TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Mamadou Niang!

Serhat Gürcan Gündüz 2 Ekim 2010 ,




Fenerbahçe'li taraftarlar uzun senelerdir böyle bir forvet görmemişti takımlarında. Anelka, Nobre, Kezman, Güiza, Gökhan Ünal hatta 11'de başladığında Semih bile Fenerbahçe'li taraftarların istediği performansı gösteremedi bir türlü. Ligin 7. haftasında 7 numaralı formayı giyen Niang 7. golünü attı bu gece. Bir golü de ona yazsak mı yazmasak mı diye çok düşündü Lig Tv. Sonunda golü Aykut'un kendi kalesine attığını yazdılar. Son golde de atağı başlatan en soldan koşan Gökhan'a topu atan isim yine Niang oldu.

Fenerbahçe takım halinde çok iyiydi bugün. İkinci golden sonra rölantiye alsalar da oyunu, mücadele güçleri ve istekleri had safhadaydı. Gençlerbirliği ise Fenerbahçe'yi oynatmak istemiyordu. İlk düşünceleri Fenerbahçe'li oyuncuları durdurmak ve sinirlendirmekti. Sadece ilk 12 dakikada tam 13 faul yaptılar. Fakat fauller Fenerbahçe'li oyuncuların iştahını daha da arttırdı. Önce Alex mükemmel bir vuruş yaptı ama top üst direkten geri döndü. Ardından Mehmet Topuz sol ayağıyla güzel bir şut çekti ama bunda da Gençlerbirliği'nin genç file bekçisi Okan başarılıydı. Dia maçın başında 2-3 kez boş durumdaki Caner'e pas vermeyip, çalım denemiş ve topu kaptırmıştı. 23. dakikada ise topu orta yapması için ilk defa Caner'e verdi. Caner harika bir orta ile Niang'ı buldu. Senegal'li Okan'a hamle yapma şansı bile bırakmayan bir kafa vuruşuyla 1-0 öne geçirdi Fenerbahçe'yi. Golden 4 dakika sonra Alex orta sahada kaptığı topu Niang'a verdi. Niang yaklaşık 35 metre topu sürdükten sonra altı pasa doğru çevirdi. Aykut Demir'in topuğuna çarpan top filelerle buluştu. Bu golden sonra maçın temposunu yine düşürdü Fenerbahçe. Plan aynıydı, Dia ve Niang ile hızlı hücumlar geliştirmek. Fakat Dia'nın gününde olmaması ve Gençlerbirliği oyuncularının topu alan her Fenerbahçe'li futbolcuya 2-3 kişi pres yapması yüzünden Fenerbahçe istediği pozisyonları geliştiremedi.

Hafta içi Feridun Niğdelioğlu hakkında bir yazı yazmıştım. Evet, Feridun Niğdelioğlu haklı çıktı. Bugün ne Christian nede Bilica 18 kişilik kadrosundaydı Fenerbahçe'nin. Selçuk sakatlanınca, sahada 5 yabancı ile oynayan Fenerbahçe'de oyuna girmesi düşünülen ilk isim Christian'dı. Fakat onun kadroda olmayışı yüzünden oyuna Dos Santos girdi. Santos'u sol açığa çekti Aykut Kocaman. Dia'da sağ kanada geçince bir çok Fenerbahçe'linin beklediği orta saha kurgusu gerçekleşti. Mehmet Topuz ve Emre yan yana oynama fırsatı buldular ilk defa. Keşke Stoch sakatlanmasaydı diye düşünmüştür pek çok Fenerbahçe'li. Mehmet ve Emre orta alanın hakimiyetine eline geçirince çok daha rahat bir oyun oynamaya başladı Fenerbahçe. Savunmada Yobo ve Lugano'nun iyi performansı da bununla birleşince 90 dakika boyunca sadece 1 kere pozisyon verdiler. Dakikalar 67'yi gösterirken Jedinak'ta oyundan atılınca tamamen rahatladı Fenerbahçe. Son golü ise anlatmak çok zor. Savunmadan korner atışı için ileri çıkmayan üç Gençlerbirliği oyuncusu sağ kanatta topla buluşan Niang'a doğru koşmaya başladı kademe yapmak için. Fakat arkalarını tamamen boş bıraktılar. Dos Santos ve Gökhan Gönül yaklaşık olarak 40 metre boyunca sabah sahile koşu yapmaya çıkmış gibi bomboş depar attı. Maçın en başarılı ismi Niang topu Gökhan'a yolladı. Zaten topu aldığında kaleci ile karşı karşıya kalan Gökhan yanında ona eşlik eden Santos'a verdi topu ve Santos perdeyi kapadı. Geçen sezon sanırım Antalya maçında ki gibi bir gol daha attı Fenerbahçe.

Beşiktaş maçıyla yükselişe geçen Fenerbahçe son 2 haftada toplam 9 gol atıp 2 gol yedi. Bu sezon ki ilk maçlarıydı bu gol yemeden geçtikleri. Fizik kondisyonları yükseldikçe Fenerbahçe daha farklı bir takım oluyor. 2-3 hafta sonra tamamen hazır duruma gelecekler. Vasatı aşamayan hiçbir oyuncu yoktu bugün. Sadece savunmada bir kaç kez adamını kaçıran Caner ve geçen haftaya göre daha kötü bir performans sergileyen Dia göze battı biraz. Özellikle 2 farklı skoru yakalayana kadar Fenerbahçe bu oyuncularda iyiydi. Onlarda tempo düşünce takıma uydular.

Doğru bir yolda gidiyor Fenerbahçe. 7 haftada tam 20 gol attılar. Buna karşılık olarak 10 gol gördüler kalelerinde. Bu şekilde devam edebilirler, bu maçtaki gibi savunma yapabilirlerse 100 gollü bir sezon daha olabilir bu sene. 103 gol atarak şampiyon olduğu 1988-1989 senesinde Fenerbahçe 7. haftada 13 gol atıp, 15 puan toplamıştı. O sezon Fenerbahçe 20 gole 9. haftada ulaşabilmişti.

İşler düzelmeye, takımdaki taşlar yerine oturmaya başladı Fenerbahçe'de. Stoch'un da geri dönmesiyle birlikte daha da farklı bir takım olacaklar. Şimdilik puan tablosundaki yer hariç bir sıkıntı yok Fenerbahçe'li taraftarlarda. Tek korkuları var "aman sakatlık olmasın".

0 yorum

Yorum Gönder