TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Kahraman Suarez

Efe Yılmaz 26 Haziran 2010 ,


Takımların sahaya çıkış düzenlerinden belli oldu ki, 4 3 3 oynayacak olan Uruguay ve 4 2 3 1 ile sahaya çıkan Güney Kore'nin amacı kazanmak kadar, biz futbol izleyicisine güzel bir maç izlettirmek. Bu iyi niyet maçın hemen başında gelen, Uruguay golü ile birleşince ortaya heyecanı yüksek bir maç çıktı. Golde kaleci hatası yadsınamaz ama Suarez'in o topun arka direğe gelme ihtimalini sevip, yaptığı koşuda golcü zekasının bir ürünü. Güney Kore erken golün şokunu çabuk atlattı ve en iyi bildikleri işi yapmaya başladı. Basit oyun, kısa paslar, doğru koşularla Uruguay'ı rahatsız etmeye başladılar. Ellerindeki kadroda bitirici yahut yıpratıcı bir forvetlerinin olmayışı ise en büyük dezavantajıydı. Kalabalık orta sahaları ile oyunun hakimiyetini ellerine aldılar ama, Uruguay ceza sahasında istediklerini yapamıyorlardı. Orta sahayı bu kadar rahat kontrol etmelerinin nedeni ise, Forlan ve Cavani'nin orta sahaya hiç yardım etmeyişiydi.


İlk yarıyı gol yemeden tamamlayan Uruguay'da teknik direktör Tabarez belki oyunu tutmak için taktiği değişir fikrindeydim, ama Uruguay aynı şekilde başladı maça. Bu Güney Kore'nin ekmeğine yağ sürdü. Maçın özellikle 45 ile 68 dakikaları arasında şöyle bir oyun vardı. Asya temsilcisi bastırıyor, topu ceza sahasına kadar getiriyor, araya giren Uruguaylılar topu ileri vurup, kontraya çıkmaya çalışıyor. Top Uruguay'ın ayağında çok az kaldığı için, hem fazla yoruldular, hem de kendi ceza alanlarının içinde oynanan oyunda bunalmaya başladılar. Böyle bir bunalma anında 188'lik Lugano zıplamak yerine , 180'lik Chungyong'un altına girmeyi tercih edince Güney Kore golü buldu. Bu gol Uruguay'ı uyandırdı, ve maçın ilk 20 dakikasındaki gibi etkili oyuna geri döndüler. Gol ararken, zaman zaman rakibe geniş boşluklar bıraktılar ama, Güney Kore bulduğu fırsatları harcamaya devam etti.

80. dakikada ise dandik(!) Hollanda Ligi'nin balon(!) forveti Suarez kendisinin golcülüğü tartışanlara, en güzel eserlerinden biriyle cevap verdi. Güney Kore'nin gol vuruşlarında ki etkisizliği son dakikalarda da devam edince turu geçen Uruguay oldu. Bakalım rakipleri ABD mi, yoksa Gana mı olacak.

1 Yorum

  1. Yalnız bu kaleciyle ne kadar ileri gidebilir uruguay orası bi muamma..

     

Yorum Gönder