TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Doktor Bu Ne?

Cengiz Bahadır Özdemir 20 Haziran 2010


2010 Güney Afrika Dünya Kupası sürprizlerle devam ediyor. Ben bu yazıyı yazdığım sırada İtalya, Yeni Zelanda ile 1-1 berabere kalmıştı. Sıkıcı başlayan turnuva, sürprizlerle birlikte daha renkli bir hale gelmiş durumda. Dünya Kupaları'nı izlemekten zevk alan biriyimdir. Oradaki oynanan oyunun başka bir şey olduğunu düşünürüm. Sadece gol sevinçleri bile bize eski futbolu hatırlatır. Birlik, beraberlik duygusunun yoğun olduğu sevinçler. Kendi liginde en bencil adam bile turnuvaya gelince arkadaşlarıyla bütünleşir. Ancak bu değişim sadece tavırlarda olmaz. Bazen insanlar fiziksel açıdan yaptıkları değişikliklerle de turnuvada kendilerini gösterirler.


Evet, bahsettiğim şey saç şekilleri. 1994'ten beri takip edebildiğim Dünya Kupaları'nda bin bir türlü saç şekli görmüşümdür. Futbolcular turnuvaya özel saç kesimleriyle gelirler. Özellikle Afrikalı ve Güney Amerikalılar bambaşka bir önem verirler bu konuya. Roberto Baggio'nun at kuyruğu, Taribo West'in yeşil 'şeker kız candy' imajı, Valderrama'nın bonus kafası aklıma ilk gelenler. 2002'deki Ümit Davala ve Christian Ziege'nin mohikan saçları, Ronaldo'nun at-kelebek ilişkisi gibi duran kakülleri, Japonlar'ın renkli saçlarını da unutmamak gerek.


Peki bu Dünya Kupası ne alemde? Açıkçası bu kategoriye girmek için Cezayir Milli Takımı'nın özel bir çalışma içinde olduğunu düşünüyorum. Kaleci Fewzi Chaouchi, orta saha oyuncusu Hassan Yebda, forvet Abdelkader Ghezzal görebildiğim en kötü saç stiline sahip Cezayirli oyuncular. Oynamadığı için fazla dikkat çekmeyen, ancak oynadığı takdirde epey ilgi toplayacak olan Rigobert Song'un kafasını nasıl taşıdığını da merak etmekteyim. Fildişili forvet Gervinho'nun stili de tartışmaya açık. Sezercik stilinde saçları iki yana atıp onları bir bantla kafaya yapıştırmak ve bu saçları örmek ya da rastaya çevirmek kimin fikriydi, merak ediyorum. En yakın akıl hastanesine başvurması gerekiyor bu fikir sahibi kişinin. Yine Salomon Kalou da 'mohikan' tarzıyla dikkat çekmekte. Daha kaç turnuva boyunca bu mohikanı göreceğiz, Allah bilir.


Avrupa'dan çılgın futbolcular yok mu? Olmaz mı? Bir Marek Hamsik kolay yetişmiyor. Ülkemizde apaçi stayla olarak bilinen saç şeklini, Dünya'nın en büyük ikinci spor organizasyonunda kullanması ülkemizdeki gençleri de rahatlatmış olmalı. Djibril Cisse'nin de kendine eziyet etmeye devam etmesi ayrı bir sayfada değerlendirilmeli. Fantastik saç şekilleri yapma konusunda kendisi master yapacak kadar yetenekli ve bilgili. İşte böyle dostlar. Her Dünya Kupası'nda böyle enteresan adamlarla karşılaşmak zorundayız. İyi mi, kötü mü; bunun cevabı kişiden kişiye değişir. Bana eskileri hatırlattığı için iyi olarak görsem de gözlerimi yoran bir görüntünün 90 dakika boyunca ekranda olması kötü bir şey. Sizlerin de varsa kafasında böyle enteresan saç şekilleri, yazmaktan çekinmeyin. Biraz eskileri hatırlar, güleriz.

0 yorum

Yorum Gönder