TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

Total Futbol Finalde(!)

Atilla Nesipoğlu 7 Temmuz 2010 ,



Maçın bütün heyecanını son üç dakikalık uzatmaya sığdırmayı başaran Hollanda-Uruguay yarı finalinin kazananı 3-2'lik skorla Portakallar oldu. Portakal klişesini kullandıktan sonra çizgimizi koruyalım. Ertesi gün maçı izlememiş biri gazeteyi açtığında "Vay be, ne maç olmuş!" diyecektir. Ama biz izleyenler biliyoruz ki karşılaşma sadece anlık parlamalardan ibaretti.

Bu kadar karaladığımız bir 90 dakikanın içinde Dünya Kupası'nın en güzel gollerinden ikisini de gördüğümüzü belirtelim. Özellikle Van Bronckhorst'un gölü gerçekten de unutulmazlar arasına girdi. Milli formayı bırakmasına sadece bir maç kala takımı için çok önemli bir gol attı kaptan. Çünkü eksiklerinin verdiği çekingenlikle Uruguay maça tedirgin başlamıştı. tam kendilerine gelip, karşı kaleye giderken golü kalelerinde gördüler. Turnuvanın başladığı günden bu yana takımını sırtlamaktan yorgun düştüğü belli olan Forlan son kurşunu ile Hollanda kalecisi Stekelenburg'u avlayamasa çok daha erken belli olabilirdi ilk finalist.

Uruguay devrenin sonunda bulduğu golle oyuna geri dönebildi. Fakat maçın içinde çok fazla gitgeller yaşıyorlar. İkinci yarıya iyi başladıktan sonra tekrar düştüler. Riske girip tek defansif orta sahaya dönen Hollanda'ya nedense teslim oldular. Van Der Vaart'ın girişi ile özlenen pas trafiğini yapan Hollanda biraz da şansının yardımıyla Sneijder ile öne geçmesini bildi. Üç dakika sonra Robben'in kafasıyla iyice abandone oldu Uruguay. Ömer Üründül gibi bizde maçın sonunun geldiğini düşünürken Hollanda finali neden kaybedeceğini bize hatırlattı. O kadar kötü bir defans hatları var ki böyle bitmiş bir maçı bile yeniden başlatabiliyorlar.

3-2'ye gelen skor ile maçın 90 dakikasında yaşayamadığımız heyecanı üç dakika olarak gösterilen uzatmalarda yaşadık. Sahanın en iyisi olan Özbek hakem de bizim gibi gerilimi seviyor olacak ki tansiyonu bir buçuk dakika daha arttırdı. Keyfimizi iyice uzattıysa da beklediğimiz gol gelmedi. Belki Forlan'ın yerine giren Fernandez karambolde topu kontrol etmek yerine direk vursaydı geri dönüş fanatikler olan bizleri daha mutlu edebilirdi.

Topun 70 dakika oyunda kaldığı, 5 golün atıldığı bu tatsız yarı finalin sonunda finale adını Hollanda yazdırdı. Rakiplerini bekleyecekler. Ne sakat ne de cezalıları var. Moral motivasyonları üst düzeyde ve finalin az yıpranmış tarafı onlar. Bunlar kazanmaları için yeterli olacak mı? Evet dersek gereğinden fazla iyimser olmuş sayılırız. Bana göre gerçek final İspanya-Almanya arasında bugün oynanacak...

0 yorum

Yorum Gönder