TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

TdF: Takımlar ve Bisikletçiler

Atilla Nesipoğlu 4 Temmuz 2010 ,


Fransa Bisiklet Turu'nun ikinci etabı bugün geçiliyor. Biraz geç kaldık. Her ehtap sonunda takip edebildiğim ölçüde düzenli yazmaya çalışacağız turu. İlk yazının içeriği takımlar ve kadrolarına yönelik. Cumartesi günü zamana karşı geçilen Prolog etabıyla Rotterdam'dan başlayan yarış 25 Temmuz'da Paris'de son bulacak turun favorileri geçen yılın kazananı Alberto Contador, Fransa Bisiklet Turu'nun efsanesi Lance Armstrong ve yine geçen senenin ikincisi Andy Schleck.


ASTANA






Kazakistan merkezli Astana takımı Lance Armstrong, Levi Leipheimer, Andreas Klöden, Yaroslav Popovych, takım direktörü Johan Bruyneel ve 8 bisikletçinin Team Radioschack’a geçmesi ile büyük bir sarsıntı yaşamasına rağmen Alberto Contador’u takımda tutmayı başardı. Yeni takım direktörleri Yvon Sanquer’in yoğun çabaları ile Contador’un etrafında İspanyol bisikletçilerin ağırlığında kuvvetli bir ekip kurdular. Contador’un varlığı ile birlikte bu yıl da Fransa Bisiklet Turu’nun en büyük favorileri onlar.

Alberto CONTADOR
David DE LA FUENTE
Andriy GRIVKO
Jesus HERNANDEZ BLAZQUEZ
Maxim IGLINSKIY
Daniel NAVARRO
Benjamin NOVAL GONZALEZ
Paolo TIRALONGO
Alexandre VINOKOUROV


Sportif Direktör: Giuseppe Martinelli

TEAM SAXOBANK






Takım 1998 sezonu için Team Home-Jack & Jones adı altında kurulan takımın ana sponsoru Danimarkalı Jack & Jones olur. 2001'de CSC-Tiscali ismini aldılar. İlk kez 2000 yılında çağrıldıkları Fransa Bisiklet Turu’nda 2004’de podyum gördüler. Team Saxobank ismini alarak sponsor değişikliğine gittikleri 2008’de Carlos Sastre ile turu kazanmayı başarmış ve Dünya sıralamasında dördüncü sıradalar ve geçen yılın ikincisi 25 yaşındaki Lüksemburg’lu Andy Schleck ile kazanmaya adaylar.

Andy SCHLECK
Matti BRESCHEL
Fabian CANCELLARA
Jacop FUGLSANG
Stuart O’GRADY
Frank SCHLECK
Chris SORENSEN
Nicki SORENSEN
Jens VOIGT

Sportif Direktör: Torsten Schmidt

TEAM RADIOSCHOCK 






Amerika'nın önde gelen elektronik eşya perakende zinciri RadioShack’ın sponsorluğunu yaptığı takım, Astana’dan ayrılan bisikletçilerin bir araya gelmesi ile 2010 yılında kurulan yeni bir takım. Takımlar sıralamasında liderliği elinde tutan ekip, genç yetenek Janez Brajkovic ve tecrübeli Lance Armstrong gibi efsanevi bir ismi kadrosunda bulunduruyor. Team Radioshack turun favorilerden. 39 yaşında olmasına rağmen geçen yıl sakatlığından dolayı iyi hazırlanamadığı yarışa Amstrong bu kez sorunsuz gelmiş durumda. Bir kez daha kazanabilecek mi? Hep beraber göreceğiz.

