TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

İspanyol'un İkinci Zaferi

Cengiz Bahadır Özdemir 5 Temmuz 2010 ,

Wimbledon'da kazanan Nadal oldu. Grand Slam.ler içerisinde en prestijli turnuva olan Wimbledon'ı, 6-3 7-5 ve 6-4'lük setlerle 3-0 kazanan Rafael Nadal buradaki ikinci zaferini elde etti. Hatırlanacağı gibi 2008 yılında da Federer'le unutulmaz bir maç yapmış ve turnuvayı ilk kez o sene kazanmıştı. Tomas Berdych ise katıldığı ilk Grand Slam finalinden mağlubiyetle ayrılmış oldu. Djokovic ve Federer gibi isimleri elemeyi başaran Çek raket, finaldeki baskıyı kaldırmakta zorlandı.
Maça şöyle bir bakarsak, ilk sette Nadal'ın daha üstün olduğunu görebiliriz. Son derece soğukkanlı bir şekilde maça başlayan İspanyol raket servis kırdıktan sonra daha çok morallendi ve bu seti 6-3 kazanmayı başardı. Bu sette Berdych için tek iyi şey file önündeki oyunlarıydı. File önünde aldığı sayılarla ayakta durmaya çalıştı ancak Nadal'a karşı bunu sürdürmesi çok zordu. İkinci sette ise oyun başabaştı. Stresi üstünden atan Berdych attığı acelerle rakibini durdurmayı başardı. Bu sette Nadal'ın öldürücü forehandlerini de bol bol izledik. Servislerde Berdych'in daha üstün, winnerlarda ise Nadal'ın daha iyi olduğunu gözlemlediğimiz bu seti Nadal 7-5 kazandı. Bu andan sonra Berdych'in geri dönmesi çok zordu. Nadal gibi bir isim karşısında, finalde, 2-0 geriye düşmüşseniz yapacak fazla bir şey yok demektir. Üstelik, çeyrek ve yarı finallerde önemli isimleri eleyen birinin set bile kazanamayacak olmasının getirdiği baskı da olacaktı üzerinde. Öyle de oldu. Üçüncü set de ilk set gibi Nadal'ın rahat ve üstün oyunuyla geçildi. Berdych'in file önündeki aktif oyunu da ortadan kalktı ve Nadal'ın seti alması kolaylaştı. Son seti 6-4, maçı da 3-0 kazanan İspanyol sporcu böylece Wimbledon'ı kazanmış oldu.

Bu arada, benim hayal meyal hatırladığım Jana Novotna ve aklımdan çıkaramadığım Martina Hingis gibi eski tenis yıldızları da maçı seyredenler arasındaydılar. Böylece bizler de eskiye doğru ufak bir nostalji yapmış olduk. İkisinin de belalısı Steffi Graf ise ortalarda gözükmüyordu.

0 yorum

Yorum Gönder