TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Gol Olup Yağdılar

Serhat Gürcan Gündüz 27 Eylül 2010 ,



Toplam sekiz gol oldu maçta. Altı tanesi Fenerbahçe'den, iki tanesi Kasımpaşa'dan. Beşiktaş maçındaki başarılı performansı sebebiyle 11 de başlayan Bilica'yı oyundan almasa Aykut Kocaman daha fazla da gol atabilirdi Kasımpaşa. Fakat 2. yarı oyuna giren Yobo, Yılmaz Vural'ın planlarını suya düşürdü. Niang'da Beşiktaş maçında kaçan golleri atınca fark açıldı.

Zevkli bir mücadele izletti iki takım bizlere bu akşam. Kasımpaşa öne geçti ama, Ersan Martin kalecisi Murat'a "bak yandan gelen ortalara bu şekilde yumruk atılır" deyip topu yumruklayınca, Alex 97. golünü attı Fenerbahçe adına penaltıdan. Sonra Emre harika bir golle takımını öne geçirdi. Ardından Niang 3-1 yaptı skoru. O dakika içerisinde Bilica 2. kez adamını bırakıp topa doğru koşunca Fenerbahçe yine aynı şekilde bir gol yedi. Durum 3-2 oldu 25. dakikada bizler ne olduğunu dahi anlamadan. İki takımında orta sahası yok gibiydi. Dia sağdan, soldan topu o kadar hızlı getiriyordu ki, Selçuk bile heyecanlanıp ceza sahasına doğru koşuyordu. Sonra dönen topu Kasımpaşa hızlı bir şekilde Fenerbahçe yarı sahasına geçirince tehlike yaratıyordu. Üst üste pozisyonlar verilince Aykut Kocaman 4-3-3 yaptı dizilişini Fenerbahçe'nin. Doğru bir hamle olsa bile Bilica yüzünden Fenerbahçe pozisyon vermeye devam etti.

İkinci yarı başladığında ileri gittiğinde geri dönmeyen Dos Santos yerini Caner'e bıraktı, Bilica'da Yobo'ya. Bundan sonra pozisyon bulamadı Kasımpaşa. Fenerbahçe ise kendi yarı sahasında kazandığı topları Emre ve Dia ile buluşturup tehlike yaratma çabasındaydı. Başarılıda oldular. Özellikle ayakları yavaş Keller karşısında Dia oldukça başarılı oldu. Fenerbahçe'nin 4. golünü özellikle izlemenizi tavsiye ederim. Alex'in kurnazca kenardan kaçan Dia'ya kullandığı serbest vuruş sonrası Niang 4. golünü attı Fenerbahçe'nin. Sonra Kasımpaşa iyice dağıldı. Artık maç "bitse de gitsek" diye dolaşmaya başladıkları sırada Alex ceza sahasında kaptığı topu içeri keserek Niang'ın üçüncü golünü hazırladı. Kendisininde 97. asisti oldu bu. Uzatmalarda attığı golle de skoru tayin etti. Alex'in 100 gol 100 asist hedefine sadece 2 gol 3 asist kalırken, Fenerbahçe sahadan 6-2 galip ayrıldı.

Fenerbahçe çok fazla gol atacak bu sene. Geçen sezon ki gol problemini yaşamayacak. Fakat bu sene roller değişti. Fenerbahçe hiç olmadığı kadar çok gol yiyor. Bunda çok önemli 2 etken var. İlki Alex, Dia ve Niang'ın geriye yardım etmemesi. İkinci etken ise Bilica. Yobo sakatlanmaz ve Fenerbahçe takım savunmasını güçlendirirse, durdurulması zor bir takım olabilir. Fakat hızlı çıkmayı başaran her takım başına bela olacaktır Fenerbahçe'nin.

0 yorum

Yorum Gönder