Lance ARMSTRONG
Janez BRAJKOVIC
Christopher HORNER
Andréas KLÖDEN
Levi LEIPHEIMER
Dmitriy MURAVYEV
Sergio PAULINHO
Yaroslav POPOVYCH
Gregory RAST

Sportif Direktör: Johan Bruyneel

SKY PROFESSIONAL CYCLING TEAM 






Tura Wild-Card ile katılan ve 2010 yılında kurulmuş takımlardan bir diğeri de Sky. Öncelikli hedefleri Fransa’da başarılı olup, kazandıkları bu hakkı ileriki yıllara taşıyabilmek. Güçlü bir grup sürüşüne sahip ekibin en önemli kozları Bradley Wiggins  Juan Antonio Flecha, Simon Gerrans, Thomas Löfkvist. Güçlü sponsorları ve başarılı bisikletçileri ile bir sürprize imza atabilirler.
Bradley WIGGINS

Michaël BARRY
Stephen CUMMINGS
Juan Antonio FLECHA
Simon GERRANS
Edvald BOASSON HAGEN
Thomas LÖVKVIST
Serge PAUWELS
Gerain THOMAS

Sportif Direktör: Sean Yates


LIQUIGAS-DOIMO






Liquigas-Pata takımı ilk olarak 1999'da ikinci sınıf bir takım olarak kuruldu. 2000'de takım Davide Rebellin ve birçok güçlü İtalyan bisikletçinin gelmesi ile birinci lig kategorisine yükseldi. 2005'de Liquigas takımın ana sponsorluğunu üstlenir ve takımın ismi tekrardan Liquigas-Bianchi olarak değiştirilir. Pro Tour genel klasmanda birinciliğe oturmuş bir takımlar. 2008'de Daniele Bennati ile anlaşan Liquigas, Bennati’nin sakatlığı sonrasında Ivan Basso'yu transfer etti. 2009 yılını 17 zaferle geçirmiş olan takım Fransa Bisiklet Turu’nun önemli ekiplerinden. Turun genç yeteneklerinden Kristjan Koren ise dikkat edilmesi gereken isimlerden.

Ivan BASSO
Francesco BELLOTTI
Kristjan KOREN
Roman KREUZIGER
Aleksandr KUCHYNSKI
Daniel OSS
Manuel QUINZIATO
Sylvester SZMYD
Brian VANDBORG

Sportif Direktör: Stefano Zanatta

GARMIN–TRANSITIONS






Takım 2004'te genç Amerikalı bisikletçiler yetiştirme amaçlı kurulur. 2008 için takım ünlü bisikletçiler kiralar; David Zabriskie, David Millar, Christian Vandevelde,Tom Danielson ve eski Paris-Roubaix kazananı Magnus Backstedt.Takımın genişletilmiş anti doping programı sayesinde içlerinde Paris-Nice,Tour of Flanders,Ghent-Wevelgem ve Paris-Roubaix'in bulunduğu birçok büyük yarışa çağırılır. Haziran 2008'de Fransa Bisiklet Turu başlangıcında Garmin ana sponsorluğunu üstlendi. Takımdan Christian Vande Velde genel klasmanda yarışı 5. sırada bitirir. 2010’un podyum hedefleyen takımlarından biri de onlar. Vandevelde’nin liderliğinde turda öne çıkması beklenen takımlardan biri de onlar.

Christian VANDEVELDE
Julian DEAN
Tyler FARRAR
Ryder HESJEDAL
Robert HUNTER
Martijn MAASKANT
David MILLAR
Johan VAN SUMMEREN
David ZABRISKIE

Sportif Direktör: Matthew White

FRANÇAISE DES JEUX 






Takım 1997'de Amerikalı Chris Horner etrafında kurulan bir takım. 2003'te takımın adı DFJeux.com olarak değiştirilir. 2004'te de böyle devam eder. Fakat sonra sözde takımın kötü şanstan kurtulması için adı tekrar Française des Jeux olarak değiştirilir. Takım eski profesyonel bisikletçi ve iki kere Paris-Roubaix kazananı Marc Madiot tarafından yönetilmektedir. Takımın en büyük Tour de France başarısı 2003'te Avustralyalı Bradley McGee'nin prologu (giriş yarışı) kazanmasıyla gelmiştir. Takımın başarısı daha sonra Baden Cooke'nun yeşil mayo savaşıyla devam eder. Takım son birkaç yıldır genç bisikletçiler yetiştirme üzerinde yoğunlaşmış durumda.

