TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG


Alman generalleri 2 Dünya Savaşı'nı kazanmak için Blitzkrieg'i buldular. Cephe savaşı yerine ani saldırılara dayalı bu düzen ile kısa sürede bütün düşmanlarını yenmeyi düşünüyorlardı. Planlar istedikleri gibi gitmedi. Löw ve Alman teknik heyeti bugün 2010 model Blitzkrieg'i futbol sahalarına uyarladılar bugün.


Maçın hemen başında gelen gol ile öne geçen Almanya, Arjantin'e nefes alma imkanı tanımadan yüklenmeye devam etti. Mascherano, Di Maria ve Maxi Rodrigez'den oluşan Arjantin orta üçlüsü ilk 20 dakika sanki sahada yoktu. Ne zaman Maxi ile Di Maria yer değiştirdi, Tangocular Almanya'nın hızını biraz kesebildi. Ama ilk 28 dakika içinde kaleye doğru giden bir Arjantin şutu olmayışı takımın ne kadar kötü organize olduğunun göstergesi.

Almanya ise 1-0 verdiği rahatlıkla biraz daha sakin başladı ikinci devreye. Tangocular ise bireysel çabalar dışında oyunlarını Almanya'ya kabul ettirememeye devam ettiler. Sağ kanatta Otamendi, ilk yarına E 5'e çevirdiği kanadı, ikinci yarıda otobana döndürünce işin tadı kaçtı. Almanya, 2. Dünya Savaşı'nda sonunu getiremediği taktiğini bu kez başarı ile uyguladı ve her zaman ki acımasızlığı ile maçı 4-0 kazandı.

Gollerin hepsi Arjantin'in takım savunmasının ne kadar vasat olduğunu ispatladı. Podolski, Müller, Özil ve Klose'den oluşan hucüm hattı, ne zaman yüklense rahatlıkla Arjantin kalesine ulaştı. İşin garip olan kısmı ise, maçın Arjantin adına kırılma anı olmamasıydı. Belki 1-0'ken maç bireysel çabalardan birisi gol olabilirdi. Ama kabul etmek lazım, bugün maç sabaha kadar oynansa, Almanya bu maçı farklı kazanırdı. Arjantin'in maçı niye kaybettiği ve Maradona ile Messi hakkında daha geniş yazıları ilerleyen günlerde blogumuzda bulabilirsiniz.

Not: Maç sonrası ise Maradona balonu patladı, Messi küçük maçların büyük adamı ve Arjantin zaten takım değil gibi söylemler bulunanlardan bu yazıyı okuyan olursa benimle iletişime geçebilirler. Beyin nakli konusunda uzmanlaşmış tanıdığım çok iyi doktorlar var.

2 yorum

  1. Goller Arjantin'in takım savunmasının vasat olduğundan ziyade,Arjantin'in orta sahası olmayınca bu tarz takımlara karşı 5 forvette çıksa bişey yapamayacağını gösterdi.

     
  2. bence almanya gibi hayata dair her konuda güçlü taktik ve stratejiye sahip bir ülke karşında öyle lakayt tavırlarla başarı elde edilemezmiş. bunu gördük. öyle şampiyon yapın bizi soyunucam bu maçı kazanın g.tümüzü verelimle olmuyor demek ki.

     

Yorum Gönder