TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Kan davası, Ereğli’de sürdü

Unknown 17 Ocak 2011



Bursa temsilcisi Tofaş, Beko Basketbol Ligi mücadelesi için gittiği Ereğli’de hiç beklemediği olaylarla karşılaştı. Erdemir ile Tofaş arasındaki karşılaşmanın kahramanları salonda mücadele edenler yerine tribündeki bir grup holigan oldu. 2003-2004 yılında Bursaspor’un küme düşmesinden sonra başlayan kan davası Ereğli’de de devam etti. Erdemir tribünlerinde yerini alıp karşılaşma boyunca Tofaş’a küfür eden bir grup Beşiktaş taraftarı, mavi-beyazlıların otobüsünü “Çarşı” ve “Beşiktaş” yazıları ile siyaha boyayarak son topa kalan bu heyecan dolu maçın tüm güzelliğini unutturdu. Erdemir’e 81-80 yenilen Tofaşlı basketbolcular ve idari kadro, salondan ayrılmak için gittikleri otobüslerinin halini görünce bir şok daha yaşadı.

‘Türkiye standartı’

Olaylar sonrası görüştüğümüz Tofaş Spor Kulübü Başkanı Efe Aydan, karşılaşma boyuncu Türkiye standartı uygulandığının altını çizerken hem salonda hem de dışarıda çifte standart olduğunu söyledi. Emniyet kuvvetlerinin kendilerini şehir girişinde karşıladığını ve salona kadar eşlik ettiğini ama maçın başlaması ile beraber onların da mücadeleyi izlediğini söyleyen Aydan, “Polisler kadar hakem ve gözlemcilerden de şikayetçiyiz. Sonuçta polis içeri kimin girip kimin giremeyeceğine karar veremez. Ama maçın başlaması ile birlikte bize küfür eden grubun yeterli çoğunlukta olmaması hakemleri rahatsız etmedi. Alenen bize edilen küfürlere seyirci kaldılar. Beşiktaş-Bursaspor kan davasını devam ettiren bu kişileri susturabilirlerdi. Bu ülkede efendi olanı koruyan yok, herkes güçlünün yanında. İstedikleri kadar yasa çıkartsınlar. Bir kez daha gördük ki sahanın içinde ve dışında görevliler sorumluluklarını yerine getirmiyor ve ellerini taşın altına sokmuyor” dedi.

Genel Menajer Coşkun Teziç de, küfürlü tezahüratta bulunan gruptan şikayetçi olmalarına rağmen hakemlerin yaşananlara seyirci kaldığını ve anons yaptırmadığını söyledi. Teziç, hakemlerin kendilerine kötü tezahüratta bulunan grubun 50 kişiden az olduğu için yapacak bir şeylerinin olmadığını söylediğini ifade etti. Maç sonunda yaşananların ise tam bir fiyasko olduğunu belirten Teziç, “Salonda bize küfür edenlerle otobüsü boyayanlar aynı kişiler mi bilemiyorum ama kendilerine Beşiktaşlı diyen bu insanların yaptıklarının bize maliyeti 8 bin TL. Otobüsün başında hiçbir önlem alınmamış. Salona girmemesi gereken polis oturmuş bizimle maç izliyor.” diye konuştu.






0 yorum

Yorum Gönder