Christophe LE MEVEL
Sandy CASAR
Rémy DI GREGORIO
Anthony GESLIN
Matthieu LADAGNOUS
Anthony ROUX
Jérémy ROY
Wesley SULZBERGER
Benoît VAUGRENARD

Sportif Direktör: Thierry Bricaud

KATUSHA TEAM






Katusha Rusya'dan şirketlerin oluşturduğu bir koalisyondur. Takım 2007'de kurulur.İki başarılı yıldan sonra, takıma Rusya'daki şirketlerden akın akın yardım gelmeye başlar. Artan bütçe ile takım Filippo Pozzato, Robbie McEwen, Vladimir Karpets ve Gert Steegmans'ın da olduğu birçok ünlü bisikletçiyi bünyesine katar. Vladimir Karpets kaptanlığında yarışacak takımın önemli isimlerinden biri de İspanyol bisikletçi Joaquin Rodríguez.

Vladimir KARPETS
Pavel BRUTT
Serguei IVANOV
Alexandr KOLOBNEV
Robbie MC EWEN
Alexandr PLIUSCHIN
Joaquin RODRIGUEZ
Styn VANDENBERGH
Eduard VORGANOV

Sportif Direktör: Serge Parsani

AG2R LA MONDIALE






1992'de Vincent Lavenu daha yeni emekli olmuş profesyonel bir bisikletçidir ve Chazal'ı ana sponsor olarak alır ve profesyonel bir bisiklet takımı kurar.1992'den 1995'e kadar Chazal takımın ana sponsorluğunu üstlenmiştir.1996'da Petit Casino, süpermarketlerin içinde kurulu olan bir kahve dükkanları zinciridir, takımın ana sponsorluğunu üstlenir.Bu olayda takımın Classics gibi daha büyük yarışlara katılmasına imkan sağlar.Bu sırada Alexandre Vinokourov ve Joan Kirsipuu takımın yıldız bisikletçileri olurlar. 2000'de sigorta firması olan AG2r Prevoyance takımın ana sponsorluğunu üstlenir.2006'da takım UCI ProTour'a katılır. Fransa Bisiklet Turu’nun başarılı ekiplerinden olan AG2R’de 2010 yılındaki umudu 23 yaşındaki Maxime Bouet.

Nicolas ROCHE
Maxime BOUET
Dimitri CHAMPION
Martin ELMIGER
John GADRET
David LE LAY
Lloyd MONDORY
Rinaldo NOCENTINI
Christophe RIBLON

Sportif Direktör: Vincent Lavenu

CERVELO TEST TEAM






Cervélo Kanadalı bir bisiklet üreticisidir. Saxo Bank'ın 2009 sezonu için Specialized ile antlaşma yapması üzerine Cervélo kendi takımını kurdu. Kadrosunda 2008 Fransa Bisiklet Turu kazananı Carlos Sastre ve 2006 yeşil mayo sahibi Thor Hushovd’a sahip takım yeşil ve sarı mayolar için güçlü iki yarışmacıya sahip olmasına rağmen tecrübesiz bir ekip olmanın sıkıntısını tur boyunca yaşayabilir.

SASTRE Carlos
Xavier FLORENCIO
Volodymir GUSTOV
Jérémy HUNT
Thor HUSHOVD
Andreas KLIER
Ignatas KONOVALOVAS
Daniel LANCASTER
Daniel LLOYD

Sportif Direktör: Jean-paul Van Poppel

OMEGA PHARMA – LOTTO






1985’de Lotto ismi ile bisiklet yarışlarına katılmaya başlayan takımı Belçikalı Marc Sergeant ve Geert Coeman yönetiyor. 2005’den bu yana ProLig’de mücadele eden Omega Pharma-Lotto geçen yılki hayalkırıklığını 2010’da unutturmak istiyorlar. Belçikalı Jurgen Van Den Broeck’in Omega Pharma-Lotto liderliğini üstleniyor.

