TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Hayata Tutunmak

Serhat Gürcan Gündüz 28 Eylül 2010



Sabah dün geceki maçın yorumlarını okumak için takip ettiğim sitelerden bir tanesinde karşılaştım bu haberle. "Jes Högh beynindeki kan pıhtısı yüzünden ölümü bekliyor" diye yazıyordu. Hani Uche ile birlikte efsane savunma ikilisi olan adam, o yıkılmaz gibi duran Danimarka'lı ölüyordu. Öyle diyordu ajanslar.

1995-1999 arası görev yapmıştı Fenerbahçe'de. Uche ile birlikte efsane olmuştu. Daha sonra Chelsea'ye satıldı. Orada yaşadığı sakatlık yüzünden 2001 yılında futbola veda etti. O kadar başarılı bir oyuncuydu ki, Danimarka Avrupa kupasını kazandığı yıl, ilk 11 in değişilmez isimlerinden birisiydi.

Felç geçirdikten sonra 2007 tarihinden beri yorumculuk yaptığı Canal Plus konuşmada zorluk çektiği için işine son vermiş. Dahada acısı hani bizim spor magazin programlarının peşinden koştuğu karısı Camilla onu terk etmiş. Tek başına kalmış bu hayatta. Artık ne konuşabiliyor, nede yürüyebiliyor. Derdini anlatmak için kalem ve kağıda ihtiyaç duyuyormuş.

Hani bazı futbolcular vardır. Futbolu yeni yeni anladığınız zamanlarda sizi kendisine hayran bırakır. Ondan sonra o mevkide oynayan her oyuncu onun gibi olmalıdır iyi diyebilmeniz için. Högh böyle bir oyuncuydu. Onu izlediğim o yıllarda kafamda öyle bir imaj çizmiş ki, hasta olmasına inanamıyorum. Onu hep savaşçı kişiliği ile tanıdığım için, "artık ölümü bekliyorum" demesine inanamıyorum. Yakıştıramıyorum geçirdiği hastalık ne kadar zor olsa da. Umarım hayata tutunmaktan vazgeçmez Högh. Umarım hatırladığım gibi dimdik durur hayatın karşısında, savaşmaktan vazgeçmez. Geçmiş olsun güzel adam. Umarım bir an önce sağlığına kavuşursun.

0 yorum

Yorum Gönder