TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

LeBron Kararını Verdi; Miami Heat...

Serhat Gürcan Gündüz 9 Temmuz 2010 ,


Yukarıda gördüğümüz üçlü, önümüzdeki sezon Miami Heat forması giyecekler... Evet evet, günlerdir beklenen "karar" 10 dakika önce açıklandı. Wade ve Bosh'tan sonra Pat Riley inanılmaz bir başarıya imza attı. LeBron James artık Miami Heat forması giyecek...

Günlerce ne dedikodular çıktı, Cavaliers'ta kalıyor, Boozer'ın yanına Bulls'a gidecek diye. Fakat "kral" seçimini Miami şeklinde kullandı. Boston Celtics'e elendiklerinde, K. Garnett basın toplantısında kendisine aynen şunları söylemişti; "Aidiyet bazen can yakabilir çünkü gençliğinizi geri alamazsınız". Açıkça söylemişti işte, "Yoluna devam et LeBron, yüzük kazanabileceğin bir yere git, Cleveland'da yaşlanıyorsun". LeBron bu tavsiyeye kulak verdi. Peki bundan sonra ne olabilir?

Jermaine O'neal, Micheal Beasley gibi oyuncularında bu takımda olduğunu hatırlayalım önce. Haslem gibi bir uzunda takımlarında. Oyun kurucu rotasyonunda çok fazla sıkıntı yaşıyorlar. Aslında takım içinde şu anda 2 sorun çıkabilir. Birincisi top dağılımı nasıl olacak? Bosh hücum oynamayı çok seven bir oyuncu, LeBron desek o da aynı, Wade ise her şutu kendi kullanmak isteyen bir oyuncu. Hadi bu oyuncular egolarını yendi ve topu paylaşmayı kabul etti. Peki bu top dağılımını dengeli olarak yapabilecek oyun kurucuyu nereden bulacaklar? Eric Spoelstra'nın çözmesi gereken en büyük problem bu. Aslında çok da önemli değil diyebiliriz bu sorun için. Lakers'ın "showtime basketball" zamanının yaratıcısı olan Pat Riley takımın başında. Buna bir çözüm bulacak ve bu sayı makinelerini yan yana oynatmayı başaracaktır. Chalmers takımda kalacaktır. Fakat o da bu iş için doğru oyun kurucu değil. Savunma yapmayı çok iyi bilen, dengeli top kullanan kaç tane oyun kurucu var derseniz, üstelik bu şişmiş salary cap'e rağmen alınabilecek, pek yok derim. Hatta şuanda alınabilecek çok az sayıda oyun kurucu var. O'neal'ı takas olarak kullanabilirler oyun kurucu için. Fakat buda takımın incelmesine sebep olur. Bosh - Beasley - LeBron - Wade dörtlüsü pota altında Bynum gibi, Perkins gibi uzunlara karşı çok zayıf kalır. Beasley takası olur mu? Bu da mümkün gibi gözüküyor. O'Neal'ı takımda tutup, sorunlu ve bencil bir oyuncuyu göndermeleri daha mantıklı olur. Kyle Lowry yada Jason Kidd gibi bir oyun kurucu ile takas edilecekse Beasley hemen gönderilmeli. Hatta Jason Kidd yaşlı bile olsa, Beasley takasına sıcak bakacaktır Dallas. Tabi ki Pat Riley bununda bir yolunu bulacaktır. Belkide Chalmers'ı en iyi 10 guard arasına sokar bu sene.

Önümüzdeki sene yine bir Miami Lakers finali izleyebiliriz. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Geçen sezonun açık ara en kötü takımı New Jersey LeBron, Bosh, Wade, Boozer, Lee gibi oyuncularla görüştü. Boozer Bulls'ta, LeBron - Wade - Bosh Miami'de, Lee Golden State Warriors'da. Bu kadar çok harcayacak para varken, Outlaw ile anlaşmakta büyük bir başarı olsa gerek.

1 Yorum

  1. Gürcan yazıyı okudum, güzel iş çıkarmışsın. Ancak Miami, Jermaine'i Boston'a kaptırdı. Sanırım pota altına da bir uzun takviyesi yapacaklar. Piyasada kim kaldı bilemiyorum ama şu haliyle bile Miami önümüzdeki sezonda çok acayip işler yapacak gibi gözüküyor.

     

Yorum Gönder