Jurgen VAN DEN BROECK
Mario AERTS
Francis DE GREEF
Mickael DELAGE
Sebastian LANG
Matthew LLOYD
Daniel MORENO FERNANDEZ
Jürgen ROELANDTS
Charles WEGELIUS

Sportif Direktör: Herman Frison

TEAM COLUMBIA






Takım 1988 yılında Stuttgart şehrinin sponsorluğuyla eski dünya şampiyonu Hennie Kuiper tarafından kurulmuştur. Takımın o zamanki adı Stuttgart-Merckx-Gonsor idir. Takım ilk Tour de France davetini 1995'te aldılar. 1996 ve 1997 yılları takımın zirve yaptığı zamanlardır.Bjarne Riis 1996 Tour de France birinciliği alır,Jan Ullrich ise ikinciliği. 1997’de Tour de France'da Jan Ullrich baskın bir şekilde birinci gelir. Aynı zamanda takım birinciliği de gelir.  2006'da Puerto Operasyonu'nda adı geçen Jan Ullrich ve Oscar Sevilla yüzünden takım kopma noktasına gelir ve Fransa Bisiklet Turu’ndan atılır. 9 Temmuz'da takım direktörü Rudy Pevenage doping verme ile olan bağlantıları yüzünden kovulur. 2007 Kasım ayında Deutsche Telekom AG profesyonel bisiklet camiasından tamamen ayrıldığını açıklar ve sponsorluğu keser. Takım 2008 yılında ana sponsoru olmadan Team Highroad adıyla devam eder. Daha sonra kayıtlı olduğu ülkeyi Almanya'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne çevirir. Haziran 2008'de Columbia Sportswear ana sponsorluğu üstlenip, 3 yıllık antlaşma imzadı. Katıldığı her Fransa Bisiklet Turu’nda ön sıralarda yer alan ekip bunu bir kez daha tekrarlamak isteyecektir.

Mark CAVENDISH
Bernhard EISEL
Bert GRABSCH
Adam HANSEN
Tony MARTIN
Maxime MONFORT
Mark RENSHAW
Michael ROGERS
Kanstantsin SIVTSOV

Sportif Direktör: Brian Holm

BMC RACING TEAM






2007 senesinde kurulan takım, o günden bu yana yarışlara BMC Racing sponsorluğunda yarışlara katılıyor. Takımın yöneticiliğini Gavin Chilcott yapmakta. Takım 2010 sezonu için ciddi yatırımlar yaptı. İçlerinde 2009 Dünya Şampiyonu ve iki kez Fransa Bisiklet turunda ikinci olmuş Cadel Evans'ın, George Hincapie, Alessandor Ballan ve Karsten Kroon gibi yarışçılara sahip takım, Fransa'ya iddalı gelen ekiplerden.

Cadel EVANS
Alessandro BALLAN
Brent BOOKWALTER
Marcus BURGHARDT
Mathias FRANK
George HINCAPIE
Karsten KROON
Steve MORABITO
Mauro SANTAMBROGIO

Sportif Direktör: John Lelangue


QUICK STEP






Quick Step Büyük Britanya, Avustralya ve Amerika Birleşik Devletlerinde satış yapan bir laminant parke üreticisidir. Quick Step takım menejeri Patrick Lefevere tarafından yönetiliyor. Spor direktörleri Alvaro Crespi, Luca Guercilena, Serge Parsani ve Wilfried Peeters. Takım 2003'de, 90'larda Classic'lerde ortalığı kasıp kavuran Mapei takımından arta kalır ve Quick Step-Davitamon ismiyle ortaya çıkar. İlk takım lideri Paolo Bettini 2003 ve 2004 dünya kupasını kazanır. 2010 yılına geldiğimizde takımın lideri Sylvain Chavanel.

