TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG


"Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Adana Demirspor'un, pazartesi günü Tokatspor ile yapacağı karşılaşma hasılatının Pakistan'a göndereceği açıklandı. Adana Valiliğinin başlattığı kampanyanın ardından Demirspor yönetiminin aldığı bu karar takdirle karşılandı." 
Ne kadar heyecan vericiydi. Spor için atan "Demir" bir yürekten pamuk dokunuşunda bir hassasiyet. Karşılarında ise bu inceliğe selam duran rakip "60 Gençlik". Nasıl hassas olmasınlar ki; iki takımında tarihleri benzer kitlesel acılarla örülmüştü.

26 Haziran 1998 
Saatler 16:56 gösterdiğinde aynı topraklardan çıkarılan "pamuk" 6.3'lük depremin kanattığı yüreklere pansuman olmak için kullanılıyordu. Ama ne fayda; bu tarih 120 cana ve çukurovanın nasrılı ellerinde kapanmayacak çatlaklara neden oluyordu.

12 Haziran 1908
Tokat ise; Pakistan'ın şu anda yaşadığını neredeyse 100 yıl önesinde o dar yüz ölçümüyle sığdırmıştı. Kilometrekare başına suya doyan toprak;  artık yorgun ve bitik Anadolu insanıyla besleniyordu. 459 bina ya tamamen ya da kısmen harap olmuştu. İlk tespitlerde halktan 208, askerden de 15 kişi olmak üzere 223 kişi boğulmuştu. Ancak yitirilenler bundan çok daha fazlaydı. Sel felaketi üzerine yazılan destanlarda insan kaybı 2 bin olarak gösteriliyordu.

Kırmızı Grup'tan yardım sıcaklığı
Acının ve üzüntünün ne olduğunu çok iyi bilen bu iki şehrin takımı, paylaştıkça azalacak acılara talip oluyorlardı. Çamura bulanmış bir ülkeye, çam sakızını tertemiz bir armağan eyleyip maçın hasılatını gönderiyorlardı. Miktarı ise bilinmez söylenmezdi...

Ancak tüm bu "ulvi ereğe" karşın maç sonu için söylenmesi gerekenler vardı. Tokatspor'un Adana Demirspor'u 2-1 gibi "fani" bir skorla yendiği maçta çıkan kavga ne yeri ne de sırasıydı. Yapmasaydık, etmeseydik, ne güzel olurdu diye söylenmeye devam edeceğiz ve  şu ölümlü düyada "değer mi hiç"deyip önümüzdeki maç sonlarına bakacağız...


0 yorum

Yorum Gönder