TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

1994 Model Brezilya

Efe Yılmaz 21 Haziran 2010 ,

1994 senesinde Dünya Kupası'nı oyuncu olarak kaldıran Dunga, 2010 senedinde Brezilya'nın teknik direktörü olarak karşımızda. Dunga 94 takımında olmak istemediğimiz adamdı. Sokakta arkadaşlarımızla futbol oynarken, Romaria, Leanardo, Bebeto ya da Aldair olurduk, ama Dunga olmazdı kimse. İşte 2010 Dünya Kupası'na katılan Brezilya 2 maçtır bu yüzden keyif vermiyor. Parreira'nın defansının beyni olan Dunga, şimdi bu takımı yönetiyor ve takım artık daha az Samba yapıyor. Rakipleri ise kağıt üzerinde Afrika'nın en iyi kadrosuna sahip takımı. Toure'ler, Kalou, Drogba ve diğer oyuncuların çoğu Avrupa liglerinde beğenerek izlediğimiz oyuncular.

Maça Fildişi Sahili iyi etkili başladı. Brezilya sahaya kazanmak için çıkan bir ekip görüntüsünden uzak, oyunu kendi yarı alanında kabullenirken, Fildişi işi hiç dolandırmadan gol arıyordu rakip sahada. Takımın en büyük eksikliği ise ceza sahasına isabetli pas atabilmek. Gerçi bu sırf Fildişi'nin eksikliği değil, Jay Jay Okocha'dan beri bütün Afrika'nın eksikliği. Hal böyle olunca kurulan baskı skora etki edemedi. Brezilya ise genlerine işlemiş güzel futbolun ilk uygulamasını sergilediğinde Fabiano'nun ayağından golü buldu.

Golden sonra ilk yarıda keyifsizlik hakim oldu sahaya. İkinci yarıya Brezilya biraz daha istekli başladı. En azından defansif orta saha oyuncuları gereksiz paslaşmalarını kısa tutuyorlardı. İlk golün kahramanı Fabiano , aynı pozisyonda iki tek topu elle düzelterek topu ağlarla buluşturdu. Maçın Fransız hakemi özelinde hepimiz anladık ki, Fransız insanın "Futbolda El" ile ilgili ciddi sorunları var. 2. golün şaibesini unutturmak için Brezilya sahada son bir kez samba yaptı. Mükemmel paslaşmalar sonucunda Elano arka direkte buluştuğu topu ağlara kavuşturdu. Ve bundan sonra maçın şekli değişti. Futbol adına tahammül etmesi zor anlar başladı. Önce Elano sakatlandı, ardından Fildişili oyuncular sertlik seviyesini yükselterek Brezilyalılar'ın canlarını yakmaya başladılar. Bütün bu sevimsizlik arasında ise Drogba'nın golü bir işe yarayamadı.

Maçın 88. dakikasında ise Kaka'nın Keita'nın göğsüne dirsek atmasıyla maçın tadı iyice kaçtı. Hakeme göstermeden vurduğu dirsekle Kaka kırmızıyı fazlasıyla hak etti, ama Keita'da pozisyonda yaptığı başarılı oyunculuk ile Oscar heykelciğini hak etti. Ve son dakikaları sönük geçen maçı, Brezilya 3-1 kazandı. Kaka, ellerini kullanmayı seven forvet Fabiano ve Ketia ise gecenin kaybedenleri oldu.

0 yorum

Yorum Gönder