesi bence. Gs Tvler iptal edilsin, kredi kartları da iptal edilsin diyeceğim ama bilet için lazım maalesef.
-Adnan Polat istifa. 

2 yorum

  1. süper tebrikler, sınavlarda da başarılar

     
  2. - Stadyum hediye değil, doğrudur ancak ideal bir win-win'dir. Herkes kazandı. Sermaye koyan her halükarda daha az kazanandır.
    - Normal bir hukuk devletinde Başbakan'ın himayesine ihtiyaç duyulmaz, doğrudur ancak o normal hukuk devletinde stadın yapımı için de Toki'ye ihtiyaç duyulmaz. Birinie ihtiyaç duymayı normal karşılayıp, bürokrasiye sınıf atlatma kısmında birilerinin destek olmasını görmezden gelmek tek taraflı bakmak oluyor.
    - Türkiye'de tek katlı bir ev yaptırmak için binlerce imza gerekirken koca stadı yapabilmek için bundan fazlasının gerektiği aşikar, Adnan Polat da bunun kurbanı oldu belki de. Sırf ona yüklenmek anlamsız.
    - İnşa sürecinde Başbakan'a muhtaç kalmak Yönetim'in değil, bundan önceki yönetimlerin suçudur. O paralar, o borçlar bir günde ortaya çıkmadı nitekim.
    - Normal ülkede halka hizmet için var olan bir Başbakn'ın stadyum inşasında aktif rol oynadığını ve açılışa geldiğini varsayalım, eleştirmek haktır, legaldir de misafir gelen adamı kovmaktan beter etmek de çok normal bir davranış değil.
    - Futbol kulüpleri ticarethanedir. Futbol bir eğlencedir ve sapına kadar endüstriyeldir. Şu endüstriyel futbol karşıtlığı için lütfen liglerde bir takım tutmayın. Mahallede güzel takımlar var.
    ...
    O stadı Adnan Polat yönetimine cehennem yapmak?
    Abi neyin kafası bu yahu? Çok rica ediyorum açıklasın birisi bana, bu ne kafası?

    Kulüp-şahıslar-ego ayrımını yapın artık. Birileri ölsün gitsin ama yerine ne geleceğini bilmiyorum, birilerini çizelim, bitirelim ama sebep düşünmeyelim.

    Hayat oturulan yerden yapılan eleştirilerle daha güzel.

     

Yorum Gönder