Sylvain CHAVANEL
Carlos BARREDO
Kevin DE WEERT
Dries DEVENYNS
Jérôme PINEAU
Francesco REDA
Kevin SEELDRAYERS
Jurgen VAN DE WALLE
Maarten WYNANTS

Sportif Direktör: Wilfried Peeters


TEAM MILRAM






Milram 2006'nın başlarında Domina Vacanze takımının küllerinden doğdu. Takım ünlü sprinterler Alessandro Petacchi ve Erik Zabel üzerine kurulur ve Alman ve İtalyan bisikletçilerden oluşur. Milram'ın ilk senesi Giro d'Italia'nın 3. etabında Petacchi'nin dizini sakatlaması üzerine zor bir yıl olarak geçer. 2007'de Petacchi geri döner,Giro d'Italia'da 5 etap kazanır ve Paris-Tours yarışında birinci gelir.Takım 2007 Giro d'Italia sırasında büyük bir aksilik yaşar ve sıkıntıya girer.Petacchi'nin salbutamol test sonuçları pozitif gelir.Petacchi'nin astım tehlikesi yüzünden salbutamol kullanma izni vardır fakat test sonuçlarında bu UCI limitlerinin üzerinde çıkar.6 Mayıs 2008'de tahkim mahkemesi şüpheli durumu yüzünden Petacchi'yi Ağustos sonuna kadar uzaklaştırma kararı alır.16 Mayıs'ta ise Milram, Petacchi'yi kovar.2008'de Milram Almanya kayıtlı bir takım olur ve Fransa Bisiklet Turu’na  odaklanır. Alman bisikletçilerin çokluğunun hemen göze çarptığı Milram, eski günlerini arıyor. Ekibin liderlik görevi Linus GERDEMANN üstlenmiş durumda.

Linus GERDEMANN
Gerald CIOLEK
Johannes FRÖHLINGER
Roger KLUGE
Christian KNEES
Luke ROBERTS
Thomas ROHREGGER
Niki TERPSTRA
Fabian WEGMANN

Sportif Direktör: Ralf Grabsch


BBOX BOUYGUES TELECOM






Bouygues Telécom Fransız bir cep telefonu firmasıdır. 1984'de kurulan takım 1985'de dağılır. 1986'da Cyrille Guimard direktörlüğünde geri döner, Guimard beraberinde Laurent Fignon'u da getirir. 1990'da Castorama da takımın ana sponsorluğunu üstlenir. 1995'te eski bir profesyonel yarışçı olan Jean-René Bernaudeau takım direktörü olur ama 1996'da takım amatör statüsüne düşer ve Fransa'nın Vendée bölgesindeki yarışlara Vendée U adıyla katılır.
2000'lere geldiğimizde Jean-René Bernaudeau yönetimi altında olan takım Bonjour adıyla tekrar profesyonel kategoriye yükselir. 2003'de Brioches La Boulangére takımın ana sponsorluğunu alır ve son olarak 2005'de Bouygues Télécom takımın ana sponsoru olur. En iyi başarısını 2004 Fransa Bisiklet Turu’nda Thomas Voeckler'e 10 gün boyunca sarı mayoyu giydirerek elde eder. 2006'da Pierrick Fedrigo takımın ilk Fransa Bisiklet Turu etap birinciliğini getiren isim olur.

Thomas VOECKLER
Yukiya ARASHIRO
Anthony CHARTEAU
Pierrick FEDRIGO
Cyril GAUTIER
Pierre ROLLAND
Matthieu SPRICK
Sébastien TURGOT
Nicolas VOGONDY

Sportif Direktör: Didier Rous


CAISSE D’EPARGNE






Caisse d'Epargne uzun süre peleton koşan takımlardan birisidir ve kökleri 1980'lerde Reynolds takımına kadar uzar. Takım işe Reynolds ana sponsorluğunda ve José Miguel Echavarri Garcia'nın direktörlüğünde 1980 yılında başlar. 1990'da bir İspanyol bankası Banesto takımın ana sponsoru olur. Pedro Delgado hala takım lideridir fakat Miguel Indurain onun gölgesinden çıkıp kendini göstermeye başlamıştır.1991'de Indurain ard arda kazanacağı 5 Tour de France birinciliğinden ilkini bu yılda alır. Bu arada Indurain ayrıca 2 Giro d'Italia birinciliği,bir dünya zamana karşı ve 1996 olimpiyat zamana karşı birinciliği alacaktır.2001'de takımın ismi iBanesto.com olarak değiştirilir. 2003'de iBanesto.com takımla olan sponsorluğunu keser ve Illes Balears ana sponsor haline gelir.Caisse d'Epargne 2005'de ikincil sponsor olur ve takımın ismi Illes Balears-Caisse d'Epargne olarak değiştirilir.Takımın ismi daha sonra Caisse d'Epargne'nin ana sponsor olmasıyla Caisse d'Epargne-Illes Balears olarak tekrar değiştirilir. 2007'de Alejandro Valverde Tour de France'da genel klasmanda 6. olur. 2008'de takım büyük beklentiler içinde yarışa başlar, nitekim öyle olur ve ilk etabı Alejandro Valverde alır. Fakat daha sonra Valverde fazla dayanamaz ve Alpler’de geride kalır. Bu yıl takımın liderliğini Luis-Leon Sanchez yapsa da 39 yaşındaki Christophe Moreau ekibin en önemli ismi olarak göze çarpıyor.

