TAŞRA BASKISI

İSTANBUL VE TAŞRA BASKILARI AYNI ANDA ÇIKAN BLOG

2 Farklı Devre

Onur Güler 8 Eylül 2010 ,

2012 Avrupa Şampiyonası eleme grubuna Kazakistan maçını kazanarak iyi bir başlangıç yapmayı başarmıştık. Belçika maçı öncesinde ise umutsuz bir kesim olsa da ben karşılaşmadan ümitliydim. Çünkü karşılaşmaya baktığımızda kazanılacak 3 puandan daha fazlası vardı. Galip geldiğimizde 2 maçta 6 puana ulaşıp, Belçika'yı puansız bırakarak grupta Almanya'dan sonraki en güçlü görünen rakibimiz karşısında büyük bir avantaj elde edecektik.
Maça dönecek olursak, sahaya çıkacak kadro açıklandığında karşımda anlaşılmaz bir 11 vardı. Tuncay'ın, Van Buyten ve Kompany karşısında yalnız kalacağını düşünmüştüm ki ilk yarıda ileride top tutamadığımız için istediğimiz oyunu oynayamadık. 15. dakikada Tuncay'ın arka direkteki ağlarla buluşmayan kafa vuruşu ilk yarıdaki tek net pozisyonumuzdu. 28 .dakikada Van Buyten'in golüyle geriye düşmemizle beraber üst üste atak yememizle bir şok yaşadık ama ilk devre sona ermesi imdadımıza yetişti. İkinci yarıda Semih'in oyuna girmesiyle beyaz bir sayfa açtık ve 3 dakika sonra İsmail'in ortasında Hamit ile golümüz geldi. Hamit'e bir parantez açmak istiyorum. Sakatlıktan yeni kurtulmasına rağmen her iki maçta da bizi kurtaran isim olmasının yanı sıra sahadaki en iyi futbolcuydu. Vincent Kompany'nin oyundan atılmasıyla olaylar hızlı gelişti. Semih'in golüyle öne geçmemizin hemen ardından Van Buyten'in ikinci golüyle eşitlik sağlandı. 10 kişi kalan rakip karşısında işimiz kolaylaştı. Sakatlıktan yeni kurtulan Sabri'nin oyundan çıkarılıp yerine Gökhan'ın doğru hamleydi ki oyuna hareket geldi ve skoru belirleyen gol de o kanatdan geldi.

Oyundaki olumsuzluklara rağmen heyecanlı ve zevkli bir maçtı. Yediğimiz 2 golde de Onur'un hatası olduğu bir gerçek ama uluslararası tecrübesi düşük olan bir kaleciyi de acımasızca eleştirmek de doğru olmaz. Bu konuda skorun lehinize olması Onur'un şansı diyebiliriz. 2'de 2 yapmak önemliydi zira önümüzdeki ay oynayacağımız 2 maç deplasmanda oynanacak. Özellikle genel kadro açısından Almanya karşısında ve daha sonraki maçlarda Hiddink döneminde hiç düşünülmeyen Mehmet Topal ile Volkan Şen ve Mevlüt Erdinç gibi oyuncuların değerlendirilmesinin doğru olacağını düşünüyorum.  Son olarak umutsuzca bir istek olacağının farkındayım fakat son olarak uzun yıllardır süre gelen duran toplardaki organizasyon eksikliğimizi en kısa zamanda düzeltmemizi umuyorum.

0 yorum

Yorum Gönder