TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Alonso Şahlandı

Cengiz Bahadır Özdemir 28 Eylül 2010 ,

Fernando Alonso, Singapur'da hatasız bir yarış çıkardı ve birinci sırayı aldı. Vettel'in ikinci, Webber'in ise üçüncü olduğu yarışta kaybeden yine Hamilton oldu. Monza'da Massa ile aracını temas ettiren ve yarış dışı kalan Hamilton, bu defa da Webber ile benzer bir temas yaşadı ve yarış dışı kaldı. Şampiyonada her puanın çok önemli olduğu bir dönemde, bu iki yarışın puansız geçmesi büyük sorunlar doğuracaktır.
Yarış çok zevkli değildi. Sokak yarışlarında görmeye alıştığımız ''az geçiş, çok kaza'' kuralı burada vardı. İki kez güvenlik aracı piste girdi. Dokuz araç yarışı tamamlayamadı. Lotus, Hispania Racing ve Sauber gibi takımlar yine puansız bir şekilde buradan ayrıldılar. Yarışın ortalarında atak yapan Hamilton, Webber'i geçtikten sonra virajda Red Bull pilotunun sağ ön lastiğine çarpmak zorunda kaldı. Webber'in şansına lastiği patlamadı. Hamilton'ın aracının arka süspansiyonu kırıldı.
Ancak ilk kaza bu değildi. Son yarışlarda dikkat çeken Kobayashi, virajı alamayarak bariyere çarptı. Arkasından gelen Senna da kendisine çarparak yarışa veda etti. Kazanın olduğu yer epey tehlikeliydi. Bu yüzden güvenlik aracı yarışa müdahale etmek durumunda kaldı.

Bir başka kaza Heidfeld-Schumi arasında oldu. Heidfeld, rakibini geçtikten sonra hızını koruyamadı. Viraja yan yana giren iki pilot temas etti ve Heidfeld bariyerlere çarparak yarış dışı kaldı.. Schumi'nin aracındaki ön kanatta ise kırılma meydana geldi. Pite girdikten sonra Alman pilot yarışa devam etti.
Lotus pilotu Kovalainen de enteresan bir yarış sonu yaşadı. Fin pilot, bitime birkaç tur kala aracından çıkan alevlerle yarış dışı kaldı. Alevlere pek aldırış etmeyen Kovalainen, birkaç metre bu şekilde gitmeye devam etti. Sonra da hiçbir şey olmamış gibi aracı kenara çekip ilk müdahaleyi yaptı. Hakikaten farklı bir adam.
Yarışın en heyecan verici pilotu ise kuşkusuz Kubica oldu. Bir ara 12. sıraya kadar düşen Polonyalı pilot, üst üste yaptığı ataklarla yukarıya tırmandı. Petrov-Sutil-Massa-Hulkenberg dörtlüsünü son turlarda geçmesi unutulmazlar arasına girecek nitelikteydi. Yarışı da yedinci sırada bitirdi.

Şampiyonada düğüm çözümlenmedi. Webber 202 puan, Alonso 191 puan, Hamilton 182 puan, Vettel 181 puan, Button 177 puan şeklinde sıralanıyor. Geriye Japonya, Güney Kore, Brezilya ve Abu Dabi yarışları kaldı. Muhtemelen son yarışa kadar hiçbir şey belli olmayacak. Şu anki form durumuna göre Button'ın yarıştan kopma ihtimali var. Ama matematiksel olarak heyecan devam edecek. Son yılların en iyi F1 sezonunu izliyoruz.

0 yorum

Yorum Gönder