Luis-Leon SANCHEZ
Rui Alberto FARIA DA COSTA
Imanol ERVITI
José Ivan GUTIERREZ
Vasil KIRYIENKA
Christophe MOREAU
Mathieu PERGET
Ruben PLAZA MOLINA
Jose Joaquin ROJAS

Sportif Direktör: Yvon Ledanois


COFIDIS LE CREDIT EN LIGNE






Renault-Elf,System U ve Castorama takımlarının eski direktörü olan Cyrille Guimard takımı 1996'da kurar.Guimard'a François Migraine'den yeni takım için mali destek gelir.Takım en başından beri adeta lanetlenmiş gibi bir görüntü çizer.Lance Armstrong'un takım lideri olarak kiralanmasından kısa süre sonra Lance'e kanser teşhisi konur. Atılım yaptıkları 2004 yılın üç dünya şampiyonu ile sağlam bir kadro kurulur. David Millar, Igor Astarloa ve Laurnet Gane. David Millar ve diğer takım bisikletçilerinin performans arttırıcı doping kullanmaları yüzünden takım dağılır. 2007 Tour de France 11. etap sonunda Christian Moreni'nin testosteron testleri sonucunda doping kullandığı ortaya çıkar ve takım yarıştan atılır. Geçmişinde böyle kötü anılar taşıyan ekibin bu yıl sonunda Pro Lig lisans süresi de doluyor.

Reine TAARAMAE
Stéphane AUGE
Samuel DUMOULIN
Julien EL FARES
Christophe KERN
Sébastien MINARD
Amaël MOINARD
Damien MONIER
Rémi PAURIOL

Sportif Direktör: Francis Van Londersele


EUSKALTEL






Uskaltel-Euskadi bir Bask telekomünikasyon firmasıdır fakat kısmen Bask hükümeti tarafından finanse edilir. Euskaltel-Euskadi takımı daha çok yarış kazanmaları değil fanatikBask taraftarlarıyla ünlüdür. Tour de France ne zaman İspanya'nın Bask bölgesinden geçse dağlar sıra sıra turuncu Euskaltel tişörtleri ve Bask bayraklarıyla dolar taşar. Bask yönetimi tarafından finanse edildiği için takımdaki her bisikletçi Bask bölgesinden olmalıdır. Takım 1994'te kurulmuştur ve 5 kere Tour de France koşmuştur, bu sırada 2 etap birinciliği almayı başarır. En büyük başarısını 2003'te Iban Mayo'nun Alp d'Huez etabını kazanması oluşturur.Bu onu bir anda yıldız yapar ve adı iddialı bisikletçiler listesine alınır. Maalesef Mayo hiçbir zaman büyüklere rakip olamaz.

