TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

O Gün Bir De Maç Oynandı

Onur Güler 18 Ocak 2011


Aslında bu yazıyı yazmak için çok geç oldu ama konuşulanlardan o kadar sıkıldım ki o gecenin farklı bir yönünü, şu güne kadar konuşulması gerekenleri öne çıkartmak istedim.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'nın açılışına birkaç gün kala heyecan sarmıştı beni. Hem tarihe tanıklık edecek olmaktan, hem yeni stadı görecek olmaktan, hem de Ajax'ı izleyecek olmaktan dolayı. Şimdi geriye dönüp baktığımda, açılışın gölgede kalacağını kestirememiştim. Gündem böyle bir olayın etkisi altında kalmışken, özürler havada uçuşurken, Galatasaray'a sahip çıkacak bir başkanı kalmamışken (neyse ki bilinçli taraftar var ve bunların birçoğunu tanıyor olmaktan dolayı mutluyum)...vs. oynanan maç unutuldu.

Sarı kırmızılı takım, ASYTT Arena'da Ajax ile bir de maç yaptı. İsim Ajax olunca küçümseyen kişiler, ciddiye almayanlar oldu tabi. Ancak açılışın ardından konuşmamız gereken yapılan gösteriler, stat gözlemleri dışında Emre Çolak'ın yeniden doğuşu(umarım), Juan Emmanuel Culio'nun takıma uyumu, Lorik Cana'nın geri dönüşü, Semih Oğuz'un oyuna girdiği anda sanki uzun zamandır Galatasaray'da oynuyormuş gibi oynaması, Emiliano Insua'nın Culio ile iyi anlaşmasına rağmen Hakan Balta'nın yedeği olarak değerlendirilmesi, Cumhur Yılmaztürk, Anıl Dilaver, Ajax'ın sahaya farklı bir kadroyla çıkmasına rağmen sistemini ne kadar iyi uygulayabildiği, atağa çıkışları, Stekelenburg'un oyun görüşü ve böyle bir kalecinin takıma getirdiği yarar(Hele ki Galatasaray'da olduğu gibi geriden oyun kurabilen tek bir oyuncuya sahip değilseniz), ve belki de dev bir takıma gitmeden önce son kez canlı izleyebildiğimiz Luis Suarez.

Keşke cumartesi gününden bu yana yaşanan stadyumdan çıkış, 'Allah kuruşu', twitter'dan yapılan açıklamalar...vs. olmasaydı da bu konulara değinilseydi. Eminim herkesin psikolojisi daha yerinde olurdu. Öte yandan isim tartışması sürüp giderken, bir öneri getirmek istiyorum. Şimdi bırakalım kompleksi falan, Türk Telekom ismini de anlaşma yapılmışken kenara atamayız ama Ali Sami Yen ismini ön planda tutarak Ali Sami Yen Türk Telekom Arena diyebiliriz. Kısaltması da ASYTT Arena.

0 yorum

Yorum Gönder