Samuel SANCHEZ
Inaki ISASI
Egoi MARTINEZ
Juan José OROZ
Alan PEREZ LEZAUN
Ruben PEREZ MORENO
Amets TXURRUKA
Ivan VELASCO
Gorka VERDUGO

Sportif Direktör: Igor Gonzalez Galdeano


RABOBANK






Takım ilk olarak 1984'de TI-Raleigh takımının Jan Raas ve takım lideri Peter Post yüzünden ikiyi bölünmesiyle kurulur. Post beraberinde 7 takım arkadaşını alır ve Panasonic takımına gider. Geriye kalanlar ise Raas'ı takip eder ve Walter Godefroot'un takım liderliğini yaptıkları Kwantum takımına giderler. İlk yılında Kwantum takımı 1984 Tour de France'da bir etap birinciliği alır. O günden bu yana Superconfex-Kwantum-Yoko-Colnago, WordPerfect, Novell Software isimleri altında yarışlara katılan takım1996'dan bu yana Rabobank sponsorluğunda yoluna devam ediyor. Fransa Bisiklet Turu’nun başarılı ekiplerinden olan Rabobank 2007 yılında Rasmussen ile kazanmaya çok yaklaşsa da yaşanan doping skandalında dolayı tur devam ederken Rasmussen’i takımdan kovar. Her zaman için Fransa Bisiklet Turu’nun iddialı takımlarından olmayı başaran Rabobank bu yılda etap birincilikleri kazanmak için kendini zorlayacaktır.

Denis MENCHOV
Lars BOOM
Oscar FREIRE
Juan Manuel GARATE
Robert GESINK
Koos MOERENHOUT
Grischa NIERMANN
Bram TANKINK
Maarten TJALLINGII

Sportif Direktör: Adri Van Houwelingen


LAMPRE – FARNESE






Lampre ilk kez bisiklet dünyasına 1991'de Colnago-Lampre takımının ikincil sponsoru olarak girer. 1992'de takımın ana sponsorluğunu üstlenir. 1993'te Maurizio Fondriest Milan-San Remo yarışını kazanır. Lampre 1995'te takımın Ceramica Panaria-Vinavil ismini almasıyla sponsorluğunu çeker. 1999'da Lampre, Daikin takımına sponsor olarak bisiklet macerasına geri döner. 2001'de Gilberto Simoni'nin Giro d'Italia'yı kazanmasıyla Lampre-Daikin takımı başarıyı bulur. Daikin 2002'nin sonuna kadar ikincil sponsor olarak kalır. 2004'ün sonunda Lampre Saeco ile yeni ProTour'un taleplerini karşılamak için birleşir. 2006'da Fondital, Lampre takımına ikincil sponsor olarak katılır. Takımın ismi Lampre-Fondital olarak tekrardan değiştirilir. 2006 Fransa Bisiklet Turu’nda Damiano Cunego, en iyi genç bisikletçi yarışmasını kazanır. 2008'de takım lideri Damiano Cunego, Giro d'Italia'ya katılmaz ve Fransa Bisiklet Turunu kazanmak için hazırlanır. Fakat Cunego'nun geçirdiği bir kaza onu dağ etapları başlamadan onu yarışı terk etmek zorunda bırakır.

Damiano CUNEGO
Grega BOLE
Mauro DA DALTO
Francesco GAVAZZI
Danilo HONDO
Mirco LORENZETTO
Adriano MALORI
Alessandro PETACCHI
Simon SPILAK

Sportif Direktör: Maurizio Piovani

FOOTON-SERVETTO






Fransa Bisiklet Turu’nun İspanyol merkezli takımlarından biri de Footon-Servetto. 2004 yılında Saunier Duval-Prodir ismiyle kurulan takım o günden günümüze kadar Pro Tur yarışlarına katılmaktadır. 2008 yılında Fransa Bisiklet Turu’nda Ricordo Ricco’nun dopingli çıkması sonucunda zor anlar günler geçiren takımda, bu olaylar nedeniyle sponsorlarını katbetti. Şimdiki sponsorları Amerikalı bisiklet üreticisi Footon ve İtalyan mobilya firması Servetto’nun desteği ile halen yarışlara katılmakta olan ekibin hedefi temiz bir tur geçirip, fırsat yakalarlarsa da en azından bir etap birinciliği elde edebilmek.

Eros CAPECCHI
José-Alberto BENITEZ
Manuel CARDOSO
Arkaitz DURAN AROCA
Markus EIBEGGER
Fabio FELLINE
Iban MAYOZ
Aitor PEREZ ARRIETA
Rafael VALLS FERRI

Sportif Direktör: Jose Antonio Fernandez


0 yorum

Yorum Gönder